Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι υπάλληλοι δήμου και Π.Ε. ζητούν περισσότερα μέτρα προστασίας

Οι υπάλληλοι δήμου και Π.Ε. ζητούν περισσότερα μέτρα προστασίας

0
dimarxeio

Με προσωπικό ασφαλείας ζήτησε να λειτουργούν οι υπηρεσίες στο δήμο ο πρόεδρος δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης Δ. Γαλανόπουλος σε σύσκεψη με τον δήμαρχο Μ. Τσέπελη

 

 

Έκτακτα μέτρα στην Π.Ε. Ξάνθης: Μόνο με μάσκες και αντισηπτικό στα γραφεία –

Με ραντεβού για ταυτότητες ή διαβατήρια στην Αστυνομία

 

 

Κραυγή αγωνίας εκφράζουν οι υπάλληλοι στο δήμο και στην Π.Ε. Ξάνθης. Σε σύσκεψη που είχε ο σύλλογος δημοτικών υπαλλήλων με τον δήμαρχο και ο σύλλογος υπαλλήλων περιφερειών με τον αντιπεριφερειάρχη ζήτησαν περισσότερα μέτρα αυτοπροστασίας.

galanopoulos adedy
 

Ειδικότερα μιλώντας στο «Ε» ο πρόεδρος του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος ανέφερε: «Σε συνάντηση που είχαμε με τον δήμαρχο Ξάνθης ζητήσαμε περισσότερα μέτρα. Τα αντισηπτικά δεν  αρκούν για να μας προστατεύσουν.

Να κλείσουν οι υπηρεσίες. Να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας. Πρέπει να αποφεύγουμε τον συνωστισμό. Μιλάμε για τη ζωή μας. Και από τους πολίτες ζητάμε να μην έρχονται στο δήμο για θέματα που δεν είναι επείγοντα. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Όλοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και καλό είναι να πάρουμε πρόσθετα για να σταματήσουμε την διάδοση του ιού».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΠΑΜΘ (Σ.Υ.Π.Ε.ΞΑ.) προτείνει μέτρα προστασίας Πολιτών και Εργαζομένων στη Περιφέρεια ΑΜΘ

Σε ανακοίνωσή του προτείνει  μια σειρά μέτρα. 

Ειδικότερα:

1.Αναστολή των δια ζώσης συνεδριάσεων όλων των Οργάνων της Περιφέρειας, οι οποίες να συνεδριάζουν μόνο για επείγοντα ζητήματα δια περιφοράς ή με τηλεδιάσκεψη.

  1. Απολύμανση στους χώρους των υπηρεσιών που δέχονται κοινό.
  2. Εφαρμογή της υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών για τα οποία απαιτείται η κατάθεσή τους από τους πολίτες, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου να μη χρειάζεται η φυσική προσέλευση στις Υπηρεσίες μας.
  3. Σε ό,τι αφορά στις Υπηρεσίες που έχουν προσέλευση και εξυπηρέτηση κοινού, να καθιερωθεί ωράριο εξυπηρέτησης και διεκπεραίωσης στις υποθέσεις που αποτελούν έκτακτη ή επείγουσα ανάγκη. Καθώς και ωράριο λειτουργίας σε συγκεκριμένες ημέρες την εβδομάδα.
  4. Να συνεχιστεί η αναστολή της διενέργειας όλων των εξεταστικών διαδικασιών, όπως της θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών, της εξέτασης των επαγγελματικών αδειών και τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών ελκυστήρων.
  5. Να καθιερωθεί η τήρηση βιβλίων επισκεπτών που επισκέπτονται όλα τα κτίρια της Π.Α.Μ.Θ., για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο.

Β. Μέτρα για την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών:

1.Ενημέρωση των συμπολιτών μας με κάθε μέσο, όπως εξειδικευμένα φυλλάδια και αναρτήσεις πληροφοριών και οδηγιών σε όλα τα κτίρια της Περιφέρειας, αλλά και με εξειδικευμένα μηνύματα μέσω των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και της ιστοσελίδας της Π.Α.Μ.Θ.

2.Λειτουργία τηλεφωνικών γραμμών, για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών για τον τρόπο και τις διαδικασίες εξυπηρέτησης, προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις.

1.Να δοθεί βάρος στην προάσπιση της υγείας όλων των εργαζομένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Ν’ αποσυρθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες από τις Υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού.

2.Άμεση προμήθεια μέσων ατομικής υγιεινής (αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, κτλ), τα οποία να χορηγούνται επιβεβλημένα σε όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες που επισκέπτονται τις Υπηρεσίες.

Έκτακτα μέτρα στην Π.Ε. Ξάνθης: Μόνο με μάσκες και αντισηπτικό στα γραφεία

Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης στα πλαίσια της Εθνικής κινητοποίησης για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού και για την καλύτερη θωράκιση της υγείας των πολιτών  αλλά και των υπαλλήλων που εργάζονται στις Υπηρεσίες της ΠΕ Ξάνθης ανακοινωσε τα παρακάτω μέτρα:

Στο κεντρικό κτήριο της ΠΕ Ξάνθης (Διοικητήριο) οι πολίτες θα εισέρχονται μόνο από την κεντρική είσοδο, όπου θα γίνεται καταγραφή των στοιχείων τους και θα γίνεται χρήση αντισηπτικού χεριών.

Οι πολίτες που θα εισέρχονται στις Υπηρεσίες της ΠΕ Ξάνθης θα πρέπει να κάνουν χρήση μάσκας μιας χρήσεως και να εισέρχονται ένας κάθε φορά στο κάθε γραφείο.

Για προληπτικούς λόγους οι ανελκυστήρες του Διοικητηρίου δεν θα λειτουργούν.

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες να προσέρχονται στις Υπηρεσίες της ΠΕ Ξάνθης μόνο για επείγουσες και σοβαρές υποθέσεις και αφού προηγουμένως έχουν επικοινωνήσει με την αντίστοιχη Υπηρεσία (τηλέφωνα στο site της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης).

Με ραντεβού για ταυτότητες ή διαβατήρια στην Αστυνομία

Μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού λαμβάνει και η Αστυνομία. Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι πολίτες που επιθυμούν να προβούν στην έκδοση δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν με την αρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να καθοριστεί συγκεκριμένη ώρα προσέλευσης για την εξυπηρέτησή τους.

Σημειώνεται ότι, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των αρμόδιων Υπηρεσιών Ασφάλειας για την έκδοση ταυτοτήτων ενώ στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Διαβατηρίων (www.passport.gov.gr) των αντίστοιχων Γραφείων Διαβατηρίων.

Όπως ανέφερε στο «Ε» ο αστυνομικός διευθυντής κ. Πασχάλης Γιώρης υπάρχει προσέλευση πολιτών στην αστυνομική διεύθυνση Ξάνθη για έκδοση ταυτοτήτων ή άλλων εγγράφων  ωστόσο τηρούνται οι κανόνες που ορίζουν την απόσταση ασφαλείας και τα μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών υπαλλήλων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όχι λιγότερο από 14 ευρώ το αρνί στο τσιγκέλι του κρεοπωλείου

«Τσιμπημένο» κατά ένα ευρώ τουλάχιστον από πέρυσι – Τρίβουν τα χέρια τους φέτος οι π…