Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τι άφησε η «Ωκεανίς» στο διάβα της από την Ξάνθη

Τι άφησε η «Ωκεανίς» στο διάβα της από την Ξάνθη

0

7 δέντρα σε πόλη και νομό κόπηκαν από την Πυροσβεστική – Ευτυχώς δεν προκλήθηκαν ατυχήματα– Σπασμένα φανάρια  στην Βόγδου και στο κόμβο του Πετροχωρίου

 

Εγκλωβίστηκαν 6 άτομα στο Δασικό χωριό – Τους απεγκλώβισε η Πυροσβεστική

Αναποδογύρισε νταλίκα στην Εγνατία – Παγοδρόμιο το Λιμάνι των Αβδήρων με …εντυπωσιακούς σταλακτίτες

 

 

Τα …δόντια του έδειξε και στην Ξάνθη ο Φλεβάρης λίγο πριν αποχωρήσει. Η «Ωκεανίς» έκανε αισθητή την παρουσία της με θυελλώδεις ανέμους και πολύ κρύο από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου σ’ όλο το νομό και πολύ χιόνι στα ορεινά.

Εγκλωβίστηκαν 6 άτομα στο Δασικό χωριό – Τους απεγκλώβισε η Πυροσβεστική

Όπως μας πληροφόρησε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Δαδούδης η υπηρεσία κλήθηκε να απεγκλωβίσει 2 τζίπ με 6 επιβαίνοντες που εγκλωβίστηκαν από το χιόνι στην προσπάθειά τους να φύγουν από το Δασικό χωριό από το χιόνι. Η επιχείρηση στέφτηκε από επιτυχία χωρίς τραυματισμούς ή άλλα δυσάρεστα.

7 δέντρα πήρε η «Ωκεανίς» στο διάβα της

Τόσες ήταν και οι κοπές που κλήθηκαν να κάνουν οι πυροσβέστες σε Ξάνθη, στο Στρατόπεδο και στην Ιερατική Σχολή καθώς και  σ’ όλο τον νομό όπως στα Άβδηρα, στο Μαγικό, στον Σέλινο στην Συδινή. Το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρχε κανένας τραυματισμός πολίτη αλλά ούτε και υλικές ζημιές από την πτώση των δέντρων  και των κλαδιών. Εκτός απ αυτά η πυροσβεστική κλήθηκε και σε 3 περιπτώσεις ανάφλεξης καμινάδων.

Την σημασία της πρόληψης τονίζει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ξάνθης

Ο κ. Δαδούδης εφιστά την προσοχή επισημαίνοντας πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και να υπάρχει πρόβλεψη από τις νοικοκυρές να μην αφήνουν εκτεθειμένες γλάστρες στα μπαλκόνια ή άλλα αντικείμενα που μπορούν να παρασυρθούν και να προξενήσουν ατυχήματα Η πρόληψη είναι το ήμισυ του παντός» σημειώνει ο κ. Δαδούδης.

Σπασμένα φανάρια  στην Βόγδου και στο κόμβο του Πετροχωρίου

Αιωρούμενο φανάρι στην οδό Βόγδου απέναντι από τα δικαστήριο προκάλεσε την ανησυχία το πρωί του Σαββάτου. Ειδοποιήθηκε ο δήμος και ο υπάλληλος το απομάκρυνε με την βοήθεια ανυψωτικού μηχανήματος.

Την Κυριακή στην διασταύρωση του Πετροχωρίου ξηλώθηκε ένα άλλο φανάρι

Γέμισε …σταλακτίτες το λιμάνι των Αβδήρων

Παγοδρόμιο το Λιμάνι των Αβδήρων

Σε …παγοδρόμιο έχει μεταβληθεί το λιμάνι των Αβδήρων. Όπως ανέφερε ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ξάνθης, λόγω  του παγετού έσπασε σωλήνας ύδρευσης με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πάγος και εφιστάται η προσοχή για πρόκληση ατυχημάτων από πεζούς ή αυτοκίνητα.

 Αναποδογύρισε νταλίκα στην Εγνατία

Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων οδηγός μιας νταλίκας έχασε τον έλεγχο και ανετράπη στην Εγνατία Οδό κοντά στην Ξάνθη. Το περιστατικό σημειώθηκε στο ύψος των διοδίων, στο Κοπτερό. Η νταλίκα ήταν στο ρεύμα προς Ξάνθη όταν ο οδηγός της έχασε τον έλεγχο και ανετράπη. Επί τόπου βρέθηκαν περιπολικά και προσωπικό της Τροχαίας Ξάνθης για να ρυθμίσει την κυκλοφορία που διεκόπη προσωρινά. Ο οδηγός και οι επιβαίνοντες είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο κουβούκλιο της νταλίκας, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν λίγο αργότερα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όχι λιγότερο από 14 ευρώ το αρνί στο τσιγκέλι του κρεοπωλείου

«Τσιμπημένο» κατά ένα ευρώ τουλάχιστον από πέρυσι – Τρίβουν τα χέρια τους φέτος οι π…