Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα ταχινιού

Κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα ταχινιού

0

Για τους κολοκυθοκεφτέδες

– 300 γρ. κολοκυθάκια

– 150 γρ. ντομάτες

– 3 κρεμμυδάκια φρέσκα

– 3 κουταλιές της σούπας μυρωδικά (ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο, μαϊντανό)

– ¼ κουταλάκι του γλυκού ματζουράνα ή θρούμπι

– 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

– Αλάτι

– Λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ταχίνι με μυρωδικά

– 40 γρ. Ταχίνι

– 1 λιαστή ντομάτα

– 4-5 κλωναράκια μαϊντανό

– 1 σκελίδα σκόρδο

– 20 ml. ελαιόλαδο

– 50 ml. χλιαρό νερό

– 2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

– ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

– ¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

– ¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

– Αλάτι

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα πιέζουμε με τα χέρια ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε και τρίβουμε τις ντομάτες. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τους κολοκυθοκεφτέδες και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά. Πολτοποιούμε τη λιαστή ντομάτα στο μπλέντερ με όλα τα υλικά εκτός από το ταχίνι, το οποίο και προσθέτουμε στο τέλος. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι.

Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ρίχνοντας κουταλιές από το μείγμα σε ζεστό λάδι (θα πρέπει να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα και να ψηθούν μέχρι το εσωτερικό τους). Κατόπιν τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες με τη σάλτσα από ταχίνι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λάχανο με κιμά και νουντλς

-1 μικρό λάχανο, λεπτοκομμένο -500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος -225 γρ. νουντλς -2 ξερά κρεμμύδι…