Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 300 πλαστές συντάξεις σε εργαζομένους στα συνεταιριστικά

300 πλαστές συντάξεις σε εργαζομένους στα συνεταιριστικά

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Νέα «λαμογιά» με πλαστά ένσημακαι πλαστές συντάξεις εντόπισαν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ στο υποκατάστηματηςΞάνθης! Μετά τα πλαστά ένσημα των οικοδόμων έρχεται τώρα να προστεθεί  στη λίστα των …σκανδάλωντου Οργανισμούεικονικές ασφαλίσεις εργαζοµένων σε συνεταιριστικές επιχειρήσεις τουνομού μαςπροκειµένου να συµπληρώσουν τον απαιτούµενο χρόνο ασφάλισης γιασυνταξιοδότηση.Αποφασισμένος να βάλει «το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο» εξυγιαίνοντας τοΙΚΑδηλώνει ο διοικητής του κ. Ροβέρδος Σπυρόπουλος και ζητά πίσω τιςσυντάξειςεντόκως, ενώ το ΙΚΑ στέλνει τον φάκελο στον εισαγγελέα.
 
300 πλαστές συντάξεις…
Εντοπίστηκαν 30 περιπτώσεις πουείχαν επικολληθεί ένσηµα τα οποία δεν προέρχονταν από νόµιµη αγορά, ενώηεκτίµηση των υπηρεσιών του ΙΚΑ είναι ότι οι πλαστές συντάξεις ξεπερνούντις300. Σύµφωνα µε τα στοιχεία έκθεσης (µαζί µε τα σχετικά έγγραφα καιονόµατα)από τη Διεύθυνση Επιθεώρησης Υπηρεσιών Ασφάλισης του Ιδρύματος,πρόκειται γιαεµφανιζόµενους ως εργαζόµενοι προ του 1986 (πριν την έναρξη ασφάλισηςστοΤαµείο Συνεταιριστικών Οργανώσεων – ΤΣΕΑΠΓΣΟ) προκειµένου νασυµπληρώσουν τοναπαιτούµενο χρόνο ασφάλισης για συνταξιοδότηση.
 
Σε πρωταγωνιστικό ρόλο…λογιστής
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»στην κομπίνα πρωταγωνιστεί λογιστής ο οποίος είχε βρει ένσημα και ταεπικολλούσε σε λευκά βιβλιάρια που είχε βρει ο ίδιος ή οι υποψήφιοισυνταξιούχοι από διάφορα υποκαταστήματα του ΙΚΑ. Από τα μέχρι τώραστοιχείαπροκύπτει ότι είχαν εισπραχθεί προσωπικές συντάξεις εκατοντάδωνχιλιάδων ευρώ(έως και 14.000 ευρώ σε μια μόνο περίπτωση στη ασφαλισμένη Κ.Π.)
Αμέσως μετά την αποκάλυψε το ΙΚΑανέστειλε τις συντάξεις, ενώ η έρευνα προχωρά και αναμένεται ναολοκληρωθείπερί τα μέσα Μαρτίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ευθύμης Μίλκογλου, νέος πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr    Ανακατατάξεις και …αναταράξ…