Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μεξικάνικο ρύζι με κόκκινα φασόλια

Μεξικάνικο ρύζι με κόκκινα φασόλια

0

-1 κούπα ρύζι κίτρινο τύπου Αμερικής

-2 ½ κούπες ζωμός λαχανικών

-1 κ.σ. μαργαρίνη

-1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια

-1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι βραστό

-2 πιπεριές κόκκινες ψητές ή από βάζο κομμένες σε ζάρια

-1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

-1 πιπεράκι τσίλι

-1 λεμόνι (ο χυμός του)

-4 κ.σ. ελαιόλαδο

-αλάτι, πιπέρι

Σ’ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζωμό, τη μαργαρίνη, το τσίλι, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το ρύζι. Μόλις αρχίζει να βράζει το ρύζι, χαμηλώνουμε στο μισό τη φωτιά και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Όταν έχει μείνει λίγος ζωμός και το ρύζι φαίνεται να κάνει τρυπίτσες σε όλη την επιφάνεια, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος με μία λεπτή πετσέτα.

Ξεπλένουμε τα φασόλια από το ζουμί της κονσέρβας. Ανακατεύουμε τα φασόλια με το καλαμπόκι την πιπεριά, το ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι, χυμό λεμονιού και πάπρικα. Έπειτα τα προσθέτουμε στο ρύζι κι ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά.

Σερβίρουμε το φαγητό είτε ζεστό είτε κρύο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…