Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Έβαλαν λουκέτο στην ΕΠΑΣ γιατί δεν έχουν καθηγητές…

Έβαλαν λουκέτο στην ΕΠΑΣ γιατί δεν έχουν καθηγητές…

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Είδαν και απόειδαν οι μαθητές τηςΕΠΑΣ Ξάνθης και έβαλαν λουκέτο στη σχολή τους χθες το πρωί! Έτσι κιαλλιώςκάνουν 1 ώρα την ημέρα μάθημα και παρά τις επίμονες κρούσεις τους μεέγγραφαπρος το υπουργείο Παιδείας,  τηΔευτεροβάθμια Ξάνθης, τη νομαρχία Ξάνθης και όλους τους αρμοδίους, γιαπλήρωσητων κενών με καθηγητές στις ειδικότητες που παρακολουθούν, αυτοί περίάλλωντυρβάζουν… 
 
Αποφάσισαν να κάνουν κατάληψημήπως και τους προσέξουν…
«Αν δεν μπορούν να το καταλάβουνμε λόγια θα το καταλάβουν με τις πράξεις!», λέει η Σοφία που είναιπρόεδρος τουμαθητικού συμβουλίου της ΕΠΑΣ Ξάνθης. Το «Ε» τη συνάντησε μαζί με τουςσυμμαθητές και τις συμμαθήτριες της πίσω από τα κάγκελα της σχολήςτους. Τοαναρτημένο πανό στα κάγκελα του προαυλίου: «Δώστε λεφτά για τηνΠαιδεία» είναιενδεικτικό της κατάστασης που βιώνουν. Κάθονται με τα μπουφάν στην τάξηγια ναμην κρυώνουν γιατί δεν έχει θέρμανση και κάνουν μια ώρα μάθημα καιφεύγουνγιατί δεν έχουν καθηγητές: «Έχουμε έλλειψη από καθηγητές έχουν όλα τατμήματακενά…απ’ την αρχή της χρονιάς δεν έχουν μπει ούτε για μία ώρα στηνκομμωτική ,θερμοϋδραυλικών, φυσιοθεραπευτών Πήγαμε στους αρμόδιους, έχουμε στείλειάπειραέγγραφα κανείς δεν κάνει τίποτε, αποφασίσαμε λοιπόν να κλείσουμε τοσχολείο γιαμία μέρα θα δώσουμε διορία για μια βδομάδα σε περίπτωση που δεν γίνεικαι πάλιτίποτε θα κλείσει το σχολείο για τρεις μέρες και αν και πάλι δεν γίνειτίποτεθα το κλείσουμε επ’ αόριστον. Επιπλέον έχουμε κι άλλα προβλήματα. Δενέχουμεθέρμανση, δεν υπάρχουν χρήματα μας λένε για πετρέλαιο, καθόμαστε με ταμπουφάνστην τάξη…».
 
Υπολειτουργεί η ΕΠΑΣ λέει οπροϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας
Τα προβλήματα στην ΕΠΑΣπαραδέχεται και ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.ΓιώργοςΠαπαδόπουλος αλλά σηκώνει τα χέρια ψηλά καθώς είναι θέμα υπουργείου:«Είναιγεγονός, λείπουν 5 καθηγητές. Διορίστηκαν 3 στα τμήματα κομμωτικής καιέχουμεαυτή τη στιγμή έναν. Οι άλλοι δεν προσήλθαν. Υπάρχουν κενά και στατμήματαφυσιοθεραπευτών και θερμοϋδραυλικών. Έχουμε κάνει τις απαραίτητεςενέργειεςπρος το υπουργείο απευθυνθήκαμε και στον κ. Ξυνίδη και απλάπεριμένουμε.Ουσιαστικά τόσο καιρό η ΕΠΑΣ υπολειτουργεί…», τονίζει.
Να σημειώσουμε ότι στην ΕΠΑΣΞάνθης που βρίσκεται στην οδό Δημοκρίτου φοιτούν 150 μαθητές καιλειτουργούν 7ειδικότητες από δύο τμήματα ενώ μοιράζονται τον αύλειο χώρο με το 2οΕΠΑΛ Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιτέλους χιόνια!

Το έστρωσε για τα καλά στα ορεινά του νομού μας, όπου οι χιονοπτώσεις ήταν έντονες το πρωί…