Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Οι επιχορηγήσεις των συλλόγων συνεχίζουν να «ταράζουν» το δημοτικό συμβούλιο

Οι επιχορηγήσεις των συλλόγων συνεχίζουν να «ταράζουν» το δημοτικό συμβούλιο

0

Πραγματοποιήθηκε σε ηπιότερο κλίμα η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

 Εγκρίθηκαν δύο αιτήματα οικονομικής ενίσχυσης αθλητικών συλλόγων με προβληματισμούς για τον τρόπο διαχείρισης των αιτημάτων και την αξιολόγησή τους

Χωρίς την παρουσία του δημάρχου Μανώλη Τσέπελη, ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα, και με οριακή απαρτία πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, μία μόλις ημέρα μετά την προηγούμενη μαραθώνια συνεδρίαση.

Με πρόταση του Γιάννη Παπαχρόνη συζητήθηκε πρώτο το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των αθλητικών συλλόγων, όπου, όπως και σε προηγούμενη περίπτωση, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης εξέφρασαν προβληματισμούς για τον τρόπο διαχείρισης των ενισχύσεων και την αξιολόγηση της ικανοποίησης των αιτημάτων των συλλόγων.

Συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι Παπαχρόνης, Λύρατζης, Ανταμπούφης και Παπαδάκης, μετά την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Καρά Οσμάν Λεβέντ για τα δύο αιτήματα, αναρωτήθηκαν αν υπήρξε έλεγχος σχετικά με το κατά πόσο είναι ενεργά ή όχι τα αιτούμενα σωματεία και αν, με τον τρόπο που διαχειρίζεται ο δήμος τις ενισχύσεις, δημιουργείται προηγούμενο ώστε ο κάθε σύλλογος να νομιμοποιείται να ζητήσει οικονομική υποστήριξη από το δήμο είτε το έχει ανάγκη είτε όχι.

Στους προβληματισμούς υπερθεμάτισε και ο Ιπποκράτης Καμαρίδης σχολιάζοντας ότι δεν πρέπει να επικροτείται η πρακτική κάποιων τυχόν που ιδρύουν ένα σύλλογο, χωρίς να έχουν υπολογίσει αν θα μπορούν μέσω των μελών τους να στηρίξουν τη λειτουργία του συλλόγου.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ζήτησε να προϋπολογιστούν οι ανάγκες του δήμου και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των αιτούντων.

Στο αίτημα του Ερμογένη για επιχορήγηση 6.000 ευρώ για την περίοδο 2019-2020 ο αντιδήμαρχος που εκτελούσε χρέη αντ’ αυτού Μανώλης Φανουράκης εξήγησε ότι θα δοθούν 4.000 ευρώ γιατί διαφορετικά θα απαιτηθεί αναμόρφωση προϋπολογισμού. Υπενθύμισε δε, ότι μέσω του μητρώου που θα λειτουργήσει από το 2020 η διαδικασία της ενίσχυσης των συλλόγων θα γίνει πιο διαφανής και αποτελεσματική.

Ο κ. Παπαχρόνης ζήτησε να γίνει η αναμόρφωση, αφού θα απαιτηθεί, ούτως ή άλλως, με βάση το γεγονός ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλα δύο αιτήματα συλλόγων που κατατέθηκαν εντός του Νοεμβρίου αλλά δεν ήρθαν προς συζήτηση στο συμβούλιο.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν αιτήματα παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων από κοινωνικούς συλλόγους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν προγραμματισμένες δράσεις, τα οποία εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Μεταξύ άλλων, τέθηκαν προς έγκριση και αποφάσεις για θέσεις φορτοεκφόρτωσης και στάθμευσης ΑμΕΑ.

Αποφασίστηκε ακόμη η μονοδρόμηση ανωνύμου δημοτικής οδού στο ύψος του 1ου χλμ Ξάνθης-Καβάλας, με την επισήμανση από την αντιπολίτευση να λαμβάνεται υπόψη σε αυτές τις περιπτώσεις η στάση των γειτονικών επιχειρήσεων, εφόσον υπάρχουν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…