Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Από Σεπτέμβριο η πρόσληψη των 100 συνοριοφυλάκων στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ξάνθης

Από Σεπτέμβριο η πρόσληψη των 100 συνοριοφυλάκων στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ξάνθης

0

Καμιά απάντηση από Χρυσοχοϊδη για επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης 

 

 

Στα σχέδια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη νέα κτήρια για Αστυνομία και Πυροσβεστική Ξάνθης

Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης Π. Γιώρης: «Είμαστε στην δυσχερέστερη θέση στο θέμα έλλειψης προσωπικού στην ΑΜΘ»

 

Θέματα που αφορούν την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και την Πυροσβεστική Ξάνθης και σχετίζονται με την στελέχωση σε έμψυχο δυναμικό αλλά και κτηριακές υποδομές έθεσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης Κιατίπης Νίκος προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρακευής. Στην συζήτηση συμμετείχαν ο γραμματέας οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Κονταδάκης Στυλιανός και ο γραμματέας Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας κ. Στεργίου Γεώργιος και οι Πρόεδροι των ΔΕΕΠ, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Βορείου Αιγαίου, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Ξάνθης.

Καμιά απάντηση από Χρυσοχοϊδη για επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Κιατίπης ανέφερε πως κατά την τοποθέτησή του έθεσε κάποια ζητήματα που απασχολούν τον νόμο Ξάνθης και άπτονται της δικαιοδοσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπως:  Η επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής , η σύσταση πυροσβεστικού κλιμακίου στον Εχίνο, οι ελλείψεις προσωπικού του Αστυνομικού και Πυροσβεστικού Σώματος και η βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων που στεγάζονται η Αστυνομική Διεύθυνση και η Πυροσβεστική Ξάνθης. Όπως σημείωσε ο κ. Κιατίπης ο υπουργός γνωρίζει τα προβλήματα όλων των υπηρεσιών καθώς και το αίτημα για επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολή αλλά επί του θέματα επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην παρούσα φάση όπως και για την ίδρυση Πυροσβεστικού τμήματος στον Εχίνο.

Στα σχέδια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη νέα κτήρια για Αστυνομία και Πυροσβεστική Ξάνθης

Είχε όμως θετική απάντηση τόσο για το κτηριακό θέμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Πυροσβεστικής όσο και για το θέμα της υποστελέχωσης της αστυνομίας στην Ξάνθη Ειδικότερα όπως σημείωσε ο κ. Κιατίπης, ο κ. Χρυσοχοϊδης του απάντησε πως είναι στον σχεδιασμό του υπουργείου εφόσον εξευρεθούν οι χώροι να γίνουν νέα κτήρια μέσω ΣΔΙΤ για να στεγαστούν τόσο η Αστυνομική Διεύθυνση όσο και η Πυροσβεστική Ξάνθης.

Οι 100 προσλήψεις στο ΠΡΟΚΕΚΑ θα ομαλοποιήσουν την υποστελέχωση στην Αστυνομία Ξάνθης

Σ’ ότι αφορά δεν την υποστελέχωση ανέφερε πως αυτή θα αντιμετωπιστεί άμεσα με την πρόσληψη 100 συνοριοφυλάκων για το ΠΡΟΚΕΚΑ Ξάνθης με κριτήριο την εντοπιότητα  καθώς και με την πρόσληψη των 480 συνοριοφυλάκων που θα τοποθετηθούν στον Έβρο και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα οι αποσπασμένοι αστυνομικοί απ’ όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις και από την Ξάνθη να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους. Το ίδιο θα συμβεί και σ’ αυτούς που υπηρετούν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ξάνθης. Η προκήρυξη έχει ήδη εγκριθεί από τον ΑΣΕΠ και αναμένεται να εκδοθεί.  Μέχρι το Οκτώβριο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα τοποθετηθούν στα καθήκοντά τους οι προσληφθέντες.

Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης Π. Γιώρης: «Είμαστε στην δυσχερέστερη θέση στο θέμα έλλειψης προσωπικού στην ΑΜΘ»

Να σημειώσουμε ότι το κτήριο που στεγάζεται η αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης είναι ιδιοκτησία της ΕΛΑΣ. Όπως αναφέρει ο αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης  κ. Πασχάλης Γιώρης είναι χρόνιο αίτημα της Α.Δ. Ξάνθης η μεταστέγασή της σε νέο κτήριο και πως ιδανικός χώρος είναι ένα νέο κτήριο στην πρώην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης. Σημείωσε επίσης πως σε θέμα έλλειψης προσωπικού η Α.Δ. Ξάνθης είναι στην δυσχερέστερη θέση έναντι των άλλων Διευθύνσεων στην Περιφέρειά μας  ωστόσο ευελπιστεί ότι με τις νέες προσλήψεις από τον Οκτώβριο θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…