Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Ο Παπανδρέου μας εμπνέει εμπιστοσύνη»

«Ο Παπανδρέου μας εμπνέει εμπιστοσύνη»

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Με στοχευμένες συναντήσειςεργασίας επιχειρεί να διατηρήσει τη συνοχή με την Κοινοβουλευτική ΟμάδατουΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είχε σύσκεψη την Τρίτη με τουςβουλευτέςτης Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στη συνάντηση, πουδιήρκησεσχεδόν 4 ώρες, συμμετείχαν οι βουλευτές του Έβρου: Γιώργος Ντόλιος,  Όλγα Ρεντάρη, ΕλένηΤσιαούση , Ροδόπης: ΑχμέτΧατζηοσμάν, Ξάνθης: Τσετίν Μάντατζη και Καβάλας: Σάββας Εμινίδης καιΔημήτρηςΠαπουτσής.
«Προέχει η σωτηρία της πατρίδας,γι’ αυτό και γίνονται οι θυσίες», αναφέρουν ότι τόνισε ο πρωθυπουργόςκατά τησυνάντηση τα αθηναϊκά ΜΜΕ, και την ίδια στιγμή εξέφρασε τηναποφασιστικότητατου ίδιου και της κυβέρνησης να φέρουν σε πέρας το έργο που έχουναναλάβει.Έκανε λόγο για «γενναία στάση» από πλευράς των μελών της Κ.Ο. και,μεταξύάλλων, υπογράμμισε: «εκπροσωπούμε τις προοδευτικές μας αξίες σε μιαδύσκοληπαγκόσμια συγκυρία. Και για αυτό είμαστε αποφασισμένοι ναδημιουργήσουμε μιαπλατιά συμμαχία με όσους είναι έτοιμοι να υπερασπιστούμε μαζί τοδημόσιοσυμφέρον. Να εμπεδώσουμε ένα αίσθημα δικαίου. Κοινωνικής δικαιοσύνηςκαικράτους δικαίου».
 
Τ. Μάντατζη: «Πριν μίαεβδομάδα δεν ήμουν τόσο αισιόδοξος»
Τις εντυπώσεις του από τη στάσητου πρωθυπουργού, τις τοποθετήσεις των βουλευτών και το γενικότεροκλίμα τηςσυνάντησης, μετέφερε στο «Ε» ο βουλευτής της Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, οοποίοςκαι εμφανίστηκε να δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στις επιλογές και τιςκινήσειςΠαπανδρέου.
«Είναι δύσκολα τα πράγματα, όλοικαταθέσαμε τους προβληματισμούς μας και μιλήσαμε για συγκεκριμέναστοιχεία κάθεπεριοχής», σημείωσε ο κ. Μάντατζη, εννοώντας ευθέως και τις δυσκολίεςπουαντιμετωπίζουν οι βουλευτές στη στήριξη μέτρων που βρίσκουν αντίθετεςτιςτοπικές κοινωνίες. «Εγώ το δήλωσα ότι έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμετιςαποφάσεις της κυβέρνησης, είναι πράγματι οδυνηρά τα μέτρα, αλλά έτσιπρέπει ναγίνει για τη σωτηρία της χώρας. Όπως λέω κι εγώ, είναι σαν το παιδάκιπου έχειπνευμονία και πρέπει να πάρει το σιρόπι του για να γίνει καλά»,πρόσθεσε οβουλευτής για τον οποίο η συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε καθοριστικήσημασία. «Μία εβδομάδα πριν δεν ήμουν τόσο αισιόδοξος», κατέθεσε στο«Ε», «ανείχαμε άλλες επιλογές, θα τις ακολουθούσαμε. Τα πράγματα είναι δύσκολα,αλλάυπάρχει διέξοδος. Ο Παπανδρέου ξέρει πολύ καλά και ποιο είναι τοπρόβλημα καιποια θα είναι η λύση. Μετέφερε αίσθημα εμπιστοσύνης στην Κ.Ο.. Αυτό πουλένεότι «η κυβέρνηση πάει χωρίς πυξίδα δεν ισχύει». Κι εμείς από την πλευράμας μετις αντιρρήσεις και τις διαφωνίες που πρέπει να εκφράζουμε και νασυζητούμε,από εκεί και πέρα οφείλουμε να κάνουμε το καθήκον μας».
 
Στο «τραπέζι» γενικά καιμειονοτικά θέματα
Οι βουλευτές που παραβρέθηκανείχαν παρόμοια στάση, η οποία κυρίως περιστρεφόταν γύρω από τον τρόποπου οικοινωνίες αντιμετωπίζουν πλέον το κυβερνών κόμμα. Ωστόσο συζητήθηκανκαι τοπικάαναπτυξιακά θέματα, καθώς και προβλήματα πρώτης προτεραιότητας, όπως ηδαιδαλώδης γραφειοκρατία της διοίκησης που δημιουργεί ανυπέρβλητεςδυσκολίεςστην αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του κράτους και την εξυπηρέτησητωνπολιτών. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές πουπροωθούνταιθα περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό το φαινόμενο.
Οι μειονοτικοί βουλευτέςαναφέρθηκαν και στα θέματα της μειονότητας και κυρίως αυτά πουβρίσκονται στην«πρώτη γραμμή» των διεκδικήσεων, και με πρωταρχικό βέβαια το υπόκατάρτισηνομοσχέδιο της εκλογής των μουφτήδων. «Πρόεδρε, όταν είχατε έρθει στοΔημάριοκάνατε κάποιες εξαγγελίες για τη μειονότητα που δεν υλοποιήθηκαν»,είπε, όπωςμας δήλωσε, ο κ. Μάντατζη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους

Μήνυμα κατά της αποχής στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου από τον πρωθυπουργό Με μήνυμα για …