Μέτοχος στη ΣΕΠΕΚ ο δήμος Ξάνθης

0

Χαλαρή συζήτηση για διάφορα θέματα. Κριτική Γούναρη για το Λιμνίο

Με περίπου εκατό θέματα στην ημερήσια διάταξή του πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.

Τα περισσότερα υπηρεσιακού χαρακτήρα δέχτηκαν την ομόφωνη έγκριση του συμβουλίου.

Εκεί που στάθηκαν ωστόσο ήταν σε ένα από τα τελευταία θέματα που αφορά στην συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης στο μετοχικό κεφάλαιο της ΣΕΠΕΚ Α.Ε.

Η εταιρεία προχώρησε στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ύψους οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ.

Από τον Δήμο Ξάνθης ζητήθηκε η αγορά τριών χιλιάδων μετοχών ύψους τριάντα χιλιάδων ευρώ.

Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης τόνισε ότι η νέα Διοίκηση της εταιρείας καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να υπάρξει ένα καλύτερο αποτέλεσμα γι’ αυτήν και τους εργαζόμενους.

Το ποσό που συζητήθηκε μπορεί να το καλύψει ο Δήμος Ξάνθης.

Μπορεί ωστόσο όπως ειπώθηκε, να αγοράσει και μικρότερο πακέτο μετοχών.

Αυτό που αποφασίστηκε τελικά ομόφωνα ήταν η αγορά των τριών χιλιάδων μετοχών.

Η θέση όλων ήταν να στηριχτεί η προσπάθεια της Διοίκησης για την ανάταση της εταιρείας, της εξυγίανσής και της καλύτερης λειτουργίας της.

Ο δήμος δεν θα μπορούσε να μην μετέχει σ’ αυτή την προσπάθεια.

Από τον Δήμαρχο έγινε η πρόταση για αγορά δύο χιλιάδων μετοχών ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ.

Θέμα που επίσης απασχόλησε ήταν η λήψη απόφασης για την υποβολή αιτήματος σύναψης μίσθωσης έργου με τέσσερις ιδιώτες Κτηνιάτρους για την λειτουργία του Κυνοκομείου.

Τον λόγο πήρε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Αμπεριάδης ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα αδέσποτα, τα απροστάτευτα ζώα.

Βάσει του προγράμματος, υπολογίζεται η δημιουργία νέου Κυνοκομείου στην περιοχή των Κιμμερίων.

Έτσι λοιπόν ζητήθηκε η συμμετοχή των τεσσάρων Κτηνιάτρων οι οποίοι θα βοηθούν στις στειρώσεις των ζώων αλλά και την μετέπειτα μεταφορά τους στο Κυνοκομείο.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την πρόσληψη των Κτηνιάτρων.

«Αφενός μεν θα γίνει ένα νέο Κυνοκομείο αλλά για να αντιμετωπίσουμε και την σημερινή κατάσταση ετοιμάζουμε την μελέτη προς το Υπουργείο, για να μειωθεί στο ελάχιστο το πρόβλημα με τα απροστάτευτα ζώα. Με τους κτηνιάτρους έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία καθώς και με το Σωματείο των Φιλόζωων» επισήμανε ο κ. Αμπεριάδης.

Η σύμβαση ανάθεσης έργου θα ισχύει για έναν χρόνο.

Στα εκτός…

Τα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα ήταν αυτά που απασχόλησαν αρκετή ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρώτο θέμα ήταν αυτό που έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Γούναρης για την «εικόνα εγκατάλειψης» που όπως είπε παρουσιάζει σήμερα η ευρύτερη περιοχή του Λιμνίου.

«Η εικόνα της ευρύτερης περιοχής του Λιμνίου και μάλιστα κατά τη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης ήταν πολύ άσχημη. Πλήρους εγκατάλειψης. Και βρωμιά υπάρχει και κάτι θα πρέπει επιτέλους να γίνει.

Ο κ. Γούναρης αναφέρθηκε επίσης και την δημιουργία του νέου Κολυμβητηρίου, αν τελικά αυτό θα γίνει ή όχι.

Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι στην περιοχή δεν υπάρχει πρόβλημα, ειδικότερο τώρα, μετά την πραγματοποίηση συγκεκριμένων εργασιών.

Όπως είπε έχουν τοποθετηθεί νέα φωτιστικά, έχουν μπει κράσπεδα ενώ για τον χώρο αυτό είχε γίνει και συγκεκριμένη μελέτη.

Όσον αφορά στην δημιουργία νέου Κολυμβητηρίου μέσω του προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ 2004 τόνισε ότι πάρα το ότι εντάχθηκε σ’ αυτό το πρόγραμμα δεν μπόρεσε ο Δήμος Ξάνθης να πάρει έγκριση διότι απαιτείτο η νομιμοποίησης των υπαρχόντων κτηρίων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού έκανε γνωστό ότι με ειδικό νόμο θα νομιμοποιηθούν όλα τα κτήρια.

Το πρόγραμμα ωστόσο αρχίζει και ατονεί. Εάν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αυτές, η Τεχνική Υπηρεσία θα φέρει την πρόταση για την δημιουργία κλειστού Κολυμβητήριου δίπλα στο υπάρχον κτήριο.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης Ξάνθης τόνισε ότι γίνονται εργασίας στο υπάρχον Κολυμβητήριο έτσι ώστε σε μια περίπου εβδομάδα που ξεκινάει και πάλι, να είναι έτοιμο.

Όπως είπε έχουν τοποθετηθεί καινούργια πλακάκια, έχουν διαμορφωθεί τα αποδυτήρια και έτσι δεν θα υπάρχουν πλέον προβλήματα.

Τέλος, αυτό που τονίστηκε ήταν η βοήθεια στον αθλητή Παναγιώτη Καρασερίδη ο οποίος συμμετέχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Δήμος Ξάνθης θα βοηθήσει τον αθλητή με το ποσό των επτακοσίων πενήντα ευρώ.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αύριο ξεκινάει το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της Ξάνθης

Υποτονική προς το παρόν η κίνηση…Εν αναμονή του δώρου Χριστουγέννων οι καταναλωτές .Στις 3…