Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο με Κουρκουμά, Γιαούρτι και Γάλα Καρύδας

Κοτόπουλο με Κουρκουμά, Γιαούρτι και Γάλα Καρύδας

0

-500 gr. κοτόπουλο στήθος

-350 gr. γιαούρτι στραγγιστό

-150 ml. γάλα καρύδας

-1 κρεμμύδι ξερό

-2 σκελίδες σκόρδο

-1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

-1 μεγάλη πράσινη πιπεριά

-100 ml. ελαφρύ ζωμό κότας

-1¼ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

-½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι

-¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

-Ελάχιστο γαρίφαλο σκόνη

-Ελαιόλαδο ή Σησαμέλαιο

-Αλάτι προαιρετικά

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο από πέτσες και τυχόν λίπος και το κόβουμε σε μπουκιές. Μαρινάρουμε αναμειγνύοντας το με το σκόρδο και το τζίντερ πολτοποιημένο, 1 κουταλάκι κουρκουμά και το κοκκινοπίπερο, την κανέλα, το γαρίφαλο και την μισή ποσότητα του γιαουρτιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το κοτόπουλο για 2 περίπου ώρες, σκεπασμένο, στο ψυγείο.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από το λάδι που επιλέξαμε και σωτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Το κάνουμε σταδιακά σε υψηλή θερμοκρασία γιατί δεν θέλουμε να βράσει το κοτόπουλο αλλά να ψηθεί. Το κρατάμε ζεστό στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε το κερμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τον ζωμό, το γάλα καρύδας, τον υπόλοιπο κουρκουμά. Βράζουμε για 15 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα 150 gr. γιαουρτιού και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.  Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με ζεστό ρύζι μπασμάτι που ταιριάζει τέλεια!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κεφτεδάκια από φακές και ρεβίθια με σάλτσα ταχινιού

Για τα κεφτεδάκια 150 γρ. φακές 120 γρ. ρεβίθια 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 πιπεριά Φλωρίνης…