Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αλμυρά μπισκότα

Αλμυρά μπισκότα

0

-200 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

-1/2 νεροπότηρο σπορέλαιο

-1/2 νεροπότηρο βούτυρο λιωμένο (προσοχή να μην κάψει)

-1 κουτ. γλυκού αλάτι

-1 τσιμπιά σόδα μαγειρική

-1 κρασοπότηρο κεφαλογραβιέρα πικάντικη, τριμμένη

-1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το εβαπορέ, το λάδι και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε το αλάτι, τη σόδα και το τυρί, ανακατεύοντας καλά. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C, στον αέρα. Στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα ή ένα ταψί. Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια και τα αραδιάζουμε πάνω στη λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

  • Ταχινόπιτα – Κέικ

    Ξηρά συστατικά: 2 και ½ φλιτζάνια (380 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 και 1/2 κουταλάκι …
  • Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

    -1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…
  • Ελιόπιτα

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γ. baking powder 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 φλ. ελιές μ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…