Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Ζήσε μήνα για να εξεταστείς από γιατρό του ΙΚΑ

Ζήσε μήνα για να εξεταστείς από γιατρό του ΙΚΑ

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Ασθενεί βαρέως η υγειονομική υπηρεσία του ΙΚΑ Ξάνθης από τηνέλλειψη ιατρικού προσωπικού. Σ’ ένα νομό 101.000 κατοίκων όπου οιπερισσότεροιείναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ (ιδιαίτερα και μετά την ενοποίηση τωνταμείων), οιασφαλισμένοι εξυπηρετούνται από 1 οφθαλμίατρο, 1 δερματολόγο, 1παιδίατρο και 3καρδιολόγους! Αριθμός γιατρών εντυπωσιακά δυσανάλογος με τις ανάγκεςτωνασφαλισμένων και αυτό αποδεικνύεται ότι ακόμη και στους καρδιολόγουςπου είναι3  η λίστα αναμονήςγια εξέταση φτάνειτον ένα μήνα. 
 
Έλλειμμα στο ΙΚΑ –«μποναμάς» στους ιδιώτες
Ιδιαίτερα ενοχλημένοι είναι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ – όπωςμας καταγγέλλουν –  απότο γεγονός ότιπεριμένουν ένα μήνα για μια εξέταση από οφθαλμίατρο, δερματολόγο,καρδιολόγοκαι παιδίατρο: «Μπαίνουμε σε λίστα και πρέπει να περιμένουμε ένα μήνα.Αν έχειςεπείγουσα ανάγκη τι θα κάνεις; Θα πας σε ιδιώτη γιατρό! Και αςπληρώνουμεεισφορά στο ΙΚΑ…», μας λένε.
 
Ζήσε μήνα για ναεξεταστείς από γιατρό του ΙΚΑ
Πρόκειται για μια χρόνια παθογένεια στο ΙΚΑ και βεβαίως δεναφορά τον νομό μας. Είναι συχνό φαινόμενο να λήγουν οι συμβάσεις τωνγιατρώνχωρίς ν’ ανανεώνεται με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η υγειονομικήυπηρεσία.Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Φωτίου προϊστάμενος της υγειονομικήςυπηρεσίας τουΙΚΑ Ξάνθης έχουν αποσταλεί έγγραφα προς την κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ,έχουνγνωστοποιηθεί οι ελλείψεις και απλά περιμένουν…Να σημειώσουμε ότι δενπάειπολύς καιρός που ανέλαβε νέος διοικητής του ΙΚΑ ο κ. Σπυρόπουλοςσυνεπώςβρίσκεται σε περίοδο ενημέρωσης
Το ζητούμενο είναι αν και πόσο μπορούν να περιμένουν και οιασφαλισμένοι…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για δυνατά «Χτυποκάρδια στο σχολείο»…

Πίσω στα θρανία…για να νιώσετε τα «Χτυποκάρδια στο σχολείο», όταν …πίσω από τις λέξεις κρυ…