Μετά το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας

0

Και σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων από τον δήμο Ξάνθης

Προτείνουμε προσωρινή στέγαση το κτίριο Μουζαφέρ στην Μ. Μπότσαρη

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Τσαμαρκιά είχε το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης στο Δημαρχείο της πόλης.

Σκοπός της συνάντησης, η δημιουργία σχολείου εκπαίδευσης ενηλίκων στην Ξάνθη.

Μετά το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που ήδη ξεκίνησε, τώρα το σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων απευθύνεται και σ’ αυτούς που δεν έχουν ολοκληρώσει και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

«Ο κ. Τσαμαρκιάς, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, βρίσκεται στην πόλη μας. Συζητήσαμε για την ίδρυση και λειτουργία ενός σχολείου εκπαίδευσης ενηλίκων το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Θα έχει και την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και Λύκειο στην προκειμένη και θα εξυπηρετεί τους κατοίκους όλου του νομού οι οποίοι δεν έχουν τελειώσει την βασική τους εκπαίδευση. Την εκπαίδευση του Λυκείου» τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης.

Μάλιστα όπως είπε, το δύσκολο σημείο για την λειτουργία του σχολείου εντοπίζεται στην εύρεση του κτηρίου που θα το στεγάσει.

Όπως είπε, θα πρέπει να βρεθεί ένας χώρος περίπου 350 τ.μ. και γι’ αυτό ίσως να χρειαστεί και η συμβολή του προγράμματος Θησέας για την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Το δύσκολο βέβαια είναι πως για να λειτουργήσει το σχολείο αυτό θα πρέπει να βρεθεί ένα κτήριο περίπου 350 τ.μ. Συζητήσαμε διάφορες λύσεις και ακόμη σε τελική ανάλυση, αν δεν βρεθεί το κατάλληλο κτήριο, μέσω του προγράμματος Θησέας το οποίο σε λίγο θα αρχίσει να κινείται και σε συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα της περιφέρειας θα υποβάλλουμε πρόταση σαν Δήμος ώστε κάποια στιγμή να υλοποιηθεί η προσπάθεια αυτή».

Αμέσως μετά την συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, ο Δήμαρχος αναχώρησε για την Κομοτηνή όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων.

Στην σύσκεψη συζητήθηκε η πρόταση που υπέβαλε ο φορέας στο ταμείο συνοχής για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχει η πεποίθηση ότι σύντομα, τα νέα θα είναι ευχάριστα.

«Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα κ. Αγγελόπουλου , γίνεται η σύσκεψη αυτή μεταξύ των στελεχών της περιφέρειας, του Γενικού και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙΑΜΑΘ που είναι ο φορέας διαχείρισης των απορριμμάτων της περιφέρειας και της οποίας βεβαίως είμαι αντιπρόεδρος και σε λίγο καιρό θα είμαι πρόεδρος γιατί ο μέχρι πρότινος πρόεδρος κ. Χαριτόπουλος έχει παραιτηθεί. Συζητήσαμε την πορεία της πρότασης που έχουμε υποβάλλει σαν φορέας διαχείρισης στο ταμείο συνοχής για την υλοποίηση του γνωστού προγράμματος διαχείρισης των απορριμμάτων και ειδικότερα για τους σταθμούς μεταφόρτωσης, τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και μεταφορικά μέσα του όλου εγχειρήματος. Απ’ ότι φαίνεται το ενδιαφέρον και της περιφέρειας και της κυβέρνησης είναι μεγάλο και ας μη ξεχνάμε την πίεση που ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και αισιοδοξώ πως θα έχουμε σύντομα ευχάριστα νέα».

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προξένησε φθορές σε αυτοκίνητο

Την περασμένη Κυριακή, στο Βέλκιο Σαπών Ροδόπης, από άντρες του Αστυνομικού τμήματος Σαπών…