Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Δ. Πέτροβιτς υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜ – Θ

Ο Δ. Πέτροβιτς υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜ – Θ

0

«Σπάει» το κοινό μέτωπο κατά Μέτιου – Δεν τα …βρήκαν στην συνάντηση του Σαββάτου με Ζαγναφέρη

 Άγνωστες οι επόμενες κινήσεις Ζαγναφέρη – Αμοιρίδη – Μαρκόπουλου

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς είναι ο …τρίτος στη σειρά υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ από τον συνδυασμό «Περιφερειακή Αναγέννηση», που ίδρυσε ο αείμνηστος Γ. Παυλίδης. Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του πραγματοποιήθηκε χθες μετά από τη συνάντηση που είχαν όλοι οι αντιπεριφερειάρχες το Σάββατο. Υπενθυμίζουμε ότι η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι ο κ. Πέτροβιτς δεν συναίνεσε στο να τεθεί επικεφαλής του συνδυασμού ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης που ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Παράλληλα με την κίνηση Πέτροβιτς «σπάει» το κοινό μέτωπο εναντίον του Μέτιου γεγονός που τον ευνοεί. Μέγα ζητούμενο είναι οι επόμενες κινήσεις Ζαγναφέρη αλλά και των συν αυτώ όπως του Μ. Αμοιρίδη και ο Θ. Μαρκόπουλου που εξ’ αρχής συμπαρατάχθηκαν μαζί του.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Με την παρούσα δήλωση σας γνωστοποιώ την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η απόφασή μου να ηγηθώ ενός ανεξάρτητου συνδυασμού, αποτελεί προσωπική επιλογή, αλλά και παρότρυνση πολλών συμπολιτών, κυρίως νέων, που αντιλαμβάνονται τις ανησυχίες και τον προβληματισμό που επικρατούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Περιφέρειά μας.

Η διαδρομή μου, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική είναι γνωστή σε όλους τους συμπολίτες της Περιφέρειάς μας. Στην καθημερινή μας πορεία, ο καθένας αξιολογείται. Αξιολογούνται οι δραστηριότητές του, οι θέσεις, η στάση και οι πρακτικές του. Το επόμενό μου βήμα ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, έχει στόχο να (επανα)φέρουμε την Περιφέρειά μας σε τροχιά ανάπτυξης.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου γίνεται σήμερα, καθώς το εγχείρημα αυτό απαιτεί σοβαρή και σε βάθος προετοιμασία, ώστε να υπάρξουν οι κοινωνικές συνθέσεις και οι πολιτικές συμπράξεις που χρειάζεται η πρόταση αυτή, για να πετύχει ευρεία συναίνεση.

Η συγκρότηση του συνδυασμού μας θα ξεπεράσει τα κομματικά στεγανά. Ήδη άξιοι και ικανοί άνθρωποι, από όλο το πολιτικό φάσμα, πλαισιώνουν τον αρχικό πυρήνα της πρωτοβουλίας αυτής. Θα συνεργαστούμε με νέους ανθρώπους, όχι μόνο σε ηλικία, αλλά πρωτίστως σε ιδέες και νοοτροπία.

Η Αυτοδιοίκηση απαιτεί συνεννόηση και συνέργεια, απαιτεί όρεξη για δουλειά και διάθεση προσφοράς, γνωρίσματα που θέλω να πιστεύω πως αναγνωρίζουν στο πρόσωπό μου οι συμπολίτες μας.

Επιθυμούμε να αξιοποιήσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα που παρέχει η γεωγραφική θέση και η αξιοσύνη των ανθρώπων που κατοικούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Πλέον δεν μένουμε θεατές και αδρανείς, περιμένοντας…

Με αίσθημα ευθύνης επιλέξαμε να αναλάβουμε δράση και να πάμε μπροστά, μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι όσο ποτέ, για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, για τον τόπο και τα παιδιά μας.

Μπορούμε και θα πετύχουμε!».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Περισσότερη ανακύκλωση,  λιγότερα τέλη

Αυτό είναι το μήνυμα της ΔΙΑΜΑΑΘ προς του δήμους – Κοινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου της…