4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι βιτάμ
2 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα
2 κουταλιές κακάο
1 κουταλάκι μπέκιν
1 φακελάκι βανίλια
3-4 μήλα
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά ταχίνι
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι χοντροτριμμένα καρύδια
1-2 κουταλιές σταφίδες
Για την επικάλυψη:
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. γάλα
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε τα μήλα σε ένα μπολ σε μικρούς κύβους, προσθέτουμε το μέλι, το ταχίνι, τη ζάχαρη τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τη βανίλια. Χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο να αφρατέψουν, προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι διαδοχικά.Προσθέτουμε τα μήλα στο μείγμα.
Βρέχουμε μία λαδόκολλα και καλύπτουμε μία φόρμα ή ένα ταψάκι 28αρη και βάζουμε το μείγμα.
ψήνουμε τη μηλόπιτα 1 ώρα στις αντιστάσεις.
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε επάνω στην κουβερτούρα, περιμένουμε 2 λεπτά ανακατεύουμε να λιώσει καλά και απλώνουμε επάνω στην κρύα μηλόπιτα.