Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Απέτυχε το υπερκομματικό «πείραμα» του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Απέτυχε το υπερκομματικό «πείραμα» του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

0

«Βελούδινο» κατά τα άλλα το διαζύγιο με Τάσο Τεφρωνίδη – Διαπιστώθηκε …ασυμφωνία χαρακτήρων στα χαρακτηριστικά του συνδυασμού

 

Μονόδρομος η κομματική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης

 

Με απόλυτη αποτυχία στέφθηκε το «πείραμα» της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης να επιχειρήσει ένα υπερκομματικό άνοιγμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στηρίζοντας ως υποψήφιο για το δήμο Ξάνθης τον Τάσο Τεφρωνίδη. Η «σχέση» που ανακοινώθηκε επίσημα τον Μάιο και μάλιστα όταν πουθενά σ’ άλλο δήμο δεν είχε ανακοινωθεί κάτι αντίστοιχο 5 μήνες μετά οδηγήθηκε σε …διαζύγιο και όπως υποστηρίζουν αμφότεροι ….βελούδινο! Αιτία η …ασυμφωνία χαρακτήρων και …χαρακτηριστικών ως προς το πολιτικό στίγμα του συνδυασμού που ο μεν Τεφρωνίδης όπως αναφέρει στο «Ε»τον ήθελε ένα ανεξάρτητο πολυσυλλεκτικό αντιπροσωπευτικό σχήμα με έρεισμα στην κοινωνία, κι όχι χειραγωγούμενο από κομματικές ντιρεκτίβες, η δε νομαρχιακή όπως λέει ο γραμματέας Γ. Χατζηθεοδώρου τον ήθελε με πολιτικό στίγμα και αναφορά προκειμένου να αποκομίσει και τα όποια πολιτικά οφέλη: «Οι εκλογές της αυτοδιοίκησης είναι πολιτικές και όχι απολιτίκ», δηλώνει στο «Ε», δίνοντας σαφώς το στίγμα. Να σημειώσουμε ότι ο υφυπουργός κ. Στάθης Γιαννακίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή στο «Ε», μίλησε για την υποψηφιότητα Τεφρωνίδη και τον υπερκομματικό της χαρακτήρα εντάσσοντας την στο πλαίσιο του στόχου που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι άλλος από το να ενώσει όλο τον προοδευτικό κόσμο πέρα από μικροκομματικές στρατηγικές…». Προφανώς και διαπιστώνεται μία αναντιστοιχία σε σχέση με τις επιλογές της Νομαρχιακής που πλέον επιλέγει την εσωστρέφεια. Με γνώμονα αυτό και καθώς ο χρόνος πιέζει είναι μονόδρομος πλέον για τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, μια εντελώς κομματική επιλογή – στράτευση για τον δήμο Ξάνθης. Σ΄ ότι αφορά τον κ. Τεφρωνίδη δεν άνοιξε τα χαρτιά του αν θα συνεχίσει μόνος και ανεξάρτητος αν και όπως είπε ό ίδιος στο «Ε» και όπως δείχνουν τα πολύ θετικά σχόλια στην σελίδα του στο Facebook που έλαβε κάτω από τη σχετική ανάρτησή του, ότι «πιέζεται να συνεχίσει» κι ότι αυτό θα το συναποφασίσει με τους συνεργάτες του.

xatzitheodorouΔιαζύγιο Τεφρωνίδη – Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Η ανακοίνωση την Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Εκτιμούμε ότι η πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον φετινό Μάη και είχε ως στόχο της την παρέμβασή μας στο Δήμο Ξάνθης έχει εξαντλήσει τα όριά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, τότε, είχε ξεκινήσει μια διαδικασία εξεύρεσης προγραμματικών και προοδευτικών συγκλίσεων με πρόσωπα και πολιτικούς χώρους βάσει συγκεκριμένων αξόνων που αφορούσαν στην:

1)            Ανατροπή στο τέλμα και στη στασιμότητα που έχει καταδικάσει τον Δήμο μας και τους πολίτες του, η απερχόμενη δημοτική αρχή.

2)            Συμφωνία για τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης στο πολιτικο–διοικητικό σύστημα της χώρας, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις για τους ΟΤΑ βάσει της απλής αναλογικής.

3)            Συγκρότηση μετώπου απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό, την ακροδεξιά, τον φασισμό, τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και την ομοφοβία.

4)            Εφαρμογή κοινωνικής και πολιτιστικής – πολιτισμικής, οικολογικής πολιτικής.

Βάσει των παραπάνω είχαμε καταλήξει στην υποστήριξη του Τάσου Τεφρωνίδη ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και υποψήφιου δημάρχου Ξάνθης.

Η προσπάθεια αυτή έχει λήξει καθώς διαπιστώθηκαν:

α) διαφωνίες στην υλοποίηση της ιδέας και στη λειτουργία της,

β) αποκλίνουσες απόψεις, καθώς αναπτύσσονταν όλες οι πτυχές της κοινής προσπάθειας.

Πιο συγκεκριμένα αναδύθηκαν διαφορετικές αντιλήψεις και προσεγγίσεις σε θέματα που είναι σημαντικά για τον Δήμο Ξάνθης.

Το βλέμμα μας και οι αναφορές μας αναφέρονται σε όσα θέλουμε να γίνουν στο Δήμο. Έχουμε το θάρρος να διαπιστώνουμε λάθη και να διορθώνουμε τις προσπάθειές μας με δημόσιο και ξεκάθαρο τρόπο. Στον πυρήνα της προσπάθειάς μας βρίσκεται η αγωνία μας να αλλάξει ο Δήμος της Ξάνθης και το ενδιαφέρον να επιτευχθεί αυτός ο στόχος με ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες.

Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στις συλλογικές διαδικασίες ως μοναδική εγγύηση μιας άλλης πρότασης για την αυτοδιοίκηση απέναντι στο αποτυχημένο δημαρχοκεντρικό μοντέλο άλλων εποχών».

Η ανάρτηση του Τάσου Τεφρωνίδη

«Θέλοντας να διευκολύνω την νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης από το αδιέξοδο που προέκυψε με την τελείως διαφορετική πολιτική λογική για το πως θα πρέπει να λειτουργεί και να συγκροτηθεί ο συνδυασμός μου για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου η επιστροφή της πρόταση που μου έκανε ήταν πλέον μονόδρομος . Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από τους συμπολίτες μου που αγκάλιασαν με θέρμη την υποψηφιότητα μου , αλλά παράγοντες έξω από την λογική μου και για να διαφυλάξω την ακεραιότητα και τον πολιτικό προσανατολισμό μου , με ώθησαν να μη δεχθώ πλέον αυτήν κατά τα αλλά τιμητική πρόταση. Ήταν πλέον αδύνατο να μπορέσω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες μου για ένα δήμο που πραγματικά αξίζει σε αυτήν την πόλη . Όλο αυτόν τον καιρό συνάντησα και μίλησα με συμπολίτες μου που πραγματικά ενδιαφέρονταν για την αγαπημένη μας πόλη , ένιωθα ότι έβλεπαν στα μάτια μου ότι θα μπορούσαν να συνεχίζουν να ελπίζουν στην μεγάλη ανατροπή που θα έδινε στην πόλη μας την αίγλη που της αξίζει . Ελπίζω να αρκεί ο χρόνος τον 7 μηνών που απομένουν για την αναζήτηση άλλου υποψηφίου . Θέλω να ευχαριστήσω τους καινούργιους φίλους και συνοδοιπόρους που απέκτησα σε αυτό το σύντομο ταξίδι , τους διαβεβαιώνω ότι έχουν πλέον μείνει στην καρδιά μου.

Παραμένω ενεργός πολίτης».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Περιφέρεια ΑΜΘ ίδρυσε την Επιτροπή Ισότητας Π.Α.Μ.Θ.

Πρόεδρος της επιτροπής θα διατελέσει η Βασιλική Παυλακάκη Την Πέμπτη 25 Απριλίου πραγματοπ…