Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Η αγορά περιμένει…το θαύμα των Χριστουγέννων

Η αγορά περιμένει…το θαύμα των Χριστουγέννων

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Με κοµµένη την ανάσα περιµένουν τα Χριστούγεννα οι έμποροι και οι επαγγελματίες της Ξάνθης ευελπιστώντας …μέρες που είναι να κινηθεί ηαγορά που ήταν εξαιρετικά υποτονική όλο αυτό το διάστημα Αν καιγνωρίζουν εκτων προτέρων ότι η αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών έχει μειωθεί πολύ από τις περικοπές στουςμισθούς καιστις συντάξεις, ωστόσο ελπίζουν σ’ ένα …Χριστουγεννιάτικο θαύμα!
 
Περιμένοντας το …θαύμα των Χριστουγέννων
«Κουτσά – στραβά άρχισε να κινείται κάπως η αγορά όσο πλησιάζουν ταΧριστούγεννα. Δεν περιμένουμε πολλά πράγματα απλά πιστεύουμε ότι θακινηθούνκάπως τα καταστήματα δώρων αφού τα παιδιά είναι τα πρώτα που θασκεφτούν οιγονείς αλλά πάντα πολύ συγκρατημένα. Πάνε εκείνες οι εποχές πουέπαιρναν ακριβάκαι πολλά δώρα. Δεν περιμένουμε κίνηση στα καταστήματα ένδυσης –υπόδησης αλλάνα «ζεσταθεί» η αγορά κυρίως στα καταστήματα τροφίμων. Μην ξεχνάμε ότιυπάρχουνπερικοπές σε μισθούς και στις συντάξεις και οι γονείς και οι παππούδεςδενμπορούν να διαθέσουν για δώρα στα παιδιά ή στα εγγόνια τους όπωςάλλοτε»,επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης κ. ΕυθύμηςΜίλκογλου.
 
«Μαύρα» Χριστούγεννα»
«Η κατάσταση είναι απογοητευτική. Από το Νοέμβριο τα μηνύματα είναιπεσιμιστικά. Κίνηση στα μαγαζιά δεν υπάρχει αλλά και οι ίδιοι οικαταστηματάρχες δεν έχουν διάθεση. Ελάχιστοι στόλισαν Χριστουγεννιάτικατιςβιτρίνες τους. Οι απολύσεις υπαλλήλων στα μαγαζιά αυξάνονται, δεν έχειαποδοθείτο 12%, ο ΟΑΕΔ έκανε στάση πληρωμών, ο τζίρος μειώνεται, ολοένα μαγαζιάκλείνουν. Γέμισαν οι κεντρικές οδοί με ανοίκιαστα. Μόνο το τελευταία4μηνοέκλεισαν 150 – 170 επιχειρήσεις. Όλα αυτά λειτουργούν σαν ντόμινο στηναγορά.Εκτιμώ ότι το 2011 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Θα αποδεκατιστούνδεκάδεςμικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θα επιβιώσουν μόνο αυτοί που έχουν κάνειορθολογισμόστα έξοδά τους», τονίζει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΕ Ξάνθης κ. ΣωτήρηςΤσιακίρογλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοψήφισμα ΛΑΕ για τους μετανάστες

«ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΕ», ζητάει το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. για το νέο νομοσχέδιο περί μεταναστών που τέθηκ…