‘Εδώ θα μείνω…’

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
«Κλείνει τα στόματα» που τον φέρουν να αποχωρεί από τη θέσητου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και να μεταπηδά στον… περιφερειακό στίβο οΣωκράτηςΞυνίδης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο πρωθυπουργός είναι ο μόνος πουθα τοκρίνει αυτό αλλά και ότι στις προθέσεις του ιδίου δεν είναι τίποτε άλλοαπ’αυτό που είναι τώρα Σε δηλώσεις του από την Ξάνθη την Παρασκευή 23Ιουλίουδηλώνει ξεκάθαρα: «Τη θέση του Γραμματέα μου την πρότεινε οΠρωθυπουργός καιείναι στην απόλυτη και διακριτική του ευχέρεια όποτε μου πει νασταματήσω νακάνω αυτό που κάνω, να σταματήσω. Από κει και μετά, αυτού του είδους οιδημοσιογραφικές πληροφορίες, εντός κι εκτός εισαγωγικών, διερωτώμαι τιστόχοέχουν, αν η παρουσία μου εκεί είτε ενοχλεί είτε θεωρούν ότι απαξιώνειτο έργοπου γίνεται, οπότε θα πρέπει και να το πουν».
 
Εδώ θα μείνω…
Σ’ ότι αφορά τη φημολογία που αναπτύχθηκε για ενδεχόμενηυποψηφιότητά του στην περιφέρεια ΑΜΘ (σ.σ. συγκαταλέχθηκε σε σχετικήδημοσκόπηση) ανέφερε: «το ύφος των σχολίων αφήνει να εννοηθεί ότι ηυποψηφιότητα στην ΠΑΜΘ θα είναι το αντάλλαγμα για να φύγω απ’ τη θέσημου κιόχι αναβάθμισης και προσφοράς. Έχουν δε στόχο ότι δε μπορώ ν’ανταποκριθώ στακαθήκοντα του Γραμματέα.  Αυτότο δύσκολοέργο που έχω αναλάβει είναι που μ’ απασχολεί και μάλιστα σε βάρος ακόμηκαι τηςιδιότητάς του ως βουλευτής Ξάνθης αλλά νομίζω ότι θ’ ανταμείψω τον τόπομουόταν τα πράγματα θα είναι σ’ ένα πιο καλό σημείο.
Δεν είναι στις προθέσεις μου να συμμετέχω πουθενά αλλούεκτός από ‘κει που βρίσκομαι και δίνω όλες μου τις δυνάμεις στερώνταςτον εαυτόμου ακόμη κι απ’ την οικογένειά μου».
 
Με αδυναμίες ηπρόταση Σάλλα…
Κληθείς να τοποθετηθεί επί της πρότασης Σάλλα καθώς και τομέλλον της ΣΕΚΑΠ αν ευοδωθεί η εξαγορά της ΑΤΕ ο κ. Ξυνίδης έκρινε ότιηπρόταση Σάλλα έχει πολλές αδυναμίες ως προς την εφαρμογή της ιδιαίτεραως προςτο σκέλος της λειτουργίας των συνεταιριστικών εργοστασίων απόσυνεταιριστικέςοργανώσεις με μακροχρόνιες συμβάσεις :«Αν μας απαντήσει ο κύριος Σάλαςμεποιους συνεταιρισμούς θα λειτουργήσουν τα εργοστάσια και πότε θαδημιουργηθούναυτοί, τότε ίσως μπορούμε να συζητήσουμε. Προς στιγμήν, η πρόταση αυτήέχειπολύ σημαντικές αδυναμίες ως προς την ουσιαστική της εφαρμογή.  Για μια ιδιωτική τράπεζαπου ζητά να κάνειόμιλο με τράπεζες δημοσίου χαρακτήρα και συμφέροντος είναι πολύ δύσκολοναεφαρμοστεί στην πράξη μια τέτοια πρόταση και να έχει και την αποδοχήτηςκυβέρνησης».
 
Αιχμές Ξυνίδη κατάΑΤΕ και νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης στο θέμα της ΣΕΚΑΠ
Σ’ ότι αφορά τη ΣΕΚΑΠ επανέλαβε, μεταξύ άλλων τη θέση τουότι οποιαδήποτε συζήτηση για πραγματικά προβλήματα και σοβαρή λύσηείναιαποδεκτή αλλά όχι «να γίνεται κάτι εμμέσως με σιωπηρές αυξήσειςμετοχικούκεφαλαίου,  αλλαγήμετοχικής σύνθεσης καιυποφαινόμενες μεταβιβάσεις ποσοστών μετά.»
Ειδικότερα τόνισε: «Αν σήμερα λέγαμε ότι θα παρουσιαζότανένας ιδιώτης ισχυρός και ενδιαφερόταν σοβαρά, θα μπορούσαμε να τοσυζητήσουμε.Αλλά με τον τρόπο αυτό και με το φόβο να καταλήξει σε ανταγωνιστές πουθαμειώσουν το μερίδιό της ΣΕΚΑΠ στην αγορά ή θα ενδιαφερθούν για τηνακίνητηπεριουσία της κανείς δεν πρόκειται να ανεχθεί τις μεθοδεύσεις. Ηπερίοδος πουκάποιοι εν κρυπτώ μεταβίβαζαν περιουσιακά στοιχεία δημόσιου χαρακτήραχωρίςκανείς να καταλάβει το παραμικρό για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμεραέχειπεράσει και εγώ δεν πρόκειται να συνεργήσω σε κάτι τέτοιο».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη!

Επαναφέρει το μέτρο των αποδείξεων η κυβέρνηση και προκειμένου να ελέγξει τη φοροδιαφυγή κ…