Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

0

Δημοτικό πάρκινγκ
Η πρόταση εκφράστηκε από συμπολίτες και αφορά το γνωστό θέμα του Δημοτικού Πάρκινγκ. Προτείνουν λοιπόν οι συμπολίτες το εν λόγω πάρκινγκ να το λειτουργήσει ο δήμος αφού βέβαια το σουλουπώσει, το βάψει και η όλη διαδικασία λειτουργίας εισόδου-εξόδου γίνει ηλεκτρονικά.
Η πόλη έχει ανάγκη από πάρκινγκ και είναι παράλογο να υπάρχει και να παραμένει κλειστό.
Όποιοι λόγοι κι αν υπάρχουν οφείλουν να ξεπεραστούν και να λειτουργήσει.
Γ.Δ.


Και φταις και φωνάζεις
Όταν δημοτικά έργα ξεκινούν και αργούν ν’ αποκατασταθούν. Στο Νεοχώρι λοιπόν του δήμου Ξάνθης έγινε η εκσκαφή στο πλάι του δρόμου για την επισκευή σωλήνων. Ενώ ανοίχτηκε και επισκευάστηκε η βλάβη, δεν αποκαταστάθηκε η τρύπα που είχε δημιουργηθεί.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κάποιες πέτρες από το έργο αυτό να κυλήσουν στο κατάστρωμα του δρόμου. Αυτή όμως ήταν και η αιτία να προκληθούν ζημιές σε διερχόμενο Ι.Χ. Κι έτσι, αντί συγγνώμης και αποζημίωσης της βλάβης υπήρξαν διαξιφισμοί και αντιπαραθέσεις.
Το γεγονός μας καταγγέλθηκε από κάτοικο της περιοχής και σίγουρα η δημοτική ενότητα Σταυρούπολης έπρεπε να φροντίσει για τη λύση του.
Γ.Δ.


Ένας χρόνος
Ακριβώς πριν έναν χρόνο, σαν σήμερα με δημοκρατικότατο τρόπο, με εκλογές, ο ελληνικός λαός ψήφισε για αλλαγή της κυβέρνησης.
Με την ψήφο του τιμώρησε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τον μεν ΣΥΡΙΖΑ έστειλε στην αντιπολίτευση, τους δε ΑΝΕΛ τους εξαέρωσε κυριολεκτικά, διαλύοντάς τους.
Έτσι δημοκρατικά, νόμιμα και με πλειοψηφία, έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. το δικαίωμα ν’ αναλάβουν τις τύχες της χώρας.
Ακριβώς, πριν από έναν χρόνο. Στον χρόνο αυτόν συνέβησαν πολλά θετικά αλλά υπήρξε κι ένα εντελώς απρόβλεπτο, η πανδημία του κορωνοϊού, που ευτυχώς η νέα κυβέρνηση το αντιμετώπισε επιτυχώς.
Η μέχρι στιγμής αξιολόγηση της κυβέρνησης είναι θετική. Όμως ακόμη είναι νωρίς, διότι μένουν άλλα τρία χρόνια και η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση.
Γ.Δ.


Σοβαρό τροχαίο την Κυριακή στον δρόμο της παραλίας Μυρωδάτου
Ένα σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε την Κυριακή στο δρόμο προς την παραλία Μυρωδάτου. Ένα νέο παλικάρι 27 χρονών που οδηγούσε ΙΧ αυτοκίνητο  τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Ξάνθης.  Τις συνθήκες του ατυχήματος διερευνά η Τροχαία Ξάνθης. Ας ευχηθούμε να κερδίσει την μάχη με τη ζωή…
Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι σ’ αυτό τον δρόμο  έχουν χαθεί πολλές ανθρώπινες ζωές και δικαίως είχε χαρακτηριστεί ως «καρμανιόλα». Παρότι έγιναν παρεμβάσεις, μειώθηκαν οι στροφές  και έγινε κόμβος, συνεχίζονται τα ατυχήματα κι αυτό πρέπει να το εξετάσουν οι αρμόδιες αρχές.
Μ.Ξ.


Γκράφιτι
Άλλη μια πρόταση προς τον δήμο Ξάνθης κυρίως διότι στα όρια τα δικά του εμφανίζεται η «μόδα»  του γκράφιτι. Σε φιλική παρέα συζητήθηκε το θέμα μέσα από μια θετική οπτική αντίληψη. Λέχθηκε λοιπόν ο δήμος να καλέσει αυτά τα νέα παιδιά που μουτζουρώνουν τους διάφορους τοίχους και εν γένει επιφάνειες με τα δικά τους στοιχεία και στην ουσία μόνον ασχημίζουν.
Προτείνουν λοιπόν οι συμπολίτες, να κληθούν τα παιδιά αυτά, και αυτά βέβαια που έχουν ταλέντο σχεδιαστικό και ζωγραφικής, να τους χορηγεί ο δήμος τα χρώματα και σε συνεννόηση να δημιουργούν όμορφες εικόνες. Δηλαδή να ζωγραφίζουν σημεία που να γίνονται ομορφότερα, επιλέγοντας διάφορα θέματα που να «δένουν» με την πόλη και την ιστορία της.
Με δυο λόγια, οι σημερινές μουτζούρες ν’ αντικατασταθούν από κάτι όμορφο, ωραία έργα ζωγραφικής του δρόμου που θα μείνουν εκεί για χρόνια.
Γ.Δ.


Να φύγει ή να μη φύγει η κατασκευή κάτω από τον πλάτανο;
Αυξάνονται οι παρατηρήσεις Ξανθιωτών για ένα θέμα που στην αρχή είχε δημιουργήσει αντιθέσεις αλλά στη συνέχεια έγινε αποδεκτό με το σκεπτικό «αφού έγινε τώρα…»
Ο λόγος για το έργο του «καταρράκτη» νερού και την όλη κατασκευή.
Υπάρχουν αρκετοί που ζητούν να «φύγει» από κει και να ελευθερωθεί ο χώρος και ν’ αποδοθεί στους Ξανθιώτες μαζί με την φυσική δροσιά του πλάτανου.
Βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος από αυτούς που υποστηρίζουν πως η όλη κατασκευή με το νερό που τρέχει είναι μια δροσερή προσφορά στην κάψα της πλατείας η οποία δεν έχει το απαραίτητο πράσινο.
Δύο διαφορετικές απόψεις για ένα θέμα εν πολλοίς αμφιλεγόμενο. Τελικός κριτής βέβαια ο δήμος.
Γ.Δ.


Εκστρατείες ενημέρωσης για τα σκουπίδια
Σίγουρα οι Ξανθιώτες δεν μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι διατηρούμε την πόλη μας καθαρή. Κάθε άλλο. Την βρωμίζουμε εύκολα, απερίσκεπτα και ανεπίτρεπτα, σα να είναι κάτι ξένο.
Προφανώς η υπόθεση στην βάση τους είναι ακριβώς θέμα παιδείας και κουλτούρας.
Παιδείας από το σπίτι, το σχολείο, το περιβάλλον που διαμορφώνει τον άνθρωπο.
Όμως, όταν δεν υπάρχουν αυτά, τότε εφαρμόζονται άλλα μέσα, τίθενται σε λειτουργία άλλες προσπάθειες.
Μία από αυτές είναι η ενημέρωση. Ενημέρωση με κάθε τρόπο και μέσον. Να γίνει ένας «βομβαρδισμός» από σύντομα και κατανοητά συνθήματα για τα σκουπίδια, για το καθήκον στην καθαριότητα του χώρου, για την υγεία, για την ασχήμια κλπ.
Πάντως κάτι θα πρέπει να γίνει για να σταματήσει αυτή η ελευθεριάζουσα νοοτροπία κάποιων «ευπαθών ομάδων» να μην σέβονται τον δημόσιο και δημοτικό χώρο.
Γ.Δ.


Σκουπίδια στους επαρχιακούς δρόμους
Όμως σκουπίδια δεν έχουμε μόνον στην πόλη. Κι ούτε μόνον στην Ξάνθη βέβαια. Αναλογικά το ίδιο συμβαίνει και στους υπόλοιπους δήμους.
Κι ούτε τα σκουπίδια εμφανίζονται μόνον στο κέντρο. Απεναντίας. Σκουπίδια έχουμε και στις εθνικές οδούς και στους επαρχιακούς δρόμους.
Όποιος δει δεξιά-αριστερά θα διαπιστώσει παντού σκουπίδια. Πεταμένα μπουκάλια, κύπελλα καφέ, και ό,τι δεν χρειάζεται εκσφενδονίζεται στην άκρη του δρόμου από τους οδηγούς.
Κατά καιρούς συνεργεία μαζεύουν τα σκουπίδια αυτά. Όμως η γαϊδουριά κάποιων είναι τόση που αμέσως συνεχίζουν το ίδιο σύστημα. Γενικά ο νεοέλληνας έχει μια ιδιάζουσα σχέση με τα σκουπίδια. Του αρέσει να τα πετάει. Τα βγάζει από το σπίτι του, το Ι.Χ. του, το φορτηγό και τα σαβουρντάει όπου βρει χωρίς ντροπή, χωρίς ενοχή.
Κι αυτό γιατί δεν τιμωρείται, δεν πληρώνει πρόστιμο, δεν του γίνεται καταγγελία.
Γ.Δ.


Ποιος θα συμμαζέψει το «μαγαζί»;
Το πρόβλημα σ΄ένα μαγαζί αρχίζει όταν χάνει την πελατεία του. Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ που ως γνωστόν,«πιάνουν πουλιά στον αέρα», αυτό δεν μπόρεσαν ακόμη να το καταλάβουν.
Οι αποκαλύψεις, οι ένοχες συνομιλίες, τα σκάνδαλα για ένα κόμμα αρχίζουν όταν φεύγει από την εξουσία. Τότε ανοίγουν στόματα, ανασύρονται κασέτες, προχωρούν στο έργο τους οι εισαγγελείς χωρίς φόβο. Το έργο το ξανάδαμε με όλους τους προηγούμενους, δεν θα αποτελούσαν εξαίρεση οι Συριζαίοι. Τώρα βγήκαν στον αέρα οι ηχογραφήσεις της ΕΥΠ για τον Καμμένο, του Μιωνή με τον Παππά, το «παραμάγαζο» Παπαγγελόπουλου, η «Παπαδημούπολη» του Παπαδημούλη και έπεται συνέχεια. Από κάθε ντουλάπα που θα ανοίγει από δω και πέρα ο κ. Τσίπρας, ένας «σκελετός» θα πέφτει στα πόδια του.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ βοήθησαν με τα λάθη τους να βρει «πελατεία». Νέα και άφθαρτα στελέχη υπήρχαν, κρέμασαν και τις ταμπέλες «πρώτη φορά Αριστερά» και «το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», είδε νέο «μαγαζί» η κοινωνία και μπήκε. Μαζί με τον λαό όμως μπήκαν και τα συμφέροντα και τα λεφτά («είναι πολλά τα λεφτά»), ο ίλιγγος της εξουσίας («οι αρμοί»), το βρώμικο κυνήγι των αντιπάλων. Δίπλα στο κεντρικό «μαγαζί» άρχισαν να ανοίγουν τα παραμάγαζα του ενός και του άλλου και οι δουλειές να δίνονται outsourcing από την κυβέρνηση και τα στελέχη.
Τα δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του τώρα ξεκίνησαν. Το «μαγαζί» χρειάζεται κάποιον να το συμμαζέψει για να είναι χρήσιμο για τους πολίτες και για τον τόπο συνολικά…
Α.Κ.


Τηρούνται τα μέτρα στις παραλίες μας
Βούλιαξαν το Σαββατοκύριακο οι παραλίες του νομού μας. Τόσο οι οργανωμένες όσο και οι μη. Αξιοσημείωτο είναι ότι εκτός από τις πολυσύχναστες γεμίζουν με κόσμο και παραλίες που άλλοτε δεν είχαν. Όπως για παράδειγμα κάτι κολπίσκοι στο δήμο Αβδήρων μετά τον Αη Γιάννη. Αυτό βέβαια οφείλεται στον κορωνοϊό. Τις επιλέγουν κυρίως αυτοί που θέλουν να αποφύγουν τον συνωστισμό. Να πούμε πως στις οργανωμένες παραλίες τηρούνται τα μέτρα των αποστάσεων στις ξαπλώστρες και μάλιστα υπάρχει αυστηρή επιτήρηση από την αστυνομία. Πολλά περιπολικά κινούνταν σ’ όλο το οδικό δίκτυο των παραλιών ιδιαίτερα την Κυριακή. Γενικά ο κόσμος δείχνει να προσέχει και ότι έχει πάρει σοβαρά το θέμα με τον κορωνοϊό. Μπορεί να μην φτάνει σε υπερβολές αλλά και τις αποστάσεις κρατά  και τα αντισηπτικά είναι σε πρώτη χρήση.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …