Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Τα «βρόντηξε» κι έφυγε απ’ την αντινομαρχία ο Γαλανόπουλος

Τα «βρόντηξε» κι έφυγε απ’ την αντινομαρχία ο Γαλανόπουλος

0

Τα «βρόντηξε» κι έφυγε απ’ την αντινομαρχία ο Γαλανόπουλος
 
Με μια δεικτικήεπιστολή παραίτησης γιατί ο νομάρχης τον κατέστησε υπεύθυνο διαρροήςστο Τύπο
 
 
Έπνεε τα μένεα ονομάρχης την Παρασκευή. Ανοίγει ο δρόμος για τον Λύρατζη
 
 
 
 
 
 
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Χτύπησε κόκκινο ουδράργυρος το Σαββατοκύριακο μεταξύ του νομάρχη κ. Παυλίδη και τουαντινομάρχηκ. Γαλανόπουλου! Μεταξύ τους υπήρξε μια ιδιαιτέρως υψηλών τόνων λεκτικήαψιμαχία που είχε σαν αποτέλεσμα μια εξίσου ιδιαιτέρως καυστική και«τσεκουράτη» επιστολή παραίτησης από τον κ. Γαλανόπουλο. Το πρόβλημαανέκυψεόταν «έσκασε στην πιάτσα» από το blog της Κομοτηνήςpiazza del popolo ότι ονομάρχης Ξάνθης ενημερώνει από το πρωί της Παρασκευής τους αντινομάρχεςτου ότιπήρε το πράσινο φως και θα είναι υποψήφιος με την ΝΔ. για τηνπεριφέρεια ΑΜΘ.Ενεργώντας δημοσιογραφικά απευθυνθήκαμε στον κ. νομάρχη προκειμένου ναδιασταυρώσουμε την είδηση. Επιπρόσθετα υπήρξε και δημοσίευμα τηςεφημερίδας«Καθημερινή» που τον συγκατέλεγε στους πιθανούς υποψήφιους.
 
Έπνεε τα μένεα ονομάρχης την Παρασκευή
Όσοι δημοσιογράφοι ενήργησαν κατ’ αυτό τον τρόπο μεταξύ τωνοποίων και η υπογράφουσα ήρθαν αντιμέτωποι μ’ ένα έκδηλο εκνευρισμό τουκ.νομάρχη που ζητούσε με επιτακτικό τρόπο να μάθει ποιος έκανε τηδιαρροή. Σ’ ότιμας αφορά του διευκρινίσαμε ότι πήραμε την είδηση από το συγκεκριμένο blog και από την«Καθημερινή»(Καταγράφεται στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στο φύλλο του Σαββάτου 17/7). Νασημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας υπήρξε όντως συνάντηση τηνΠέμπτημεταξύ του νομάρχη και των αντινομαρχών κυρίων Γαλανόπουλου καιΚαρβουνίδη μ’αυτό το θέμα. Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη ο κ. νομάρχης στράφηκε εναντίοντου κ.Γαλανόπουλου καθιστώντας τον υπεύθυνο για τη διαρροή. Να σημειώσουμεότι και το piazzadel popolo με σημερινή του ανάρτησηαπαλλάσει τον κ. Γαλανόπουλο.  Αναφέρειχαρακτηριστικά:  «Πάντωςαγαπητέ Νομάρχη,εμείς ΔΕΝ το μάθαμε από τον Δημήτρη Γαλανόπουλο. Ούτε καν τον ξέρουμετονάνθρωπο. Ας ψάξει καλύτερα ο Γιώργος Παυλίδης ποιους θεωρεί φίλους του.Ολόκληρη ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ξεσήκωσε με την διαρροή που ο ΙΔΙΟΣ έκανε».
 
«Τσεκουράτη» ηεπιστολή παραίτησης Γαλανόπουλου
Το θέμα αυτό όμως έφερε σε ρήξη τις σχέσεις του νομάρχη μετον αντινομάρχη κ. Γαλανόπουλο, ο οποίος κατέθεσε και την παραίτηση τουη οποίαείναι λιτή όμως  ιδιαίτεραδεικτική
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Αγαπητέ Νομάρχη,
Με την παρούσα επιστολή μου σας κάνω γνωστό, ότι επιθυμώ ναπαραιτηθώ από τη θέση του αντινομάρχη από τις 16 – 7 – 2010 για λόγουςπουντρέπομαι να αναφέρω. Θέλω να ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατεκαι τηνεμπιστοσύνη που μου δείξατε θεωρητικά, να μου αναθέσετε τα καθήκοντατουαντινομάρχη από 1 – 1 – 2010 έως και σήμερα , αλλά λυπάμαι πουαποδέχτηκα γιατίδεν το αξίζετε».
 
Φεύγει ο Γαλανόπουλοςέρχεται ο Λύρατζης
Μετά απ’ αυτό ανοίγει ο δρόμος για τον κ. Λύρατζη που όλοαυτό τον καιρό φημολογείται ότι θα επιλεχθεί για αντινομάρχης. Υπάρχουνκάποιοιπου …ψιθυρίζουν ότι η επιμονή του κ. νομάρχη και η επίθεση εναντίον τουκ.Γαλανόπουλου έγινε μετά από μεθόδευση να φύγει ο κ. Γαλανόπουλος καινα’ ρθει οκ. Λύρατζης. Σ’ ότι αφορά τον κ. Γαλανόπουλο δείχνει ιδιαίτεραενοχλημένος μετη συμπεριφορά του κ. νομάρχη (όπως φαίνεται και στην επιστολή) καιμετά απ’αυτό …ξεχνά το « υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης» σε περίπτωση που θαείναιυποψήφιος ο νομάρχης κ. Παυλίδης και στρέφεται κατά πάσα πιθανότητα στοδήμοΑβδήρων αν οι συνθήκες το επιτρέψουν (σύμφωνα με δηλώσεις του στο «Ε»:«αν δενκατεβεί κανείς από τους εν ενεργεία δημάρχους Ζλάτκος – Τσακίρη)  

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Υπό του μηδενός όλος ο νομός

Υπό του μηδενός βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του νομού Ξάνθης, χιόνια παρατηρήθηκαν στα ο…