2 κ.σ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 μικρή πατάτα τριμμένη (και ότι άλλο λαχανικό έχει ξεμείνει όπως μανιτάρι-κολοκύθι κλπ.)
2 φωλιές φιδέ χοντρό (ή 1 φλ. μικρό ζυμαρικό ή σπασμένο σπαγγέτι)
6 ½ φλ. ζωμό ή ζεστό νερό
Αλάτι, πιπέρι
λίγο τριμμένο τυρί (ή κομμένο σε καρεδάκια)
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο, και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τη ντομάτα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα, και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα, και σοτάρουμε τον σπασμένο φιδέ, για 2 λεπτά να ροδίσει, και να βγάλει τα αρώματα του.
Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά, την πατάτα, το ζεστό ζωμό ή νερό, το αλατοπίπερο, και βράζουμε για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε σε μπόλ, και τρίβουμε λίγο τυρί, ή πασπαλίζουμε με καρεδάκια κεφαλοτύρι.