-300 gr. ζυμαρικά πένες, ριγκατόνι, σκιουφιχτά
-400 gr. μανιτάρια
-150 gr. ζαμπόν καπνιστό
-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
-1 μεγάλο πορτοκάλι
-1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
-1000 ml. ζωμό λαχανικών
-1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
-1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
-2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
-3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-Αλάτι
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Σε βαθύ και πλατύ σκεύος σωτάρουμε τα μανιτάρια με το βούτυρο για 3-4 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το ζαμπόν σε μικρούς κύβους. Προσθέτουμε τα δύο αυτά υλικά στα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα άλλα 3 λεπτά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και το τζίντζερ τριμμένο. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά που επιλέξαμε, τον καυτό ζωμό και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Βράζουμε, περίπου 8 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας τακτικά. Λίγο πριν αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και την παρμεζάνα τριμμένη. Σερβίρουμε αμέσως με υπέροχα δεμένη, ελαφριά σάλτσα τους, με επιπλέον παρμεζάνα και αν θέλουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό!