Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Νηστίσιμος κορμός με χαλβά και ταχίνι

Νηστίσιμος κορμός με χαλβά και ταχίνι

0

-400 γραμ. χαλβάς του μπακάλη (κομμένος σε ακανόνιστα χοντρά κομμάτια)

-300 γραμ. κουβερτούρα (λιωμένη και χλιαρή)

-150 γραμ. ταχίνι (ολικής άλεσης)

-100 γραμ. αμύγδαλα (καβουρδισμένα και χοντροκομμένα)

Λιώνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Δείτε εδώ όλα τα μυστικά για να λιώσετε σωστά την κουβερτούρα. Αφού λιώσουμε την κουβερτούρα την αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνει χλιαρή. Σε ένα μπολ, βάζουμε το ταχίνι ολικής. Λίγη λίγη ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις το μείγμα με μια μαλακή σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το ταχίνι με τη σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου.

Προσθέτουμε το χαλβά χοντροκομμένο καθώς και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά τα υλικά. Δημιουργείται μια μάζα σοκολάτας, όπως στο κανονικό μωσαϊκό σοκολάτας με μπισκότα. Βάζουμε το μωσαϊκό σε μια λαδόκολλα ή σε μία μεμβράνη και ρολάρουμε δίνοντας το σχήμα του κορμού. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει για περίπου 2 ώρες ώσπου να κόβεται. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Είναι ένα νόστιμο γλυκό ή υγιεινό σνακ που δίνει ενέργεια.

Μπορείτε να βάλετε μίξη ξηρών καρπών, κράνμπερι ή ξύσμα πορτοκαλιού.

  • Σουσαμόπιτα

    -1 πακέτο φύλλο κρούστας -2 ½ φλ. σουσάμι καβουρδισμένο -1 ½ φλ. φρυγανιά αλεσμένη -1 ½ φλ…
  • Ρολάκια κανέλας με κολοκύθα

    -2 φύλλα σφολιάτας –300 γρ. πουρέ από γλυκιά κολοκύθα –40 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη –1 κουτα…
  • tarta kydoni

    Τάρτα με κυδώνια και αμύγδαλα

    Για τη ζύμη -200 γρ. αλεύρι σκληρό Νο 1 -175 γρ. βούτυρο αγελαδινό -25 γρ. ζάχαρη -1 αυγό …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στριφτόπιτα – μαργαρίτα με αρωματικά χόρτα

  Για το φύλλο: -1 ποτήρι νερό -αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει -λίγο αλάτι -1 …