Ο «ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ» του Σ. Πατατζή

0

Την απολαυστική κωμωδία «Δον Καμίλο» παρουσιάζει ο θίασος του Κώστα Λειβαδίτη«ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥΝΕΣΤΟΥ» την Τετάρτη και ώρα 9:15μ.μ. στο Υπαίθριο Δημοτικό ΑμφιθέατροΞάνθης.Πρόκειται για μία κωμωδία με ξέφρενους ρυθμούς, γρήγορες εναλλαγές,απρόβλεπτεςδιασκεδαστικές ανατροπές και εκπληκτικές κωμικές καταστάσεις. Είναι έναπολιτικο-κοινωνικό μιούζικαλ της εποχής του 1950 που διαδραματίζεταιστηγειτονική μας Ιταλία.
 
ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ιταλία : Ο εν ενεργεία Δήμαρχος Φλουράτος, τουχριστιανοδημοκρατικού κόμματος, διεκδικεί γι’ άλλη μία τετραετία τοΔημαρχιακόθώκο με αντίπαλο του τον – αριστερών πεποιθήσεων – υποψήφιο Δήμαρχο,Πεπόνε.Κινδυνεύοντας οι χριστιανοδημοκράτες να χάσουν τις εκλογές,μηχανεύονται καιθέτουν σε εφαρμογή διάφορα πολιτικά κόλπα. Συμπαρασύρουν με το μέροςτους καιτον Δον Καμίλο, εκπρόσωπο της εκκλησίας, ώστε να συμβάλλει στη νίκητους,επισείοντας τον κίνδυνο της από βορράν εισβολής. Τα γεγονότα και οικωμικέςκαταστάσεις, εναλλάσσονται τόσο ραγδαία και απρόβλεπτα, που για πρώτηφορά,Δήμαρχος εκλέγεται ο Πεπόνε. Αποτέλεσμα όλων αυτών των εχθροτήτων καιαντιπαλοτήτων, είναι να γεννηθεί ένας μεγάλος έρωτας ανάμεσα στο γιοτου Πεπόνεκαι στην ανιψιά του Δον Καμίλο. Και ότι δεν καταφέρνει να κάνει ηπολιτική καικομματική αντιπαλότητα, το πετυχαίνει ο έρωτας των δύο παιδιών.
 
ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ:
Δον Καμίλο: Ένας τίμιος άνθρωπος, ένας καθολικός παπάς στηδίνη των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία (θα μπορούσε κάλλιστα να είναιστηνΕλλάδα)
Φλουράτος: Δήμαρχος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, έχεικινήσει γη και ουρανό να ξαναβγεί δήμαρχος. Τον στηρίζει το πολιτικόκαιθρησκευτικό καθεστώς.
Πεπόνε: Υποψήφιος δήμαρχος, αριστερός, παιδικός φίλος τουΔον Καμίλο αλλά κομματικός εχθρός του.
Ασπασία: Αδερφή του Δον Καμίλο, μέλος του κομμουνιστικούκόμματος.
Κυρία: Μία γυναίκα ελευθέρων ηθών που επιστρατεύεται από τονΠεπόνε για να πλήξει τον Δον Καμίλο.
Τζούλια: Κόρη της Ασπασίας και ανιψιά του Δον Καμίλο. Ένανέο παιδί μακριά από μικρότητες και σκοπιμότητες.
Μάριο: Γιος του Πεπόνε, έντιμος νεαρός, επίσης μακριά απόμικρότητες και σκοπιμότητες.
 
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Κώστας Λειβαδίτης
Σκηνικά: Γιώργος Μπότσιος
Μουσική Επιμέλεια: Κώστας Λειβαδίτης – Ηλιάνα Αντωνιάδου
Παίζουν: Κώστας Λειβαδίτης, Ξένη Καρακατσάνη, ΒασίληςΛειβαδίτης, Χρυσούλα Χαμαλίδου, Ηλιάνα Αντωνιάδου, Φώτης Καρυώτης,ΓιώργοςΤέζας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλή χρονιά σε όλους!

Τις ευχές τους στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρον…