Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Μια ‘γλυκιά’ κίνηση γέμισε χαμόγελα το ΕΕΕΕΚ Γενισέας

Μια ‘γλυκιά’ κίνηση γέμισε χαμόγελα το ΕΕΕΕΚ Γενισέας

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Μια ‘γλυκιά’ έκπληξη ετοίμασαν για τους μαθητές του ΕργαστηρίουΕιδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Γενισέας οιιδιοκτήτες του ζαχαροπλαστείου ‘Κάτι Άλλο’ Στέλιος Αρσενίου και ΓιώργοςΤολμίδης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία πουγιορτάζεταισήμερα, με σκοπό να συμβάλουν κι αυτοί με τη σειρά τους στη διάδοση τουμηνύματος στήριξης, κατανόησης και ένταξης των ΑμΕΑ, και ιδιαίτερα τωνπαιδιών,στην τοπική κοινωνία.
Ο κ. Στέλιος Αρσενίου, επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου ατόμων μεκινητικά προβλήματα, ως εκπρόσωπος του ζαχαροπλαστείου, βρέθηκε το πρωίτηςχθεσινής ημέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΕΕΕΚ Γενισέας, όπου μαζίμε ταπαιδιά έλιωσαν την κουβερτούρα και έφτιαξαν σοκολάτες της αρεσκείαςτους, μερόδι, με αμύγδαλα ακόμη και μερικές με μόκα. Στη συνέχεια μοίρασαν τομίγμα σεειδικά ταψάκια που τα έβαλαν αμέσως στο ψυγείο με σκοπό να παγώσουν καιναπάρουν από ένα το μεσημέρι στο σπίτι τους.
Κάποιοι από τους μαθητές επεξεργαζόταν με πολύ ενδιαφέρον καιπροσήλωση τη διαδικασία ενώ άλλοι συμμετείχαν ενεργά υπακούοντας στιςοδηγίεςτου κ. Αρσενίου ή μεταφέροντας με προσοχή και μία αίσθηση περηφάνιας ταταψάκιαστο ψυγείο.
Στη συνέχεια, την εμφάνισή του έκανε ο… Άγιος Βασίλης, ο οποίοςτραγούδησε με τα παιδιά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, χόρεψε και μοίρασεσοκολάτες.
Ο κ. Αρσενίου μιλώντας για την πρωτοβουλία που ανέλαβε τοζαχαροπλατείο ‘Κάτι Άλλο’ σημείωσε: «βρισκόμαστε σήμερα εδώ στα πλαίσιατηςΠαγκόσμιας Ημέρας των ΑμΕΑ με σκοπό να κάνουμε κάτι για τα παιδιά καιπιστεύωότι βάλαμε ένα λιθαράκι, ώστε να μπορέσουν να χαρούν και ναχαμογελάσουν. Τιπροηγούμενες χρονιές αναλαμβάναμε άλλες δράσεις και ερχόμαστε φέτος γιαπρώτηφορά σε αυτό το σχολείο. Αύριο (σσ σήμερα) θα συμμετέχουμε σε μιαανάλογηεκδήλωση». 
Ως μία κίνηση συμβολική και άκρως ουσιαστική ταυτόχρονα μίλησε οδιευθυντής του σχολείου κ. Κλεομένης Ψωμακέλης, ο οποίος ανέφερε ότι:«Τοσχολείο μας έχει ανάγκη από αυτού του είδους τη βοήθεια που είναιμεγαλύτερηαπό χρηματική προσφορά ή δωρεά. Οι ιδιοκτήτες του ζαχαροπλαστείουπροθυμοποιήθηκαν από μόνοι του και βέβαια δεχτήκαμε με χαρά. Όπωςείδατε, ταπαιδιά απολαμβάνουν τέτοιες εκδηλώσεις. Παράλληλα, είναι πολύ σημαντικόνα έρχονταισε επαφή με ανθρώπους εκτός σχολείου ώστε να βλέπουν τι γίνεται και πωςσυμπεριφέρονται. Πιστεύω και ελπιζω ότι μετά από αυτή την κίνηση θαβρεθούν κιάλλα άτομα που θα σπεύσουν να συνδράμουν με ανάλογους τρόπους στο έργοτουσχολείου μας». Μάλιστα, ο κ. Ψωμακέλης μας ενημέρωσε ότι η εμπειρία τηςσυμμετοχής σε εργαστήρι ζαχαροπλαστικής δεν ήταν πρωτόγνωρη για τουςμαθητές,οι οποίοι στα πλαίσια του μαθήματος της κοινωνικής και πολιτικής αγωγήςσυμμετέχουν σε εργαστήρι μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. «Την Τετάρτημαςεπισκέφθηκαν στα πλαίσια εκδρομής τα παιδιά του 1ουδημοτικούσχολείου για τα οποία οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Γενισέας ετοίμασανσπανακοτυρόπιταμε σπανάκι από το θερμοκήπιό μας κι ένα γλυκό», πρόσθεσε ο διευθυντής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παρχάρια: Η ποντιακή γιορτή του καλοκαιριού

Ελένη Διαφωνίδουelenidfn@yahoo.com  Με μαζική προσέλευση και επιτυχία εορτάστηκε…