2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα καστανή ζάχαρη μαλακή
½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1 αβγό+ κρόκο από 1 αβγό
200γρ. βούτυρο
400γρ. κουβερτούρα σε χοντρά κομμάτια
1 κούπα νιφάδες βρώμης
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού baking soda
1 κουτ. γλυκού baking powder
1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς και τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μαζί με τις ζάχαρες μέχρι να ομογενοποιηθούν, και στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, τον κρόκο και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε νέα προσθήκη.
Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα που έχουμε ετοιμάσει ανακατεύοντας προσεκτικά με μία μαρίζ να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας.
Με ένα κουτάλι ή με σκουπ για μπισκότα, ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να κάνουμε, βάζουμε κομματάκια του μείγματος στο ταψί μας, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσά τους και ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.