Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Συμβουλές επαγγελματικού προσανατολισμού στους μελλοντικούς φοιτητές

Συμβουλές επαγγελματικού προσανατολισμού στους μελλοντικούς φοιτητές

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Εφοδιασμένοι με χρήσιμες πληροφορίες και στοιχεία για τηνοργάνωση της στρατηγικής τους όσον αφορά στον επαγγελματικό τουςπροσανατολισμό, τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού και την σύνταξη τωνκριτηρίωνπου θα τους οδηγήσουν στην επιλογή σχολής, έφυγαν από την εκδήλωση πουδιοργάνωσε ο Σύλλογος Φροντιστών Θράκης οι μαθητές όλων των τάξεων όλωντωνΛυκείων της Ξάνθης. Η εκδήλωση υπό μορφή σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε τοαπόγευμα της Κυριακής από τα φροντιστήρια: Δομή, Ηρακλής Α. Ζωγράφος,ΚαραπάνοςΓεώργιος, Κατεύθυνση, Νέα Γνώση, Ορόσημο, Πορεία, Προοπτική, τα οποίακαιοργάνωσαν μία αναλυτική παρουσίαση των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, καθώς καιτησύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.
Πριν ξεκινήσει η λεπτομερής παρουσίαση το πρώτο μέρος τηςεκδήλωσης περιλάμβανε παρουσίαση του γραφείου διασύνδεσης τουΔημοκρίτειουΠανεπιστημίου Θράκης, τις δραστηριότητες, τις λειτουργίες του, καθώςκαι τιςπληροφορίες που παρέχει όσον αφορά σε επαγγελματική συμβουλευτική γιανέους καινέες και τα μεταπτυχιακά προγράμματα σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Ουπεύθυνος τουγραφείου κ. Δημήτρης Τσιτσής ανέλαβε την παρουσίαση, ώστε να δώσειστουςμελλοντικούς φοιτητές μία πρώτη γεύση του γραφείου, καθώς και τηχρησιμότητάτου ως εργαλείου καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους κι έπειτα.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συνέχισε κανονικά με τον κ. ΣπύροΜιχαλούλη, σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και συγγραφέα τουβιβλίου«Πάμε Πανεπιστήμιο 2010» να πραγματοποιεί εισήγηση βασισμένη στιςπρωταρχικέςαπορίες και αγωνίες τόσο των μαθητών όσο και των γονέων τους που θέλουννασταθούν πλάι τους και να τους βοηθήσουν να κάνουν τις καλύτερες δυνατέςεπιλογές. Κεντρικοί άξονες της ομιλίας του ήταν:
– Πώς επιλέγω κατεύθυνση
– Πώς επιλέγω ειδικό μάθημα και επιστημονικά πεδία
– Πώς επιλέγω σχολή
– Αλλαγές και ίδρυση νέων τμημάτων
– Ανάλυση προγράμματος σπουδών των σχολών
– Προοπτικές της κάθε σχολής
– Τάσεις της αγοράς εργασίας
– Επαγγελματικά δικαιώματα σχολών
– Μεταπτυχιακά προγράμματα.
Μαθητές και γονείς ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμα τουΣυλλόγου Φροντιστών Θράκης γεμίζοντας την αίθουσα εκδηλώσεων του ‘Elisso’ με πάνωαπό 350άτομα, τα οποία συμμετείχαν ενεργά, επιδεικνύοντας πραγματικόενδιαφέρον καιδιάθεση να εφοπλιστούν με τις απαραίτητες γνώσεις για την επιλογή τουδρόμουπου θα ακολουθήσουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ερωτήσεις γινόταν απόμαθητέςκαι γονείς καθ’ όλη τη διάρκεια της εισήγησης, ενώ χαρακτηριστική είναιηδιαπίστωση του κ. Μιχαλούλη ότι από τον κύκλο ενημερώσεων πουσυμμετείχε σε όλητην Ελλάδα , το ακροατήριο της Ξάνθης ήταν το πιο ζωντανό και το πιοενημερωμένο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μην δωρίσουμε σε κάποιους την χρυσόσκονη που έχει μέσα της η Θρακική γη»

Μαριάννα Ξανθοπούλου marianaxan@yahoo.gr       Τη άποψή του καταθέτει ο πρό…