Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Άλλη μια απεργία με μικρή συμμετοχή

Άλλη μια απεργία με μικρή συμμετοχή

0

ΕλένηΔιαφωνίδου

elenidfn@yahoo.com

 

 

Ξανά στους δρόμους δημόσιοι καιιδιωτικοί υπάλληλοι στηναπεργία της Πέμπτης 8 Ιουλίου με σκοπό να δώσουν την ύστατη μάχηενάντια στηνψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που εγκρίθηκε επί της αρχής με τηνυποστήριξη όλων των βουλευτών της κυβέρνησης, της Ντόρας Μπακογιάννηκαι τουνεοαποχωρήσαντα Κώστα Κιλτίδη.

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση στοΕργατικό Κέντρο ήτανασθενής παρόλο που συμμετείχαν και οι δυνάμεις του σωματείου της ΣΕΚΑΠ,ενώ τοπαρών έδωσαν και αιρετοί της αυτοδιοίκησης από τη νομαρχία και το δήμοΞάνθης.

Πορεία πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ, μεσυγκέντρωση στηνκεντρική πλατεία, αλλά με μικρή συμμετοχή.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος τουΕργατικού Κέντρου κ.Άγγελος Μπεμπεκίδης τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δε θα κάνουν πίσω καιμάλιστααποτελούν μήνυμα και ενθάρρυνση και γι’ αυτούς οι φωνές διαμαρτυρίας σεμέτρατου ασφαλιστικού που εκφράζονται από βουλευτές της κυβέρνησης.Παρατήρησε ότιενδεχομένως, η άποψη που εκφράστηκε από συνδικαλιστές ότι μία συνεχήςαπεργίααν μπορούσε να ‘κρατηθεί’ και να είναι συνεχής θα έφερνε περισσότερααποτελέσματα αποτελώντας ένα δυνατότερο μοχλό πίεσης στην κυβέρνηση, σεσχέσημε τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες κινητοποιήσεις, αλλά υπογράμμισε ότι οιεργαζόμενοι δίνουν το παρών στους αγώνες, συμμετέχοντας στις 7 απεργίεςπουπραγματοποιήθηκαν από τις αρχές του Μαΐου και στην επόμενη απεργιακήκινητοποίηση θα είναι πάλι στους δρόμους για να προασπίσουν ταδικαιώματά τους.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού ΤμήματοςΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. ΜπάμπηςΕυστρατίου κατήγγειλε την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου απόμέρους τηςκυβέρνησης, γιατί τα μέτρα που περιέχει αποτελούν επίθεση σταασφαλιστικάεργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Τόνισε ότι οι αγώνες δε σταματούνμε τηνψήφιση του νομοσχεδίου, αφού ήδη η ΑΔΕΔΥ ήρθε σε επαφή με το ΔικηγορικόΣύλλογοΑθηνών, ο οποίος προετοιμάζει έγγραφο που θα καταθέσει στο ΣυμβούλιοτηςΕπικρατείας και με το οποίο θα ζητά να εξεταστεί η συνταγματικότητα τωνμέτρωντου νομοσχεδίου. Επιπλέον, ο κ. Ευστρατίου αναρωτήθηκε αν οι περικοπέςπουυφίστανται οι εργαζόμενοι είναι αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωσητουγιγαντιαίου ελλείμματος της χώρας, μιας και ο καθένας από αυτούς, όπωςπρόχειραυπολόγισε, θα πρέπει να δουλεύει 120 χρόνια για να καλυφθεί τοέλλειμμα, καιστη συνέχεια σχολίασε ότι η αίσθηση που δίνει η κυβέρνηση είναι ότι δενξέρειτον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, έχει στόχο να φέρει σε αντιπαλότητατιςομάδες των εργαζομένων, δίνοντας το μήνυμα ότι δεν ξέρει τι πληρώνεικαι σεποιόν.

 

Ο αγώναςσυνεχίζεται,δήλωσαν Μπεμπεκίδης- Ευστρατίου

Άγγελος Μπεμπεκίδης, πρόεδροςΕργατικού Κέντρου Ξάνθης: «Δεθα πω ότι οι αγώνες μας δικαιώνονται, αλλά νιώθουμε να κερδίζουμεέδαφος. Ήδηακούγονται φωνές και μέσα από την κυβερνητική πλειοψηφία των βουλευτώνοιοποίοι λένε ότι διαφωνούν με κάποια άρθρα του νομοσχεδίου, ακόμα καιαυτό είναικέρδος για μας. Το νομοσχέδιο μας οδηγεί σε Μεσαίωνα, καταργούνται ταασφαλιστικά μας δικαιώματα, αλλά οι φωνές διαμαρτυρίας είναι ελπίδα γιαμας, γιανα συνεχίσουμε το μαραθώνιο αγώνα που δίνουμε και θα δίνουμε κάθεμέρα».

Μπάμπης Ευστρατίου, πρόεδρος Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Ξάνθης: «Για ακόμημία φορά βρισκόμαστε εδώ για να καταγγείλουμε το ασφαλιστικό καιεργασιακόνομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει προς ψήφιση σήμερα η κυβέρνηση.Πιστεύουμε ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δε θα υπάρχει πλέονκοινωνικήασφάλιση, κράτος πρόνοιας , θα καταρρεύσουν όλα. Οι εργαζόμενοι θαφτάσουν στηνεποχή της σκλαβιάς και της δουλείας που μάθαμε από την ελληνική ιστορίαΓι’αυτό καλούμε τους βουλευτές έστω και την τελευταία στιγμή να ψηφίσουνκατάσυνείδηση και να δείξουν ότι τιμούν την ψήφο του έλληνα πολίτη που τουςέστειλεστην βουλή. Με την ψήφιση του νομοσχεδίου και τις αλλαγές που έρχονταιστοασφαλιστικό με την εφαρμογή του τα πράγματα θα γίνουν τόσο τραγικά πουο κάθεσυμπολίτης παίρνοντας σύνταξη μετά από 40 χρόνια δουλειάς θα πηγαίνεικατευθείαν να κλείνει σε γραφεία τελετών θέση για τα νεκροταφεία τηςΞάνθης».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κρυφτούλι παίζουν στην «Ισότητα»

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr    Μια διγλωσσία,  μιασυγ…