Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Παράταση στον ισχύον καθεστώς για τη μεταφορά των μαθητών

Παράταση στον ισχύον καθεστώς για τη μεταφορά των μαθητών

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Με τροπολογία που ψηφίστηκε με τη διαδικασία τουκατεπείγοντος η κυβέρνηση λύνει προσωρινά το θέμα του «παγώματος» τηςμεταφοράςτων μαθητών, παρατείνοντας τις ισχύουσες συμβάσεις με ΚΤΕΛ-ταξί υπότους ίδιουςόρους και έως τις 31.12.2010, αποσύροντας την απαίτηση για έκπτωση 20%.
Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί κ. Γιώργος Σαμπανίδης δηλώνειότι είναι έτοιμοι να αποδεχθούν αυτή τη διευθέτηση και με τη σύναψη τηςσυμφωνίας μπορούν και από την επόμενη ημέρα ακόμη να ξεκινήσουνκανονικά ταδρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών. Ωστόσο, αν και ο κ. Σαμπανίδηςτηλεφώνησε από το πρωί της Πέμπτης τον αρμόδιο αντινομάρχη κ. ΠερικλήΚαρβουνίδη για να πληροφορηθεί τις εξελίξεις κρατώντας το έγγραφο τηςτροπολογίας στα χέρια του, ο κ. Καρβουνίδης του είπε ότι δεν έχει λάβειτοέγγραφο και άρα δεν μπορούν να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Μέχρι και τομεσημέρι της ίδιας ημέρας δεν υπήρχε κάτι νεότερο από τη νομαρχία προςτασυμβαλλόμενα μέρη, οπότε και οι τελευταίοι βρίσκονται σε αναμονή.
Πάντως, ο κ. Σαμπανίδης σχολιάζει ότι η νομαρχία είχεδικαίωμα να προβεί σε δίμηνη παράταση ούτως ή άλλως, όπως έκανε ηνομαρχία τηςΚαβάλας.
Το κείμενο της τροπολογίας ειδικότερα, αναφέρει τα εξής όσοναφορά την περίπτωση που ισχύει για την περιοχή μας:
«Ειδικά για το τετράμηνο από 1.9.2010 έως 31.12.2010 καιεφόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικοί διαγωνισμοί, η μεταφορά τωνμαθητώντων ΣΜΕΑΕ που δεν διαθέτουν ιδιόκτητα σχολικά λεωφορείαπραγματοποιείται απότις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις με την παράταση ή την ανανέωση τωνσυμβάσεων πουείχαν συναφθεί για το σχολικό έτος 2009–2010. Με την ανάδειξη των νέωνμειοδοτών λύονται αυτοδικαίως και αζημίως οι συμβάσεις αυτές».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έβαλε νερό στο κρασί της η διοίκηση

Αίσιο τέλος είχαν 8 μηνών κινητοποιήσεις με 50 στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες του σω…