Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Παυλίδης κατά Ξυνίδη και απάντηση του τελευταίου

Παυλίδης κατά Ξυνίδη και απάντηση του τελευταίου

0

Γιώργος Παυλίδης και Σωκράτης Ξυνίδης διασταυρώνουν τα ξίφητους.  Και αφορμήείναι δύο σχόλια σεαθηναϊκές εφημερίδες σε βάρος του Σ. Ξυνίδη που έκρινε σκόπιμο ο κ.Παυλίδης νααναπαραγάγει σχολιάζοντάς τα.
Φυσικά και υπήρξε άμεση αντίδραση από τον Ξυνίδη κι έτσιχωρίς λόγο και αιτία το κλίμα στις εκλογές και δη στις Περιφερειακέςάλλαξε.
 
Το σχόλιο Παυλίδη
«Με κατάπληξη διαβάσαμε την 31/10/2010, παραμονέςεκλογών,  ότιεγκρίθηκαν απόρρητακονδύλια ύψους 400.000 €  απότον κ.Σωκράτη Ξυνίδη, αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης καιΑνταγωνιστικότηταςκαι πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.
Σχετικά δημοσιεύματα υπάρχουν στη διάθεση όλων (ΒΗΜΑ31-10-2010, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 10-11-2010).
 Λεφτά υπάρχουν. Σεπερίοδο μνημονίου, ανεργίας, λουκέτων, αδυναμίας να πληρωθούν οιλογαριασμοί,φτώχειας και ανέχειας ένα τόσο μεγάλο ποσό πώς δικαιολογείται; Πουπήγε; Γιατίαπόρρητο; Που χάθηκε η διαφάνεια;
Ως “Περιφερειακή Αναγέννηση” αγωνιζόμαστε για τοντόπο και ως πολίτες αγωνιούμε γι’ αυτά που συμβαίνουν.»
 
Η απάντηση Ξυνίδη
«Η εργολαβία της προσωπικής μου λασπολογίας από τον ΕλεύθεροΤύπο δεν είναι κάτι το οποίο με εντυπωσιάζει. Νιώθω ιδιαίτερηικανοποίηση πουτο κομματικό έντυπο της Ν.Δ. επιδιώκει συχνά-πυκνά και με κάθε τρόπο ναμεκάνει πρωτοσέλιδο. Άλλωστε υπάρχουν οι νόμιμοι τρόποι για την ηθική μουαποκατάσταση. Εκείνο που πραγματικά με αιφνιδίασε είναι η ανακοίνωσητουαυτοανακηρυχθέντος ανεξάρτητου υποψήφιου Περιφερειάρχη κυρίου Παυλίδηπουδηλώνει έκπληκτος για την αναρτημένη στο διαδίκτυο απόφασή μου για τηνέκδοσηχρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα της αρμόδιας υπολόγουυπαλλήλου τηςΓενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης, για την πληρωμή απόρρητωνδαπανών τηςΓραμματείας και αφήνει υπονοούμενα για τη σκοπιμότητα έγκρισης τηςδαπάνης.Γνωρίζει όμως ή εν πάση περιπτώσει θα όφειλε να γνωρίζει ότι:
1) Η απόφαση αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με εντολή μου, παρότιο Νόμος “Διαύγεια” ορίζει ότι προκειμένου περί απορρήτων δαπανών, δενέχωτέτοια υποχρέωση. Άλλωστε εάν δεν υπήρχε η δημοσιοποίηση αυτή, κανείςδεν θαήξερε την απόφαση. Καταλαβαίνω ότι ο κύριος Παυλίδης δεν μπορεί καν ναδιανοηθεί ότι προχώρησα με δική μου πρωτοβουλία σε μια τέτοια κίνησηγιατίξεπερνά την πολιτική και ατομική του φιλοσοφία.
2) Εάν ο κύριος Παυλίδης διερωτάται για ποιους λόγους υπήρξετέτοια απόφαση, καλά θα κάνει να ρωτήσει τον Καβαλιώτη κ. Καλαντζή καιτονΔραμινό κ. Τζίμα, συνοδοιπόρους του στη Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια,σε τισυνίσταται αυτό το κονδύλι και τι δαπάνες πρέπει να πληρωθούν. Ακόμη ναπουνστην κοινωνία πως το διαχειρίστηκαν. Το θέλουν;
3) Πρόκειται για έγκριση δαπάνης και έκδοση χρηματικούεντάλματος προπληρωμής στο όνομα της αρμόδιας υπολόγου υπαλλήλου τηςΓενικήςΓραμματείας Μακεδονίας Θράκης. Το ένταλμα αυτό δεν έχει καν εκδοθείακόμη,γιατί δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Άρα ευρώ δεν έχει διατεθεί.
4) Επί των ημερών μου στη Γενική Γραμματεία ΜακεδονίαςΘράκης δεν έχει γίνει ούτε εγκριθεί καμία δαπάνη που να αφορά απόρρητεςδαπάνες. Τι συνέβαινε επί ημερών Νέας Δημοκρατίας; Θα μας απαντήσουν οκ.Καλαντζής και ο κ. Τζήμας τι κονδύλια απόρρητων δαπανών διέθεσαν;
5) Οποιοδήποτε ποσό θα καταβληθεί, ενδεχόμενα στο μέλλον,από το κονδύλι αυτό, θα έχει πλήρως εξετασθεί ότι πληρεί τιςπροϋποθέσεις καισυνοδεύεται από παραστατικά, άλλωστε τυγχάνει της έγκρισης τουΕλεγκτικούΣυνεδρίου.
Όλοι στη Θράκη γνωρίζουν ποιος διέθεσε μαύρη πολιτική δύναμητην Κυριακή που πέρασε. Ποιοι έδωσαν γην και ύδωρ για την ψήφο. ΥπομονήηΚυριακή είναι κοντά γιατί στην μικρή μας κοινωνία όλοι γνωρίζουμε ποιοςείναι οαπέναντί μας. Ο κύριος Παυλίδης απέδειξε ότι δεν ξεχνά τον κακό τουεαυτό.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έβαλε νερό στο κρασί της η διοίκηση

Αίσιο τέλος είχαν 8 μηνών κινητοποιήσεις με 50 στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες του σω…