Νόμισε ότι ήταν ο γιος της…

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Στα ίχνη του δράστη της υπόθεσης του βιασμού της 74χρονηςγυναίκας μέσα στο διαμέρισμά της βρίσκεται για δεύτερη ημέρα ηαστυνομία πουξετυλίγει το κουβάρι του φρικιαστικού εγκλήματος.
Η 74χρονη συνεχίζει να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου –όπωςεπισημάνθηκε και στο χθεσινό ρεπορτάζ- στο νοσοκομείο της Ξάνθης.Σύμφωνα μεπληροφορίες, τα τραύματα είναι πολλαπλά στο κεφάλι και το σώμα, ενώσημείωσεκαι έντονη αιμορραγία. Ψυχολογικά βρίσκεται σε έντονη σύγχυση, ωστόσο ηαστυνομία έχει καταφέρει να εκμαιεύσει τα πρώτα στοιχεία για τηνφυσιογνωμίατου δράστη. Ο αστυνομικός διευθυντής κ. Ιωακείμ Τσουκνάδης μαςενημέρωσε ότι οιέρευνες της αστυνομίας είναι εκτεταμένες και γίνονται συνεχείςπροσαγωγέςπροκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση. Σημειώνει ότι «προς το παρόν δεναποκλείουμε τίποτα» και τονίζει ότι «αν είναι ντόπιος θα βρεθεί».Παράλληλα,εφιστά την προσοχή στη στάση που πρέπει να κρατούν οι ηλικιωμένοι στηνπεριοχήμας σε περιστατικά προσέγγισής τους από άτομα που μπορεί ναπαρουσιάζονται μεδήθεν αθώο σκοπό, καθώς μια τέτοια τροπή στη ζωή της τοπικής μαςκοινωνίαςμαρτυρά ότι τα δεδομένα αλλάζουν, ότι πρέπει να είναι πλέον πιοεπιφυλακτικοίκαι ότι και οι μικρές πόλεις παύουν πλέον να είναι όσο ασφαλείς ήτανστοπαρελθόν.
 
Τα σενάριο τουβιασμού
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει μέχρι τώρα στα χέρια της ηαστυνομία ο δράστης –μόνος κατά πάσα πιθανότητα- εισήλθε στο διαμέρισματης74χρονης από την εξώπορτα, την οποία η ίδια του άνοιξε νομίζοντας ότιήταν ογιος της. Αμέσως τη χτύπησε κι αυτή λιποθύμησε, αφήνοντας έτσι πίσω τουελάχιστα σημάδια βίας. Η γυναίκα τηλεφώνησε στο νοσοκομείο στις 6.10π.μ.,σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, όπου και διεκομίσθη μεταφερόμενηαπευθείας στηχειρουργική κλινική. Η αστυνομία συνέλεξε γενετικό υλικό καιαποτυπώματα από τοδιαμέρισμα, ωστόσο δεν υπάρχει ταύτιση με σεσημασμένο άτομο από τομητρώο τηςαστυνομίας. 
 
Το προφίλ του δράστη
Σύμφωνα με όσες πληροφορίες και χαρακτηριστικά κατάφεραν νασυγκεντρώσουν από τη τρομαγμένη γυναίκα οι αστυνομικοί –σημειωτέον δενυπάρχειαυτόπτης μάρτυρας που να αντελήφθη το περιστατικό- , ο δράστης δενείναιπρόσωπο γνωστό στο θύμα, είναι νεαρός σε ηλικία 25-40 ετών, ενώ δενέχει γίνειγνωστό αν μιλούσε καλά ελληνικά, αφού δε μίλησε καθόλου στην 74χρονηπου έχασετις αισθήσεις της αμέσως από το χτύπημα. Στόχος του, όπως διαφαίνεταιαπό τιςκινήσεις του, ήταν αποκλειστικά η εξώγαμη συνουσία, μιας και δεναφαίρεσετίποτα από το διαμέρισμα και χαρακτηριστικό είναι ότι η εικόνα τουεγκληματικούσκηνικού έχει λιγοστά στοιχεία που να μαρτυρούν την τέλεση τηςαποτρόπαιης καιφρικιαστικής πράξης.
Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, ενώ και η 74χρονη πουπαρουσιάζει σημάδια βελτίωσης μετά το σοκ πιθανότατα θα δώσειπερισσότερεςλεπτομέρειες που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για δυνατά «Χτυποκάρδια στο σχολείο»…

Πίσω στα θρανία…για να νιώσετε τα «Χτυποκάρδια στο σχολείο», όταν …πίσω από τις λέξεις κρυ…