«Καθάρισε» η ΣΕΚΕ

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Σε ρόλο…πυροσβέστη η ΣΕΚΕ, μπήκε μπροστά και δια τουΔιευθυντή της κ. Παναγιώτη Ταρενίδη ζήτησε αναβολή της Γενικήςσυνέλευσης τωνμετόχων της ΣΕΚΑΠ για ένα μήνα με το αιτιολογικό να δοθεί ο απαραίτητοςχρόνοςώστε η ΣΕΚΕ κα οι υπόλοιποι μέτοχοι να αξιολογήσουν και ναζυγοσταθμίσουν τανέα δεδομένα που ανέκυψαν με τα θέματα που έθεσε η ΑΤΕ, δηλαδή τηναύξηση τουμετοχικού κεφαλαίου κα την μείωση της μετοχή της ΣΕΚΑΠ από 3 ευρώ σε 30λεπτά.
Έτσι το σωματείο της ΣΕΚΑΠ που κατέχει το 8% των μετοχών, τοοποίο δια του προέδρου του κ. Κώστα Γαβριηλίδη διαμήνυσε ότι θααναβάλλει τηνπρογραμματισμένη για τις 30 Ιουνίου γενική συνέλευση δεν χρειάστηκε νακάνειαπολύτως τίποτε, δήλωσε όμως την βούλησή του και την παρουσία του με ταδύοαναρτημένα πανό στην είσοδο της ΣΕΚΑΠ όπου έγραφαν: «Όχι στο ξεπούληματηςΣΕΚΑΠ», «Δεν θα καταντήσουμε ΣΕΒΑΘ – ΣΕΠΕΚ».
 
Μπήκε μπροστά η ΣΕΚΕ
Πλήρης απαρτία υπήρχε στην γενική συνέλευση των μετόχων τηςΣΕΚΑΠ την Τετάρτη 30 Ιουνίου. Λίγο μετά τις 11 άρχισε η συνεδρίασηπαρουσία τουπροέδρου της εταιρείας κ. Πράτσου και του εκπροσώπου της μεγαλομετόχουΑΤΕ κ.Τζωρτζίδη. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε σύμφωνα με το καταστατικό ήτανηπροσφώνηση των μετόχων ώστε να διαπιστωθεί η απαρτία. Στη συνέχειαπροτάθηκεκαι επελέγη πρόεδρος της συνέλευσης ο κ. Θεόφιλος Παπαδόπουλος(πρόεδρος τηςΕΑΣ Δράμας) και γραμματέας  καιδύοψηφολέκτες. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ο κ. Ταρενίδης πλησίασε το πάνελσυνεδρίασης και κατέθεσε στον πρόεδρο κ. Παπαδόπουλο το έγγραφο αίτηματης ΣΕΚΕμε το οποίο αιτείται η αναβολή της συνέλευσης με το αιτιολογικό πουπροαναφέραμε. Το αίτημα έγινε αποδεκτό και ορίστηκε νέα γενικήσυνέλευση γιατην Πέμπτη 29 Ιουλίου στις 11 το πρωί. Μάλιστα διευκρινίστηκε ότι δενθασταλούν προσκλήσεις στους μετόχους.
 
Κάλυψε την ΑΤΕ οΠράτσος
Αμέσως μετά την λήξη της γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος τηςΣΕΚΑΠ κ. Πράτσος ερωτηθείς από δημοσιογράφους αξιολόγησε θετικά τηνκίνηση τηςΣΕΚΕ ν’ αναβάλλει τη συνέλευση αποδίδοντάς την στην ελλιπή ενημέρωση.Όμωςκάλυψε απόλυτα την ΑΤΕ τονίζονται ότι έκανε το αυτονόητο θέτοντας αυτάτα δύοθέματα 
Πράτσος: «Κατάτην προσωπική μου άποψη η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έπρεπε ναείναι ύψους12 – 15 εκ. ευρώ. Σ’ ότι αφορά την μείωση της τιμής της μετοχής είναιαυτονόητηκαθώς όταν η ΣΕΚΑΠ παρουσιάζεται με καθαρή αρνητική θέση 40 εκ. ευρώπώς ναφιλοδοξούμε να έχουμε  τηνμετοχή στα 3ευρώ»;
Αναφορικά με το ενδεχόμενο πώλησης της ΣΕΚΑΠ ο κ. Πράτσοςείπε μεν ότι ο καταμερισμός του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ ορίζεταιαπό τοκαταστατικό αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι όλα γίνονται …όπως καιτροποποίηση καταστατικού αν το αποφασίσει το 67% των μετόχων δηλαδή ηΑΤΕ και ηΣΕΚΕ: Υπάρχει ένα καταστατικό που προσδιορίζει επακριβώς ποιος μπορείνα είναιμέτοχος, σε ποιον μεταβιβάζονται οι μετοχές, ποιος έχει δικαίωμα.Δηλαδήσυνεταιρισμοί, το Εργατικό Κέντρο κ.λ.π. Αποκλείει τις ξένες εταιρείες…Τοκαταστατικό αλλάζει όταν το θέλει το 67% των μετόχων»
 
Επί ποδός το σωματείο
Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι όπως μας αποκάλυψε ο πρόεδρος τουσωματείου κ. Γαβριηλίδης συνομίλησαν με τη ΣΕΚΕ και από κοινούαποφάσισαν τηναναβολή. Τώρα θα επιδιώξουν συνάντηση με τον διοικητή της ΑΤΕ κ.Πανταλάκη καιθα κάνουν ένα υπόμνημα με τις προτάσεις τους για την βιωσιμότητα τηςεταιρείας:«Έχουμε στείλει μια επιστολή στον κ. Πανταλάκη που ζητάμε μια συνάντησημαζίτου.  Εκφράζουμε τηνανησυχία μας καιείμαστε αισιόδοξοι ότι θα μας δεχτεί σαν τρίτο μέτοχο να συζητήσουμε.Θα κάνουμεένα υπόμνημα με προτάσεις που θα δοθούν στον Τύπο. Όλοι οι βουλευτέςείναι μαζίμας . Έχουν δείξει και ο κ. Ξυνίδης και ο κ. Μάντατζη ότι θέλουν ναβοηθήσουν.Θα μιλήσουμε και με τον κ. Κοντό αλλά και μετά υπόλοιπα κόμματα. Έχουμεκανονίσει επίσης συνέλευση με όλα τα σωματεία. Ο κ. Γαβριηλίδης τόνισεότι αυτόπου θέλουν οι εργαζόμενοι είναι ν’ ανοίξει η ΑΤΕ τα χαρτιά της ώστε ναπράξουναναλόγως , ενώ είπε επίσης ότι το σωματείο βρίσκεται εν αναμονήσυνάντησης μεεκπρόσωπο τη τουρκικής τράπεζας ΖΙΡΑΑΤ για το δάνειο που ζητήθηκε.: «Ανοι προθέσειςτης ΑΤΕ είναι καθαρές και έχουν μέλλον για την εταιρεία είμαστε δίπλατης, ανέχουνε στο μυαλό τους πονηριές και θέλουν να εκμεταλλευτούν μόνο τομερίδιο καιθέλουν να πάει το ποσοστό της από 44% στο 80 – 90% εκεί θα μας βρουναπέναντίτους».
 
Θορυβήθηκε η ΣΕΚΕ
Τέλος ο διευθυντής της ΣΕΚΕ κ. Ταρενίδης αποκάλυψε ότι στομεσοδιάστημα είχε συνάντηση με τον κ. Πανταλάκη παρουσία του κ. Κοντούκαι τουκ. Χατζηελευθεριάδη. Επίσης απέκλεισε το ενδεχόμενο η ΣΕΚΕ να αγοράσειτοπλειοψηφικό πακέτο της ΣΕΚΑΠ γιατί θα κληθεί να πληρώσει τα χρέη τηςστην ΑΤΕαλλά επιπρόσθετα γιατί η ΣΕΚΕ έχει πελάτες που είναι ανταγωνιστές τηςΣΕΚΑΠ.«Συναντήσαμε τον διοικητή της ΑΤΕ κ. Πανταλάκη. Μείναμε σύμφωνοι να ξανασυζητήσουμε για να βρούμε μια λύσηπου θα δίνειτη δυνατότητα στη ΣΕΚΑΠ να συνεχίσει και να είναι προς όφελος τηςΣΕΚΑΠ. Ημείωση της αξίας των μετοχών και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίουφέρνει σεδύσκολη θέση τη ΣΕΚΕ. Θα εγγράψουμε ζημιές στον ισολογισμό. Σ’ ότιαφορά αναγοράσουμε μετοχές. Αυτό είναι υπό συζήτηση γιατί αυτός που θα  αγοράσει τις μετοχές τηςΣΕΚΑΠ πρέπει ναπληρώσει τα δάνεια που χρωστά στην ΑΤΕ και είναι πολλά και η ΣΕΚΕ αυτήτηστιγμή δεν μπορεί να κάνει τέτοια κίνηση, ν’ αγοράσει τη ΣΕΚΑΠ. Επίσης εμείς έχουμε πελάτες πουείναι ανταγωνιστέςτης ΣΕΚΑΠ… θέλει ιδιαίτερο χειρισμό . Η ΣΕΚΕ δεν είπε ποτέ ότι θέλει ναπάρειτη ΣΕΚΑΠ… θέλουμε να συνεχίσει να δουλεύει αλλά να γίνει εξυγίανση τηςεταιρείας»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλή χρονιά σε όλους!

Τις ευχές τους στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρον…