Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 ‘Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης’ στο υπάιθριο δημοτικό θέατρο

‘Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης’ στο υπάιθριο δημοτικό θέατρο

0

Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου και ώρα 21.30παρουσιάζεται στουπαίθριο δημοτικό η κωμωδία του Άκη Δήμου «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης»σεσκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή που κέρδισε το θεατρικό βραβείο καλύτερουνεοελληνικού έργου του Αθηνοράματος και αγκαλιάστηκε από το αθηναϊκόκοινό γι’αυτό και παίζεται για δυο χρονιές. Στην περιοδεία που ξεκίνησε θαπροσφέρει στοθεατρόφιλο κοινό όλης της χώρας ένα απολαυστικά κωμικό δείπνο αλλιώτικοαπόκάθε άλλο που έχει γευτεί.  
Το «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» είναι ένα έργο για ένα σύζυγοπου ζωντανεύει, μια ζωντανή που όλοι τη νομίζουν πεθαμένη, έναν απόμηχανήςαλλοδαπό «μπάτλερ», έναν εραστή με πολιτικές φιλοδοξίες, μιαανικανοποίητημαγείρισσα με ισχυρό μητρικό ένστικτο κι έναν αμαρτωλό πιανίστα μεαδυναμία σταπαιδιά από το εξωτερικό. Είναι, επίσης, ένα έργο για ένα δείπνο όπουκανείς δεντρώει, γιατί κανείς δε μπορεί να καταλάβει ποιος είναι και πούβρίσκεται, όπωςόλοι μας. Ποια είναι η οικογένεια, ποια είναι η δουλειά μας, ποια είναιτααισθήματά μας, ποια τα οικονομικά μας, ποια είναι η πατρίδα μας, εδώπρώηνΕλλάς.
Κυρίως, όμως, είναι ένα έργο για την Ιοκάστη Παπαδάμου, μιαγυναίκα που θα μπορούσε να είναι μια χαριτωμένη εκκεντρική αν δεν ήταντόσοαπελπισμένη, κι αν η τρικυμία αυτής της κολασμένης νύχτας δεν τηνξέβραζεναυαγό σ’ έναν κόσμο μια ιδέα αλλιώτικο απ’ αυτόν που είχε στο κεφάλιτης.
Η σκηνοθεσία είναι του Σταμάτη Φασουλή, τα σκηνικά τηςMαργαρίτας Χατζηιωάννου, τα κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη, οι φωτισμοίτηςΜελίνας Μάσχα. Στο ρόλο της Ιοκάστης Παπαδάμου, η Σοφία Φιλιππίδου.
Πρωταγωνιστούν: Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, ΠυγμαλίωνΔαδακαρίδης, Νάντια Κοντογεώργη, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Φοίβος Ριμένας,ΒάλιαΚαράγιωργα
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό 22€, Φοιτητικό 17€, Παιδικό 12€

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ψυχολόγος κ. Ζωή Κασαπίδου μίλησε για την εξάρτηση από το διαδίκτυο στο ΙΘΤΠ

Ελένη Διαφωνίδουelenidfn@yahoo.comΣε μια εποχή κρίσης στη κοινωνία, την οικονομία, την οικ…