-550 ml πλήρες γάλα
-3 καψουλίτσες βανίλιας
-4 κρόκοι αβγών
-100 γρ. ζάχαρη άχνη
-130-140 γρ. γκοφρέτα σοκολάτας σε κομματάκια
-80-100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Για γαρνίρισμα: σιρόπι σοκολάτας
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τις βανίλιες με τους κρόκους και τα 60 γρ. ζάχαρης άχνης μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Τοποθετούμε σε κατσαρόλα το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε το μείγμα αβγών σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς και μόλις πήξει το μείγμα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος το μείγμα και το αφήνουμε για 10-15΄στη κατάψυξη. Όταν σφίξει λίγο και πριν καταψυχθεί, το βγάζουμε από τη κατάψυξη, το ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις γκοφρέτες κομμένες σε κομματάκια και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά να ενσωματωθούν και το ξαναβάζουμε στη κατάψυξη για 3 τουλάχιστον ώρες πριν σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας.