Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Μοχλός ανάπτυξης οι επενδύσεις στην αιολική ενέργεια

Μοχλός ανάπτυξης οι επενδύσεις στην αιολική ενέργεια

0

Η Aιολική  ενέργεια αποτελεί τη μόνηδιέξοδο γιαεπενδύσεις και ανάπτυξη της ελληνική οικονομίας, τόνισε ο πρόεδρος τηςΕλληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας Γιάννης Τσιπουρίδηςσεσυνέντευξη Tύπουμεαφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου στις 15 Ιουνίου.
Όπως τόνισε ο κ. Τσιπουρίδης, που είναι ταυτόχρονα καιπρόεδρος της θυγατρικής της ΔΕΗ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες, η αιολική ενέργειαμόνο οφέλημπορεί να δώσει στην οικονομία και το περιβάλλον, ενώ σημείωσε ότι ηεγκατάσταση νέων MWαπόαιολική ενέργεια στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας θα είναι το2010λίγο υψηλότερη σε σχέση με το 2009 αφού ήδη έχουν εγκατασταθεί 100 MW περισσότερα απόπέρυσι.Εξάλλου, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την αύξηση του τέλους υπέρτων ΑΠΕειδικά για τις επιχειρήσεις, σημείωσε ότι ενδέχεται να δημιουργηθείπρόβλημαλόγω του ότι η αύξηση αφορά μόνο τις επιχειρήσεις και όχι τουςοικιακούς καταναλωτέςκαι ως εκ τούτου ενδέχεται να μην επαρκούν τα χρήματα για την κάλυψητουκόστους της αγοράς της ανανεώσιμης ενέργειας από τον ΔΕΣΜΗΕ.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ Π.Παπασταματίου, αναφερόμενος στον νέο νόμο για τις ΑΠΕ, σημείωσε ότι θαπρέπειάμεσα να γίνει η τροποποίηση πλήθους υπουργικών αποφάσεων για νακαταστείλειτουργικό το σύστημα και εν τέλει να επιτευχθεί ο στόχος της αύξησηςτωνεπενδύσεων στις ΑΠΕ. Επίσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει ναξεκαθαρίσει τιςπροθέσεις της για τη συμμετοχή των έργων ΑΠΕ στον αναπτυξιακό νόμοκαθώς οιτελικές αποδόσεις των επενδύσεων βαίνουν μειούμενες αφού τα έργακοστίζουνολοένα και ακριβότερα, απαιτούνται περισσότερα και ακριβότερα έργαδιασύνδεσης,δεν υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι χώροι και οι επιδοτήσεις δεν θααντισταθμίσουντις απώλειες. Το μόνο κίνητρο για τον κλάδο, όπως επισημάνθηκε, είναι ημακροπρόθεσμη ασφάλεια των επενδύσεων αυτών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ισχύει για ένα ακόμη μήνα η περαίωση

Ανάσα για τους επαγγελματίες που έχασαν την περαίωση – το φορολογικό κλείσιμο των βιβλίων …