Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Ψήφος εμπιστοσύνης στην «Ισότητα για το δήμο Ξάνθης»

Ψήφος εμπιστοσύνης στην «Ισότητα για το δήμο Ξάνθης»

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
 
Αφιλόξενη ήταν για τα τοπικά ΜΜΕ αυτή τη φορά η «Χρυσή Φωλιά»αφού οι διοργανωτές της νέας γενικής συνέλευσης της μειονότητας μεαντικείμενοσυζήτησης την διακοπή ή όχι της πορείας του συνδυασμού «Ισότητα για τοδήμοΞάνθης», αποφάσισαν η σύσκεψη να πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρώνχωρίςόμως προηγουμένως… να κάνουν τον κόπο να ειδοποιήσουν τα Μέσα. Έτσιβρεθήκαμεόλοι οι εκπρόσωποι του Τύπου που έσπευσαν να καλύψουν τη σύσκεψη …μπροςτον κ.Μπαντάκ  να μας πετάκυριολεκτικά έξω απότην αίθουσα χωρίς να κρατήσει ούτε τα προσχήματα απευθύνοντας μιασυγγνώμη! Τογεγονός αυτό τους χαρακτηρίζει και καταδεικνύει πόσο σέβονται τα ΜΜΕ οκ.Μπαντάκ και όλοι αυτοί που σιωπηλά αποδέχτηκαν την ενέργειά του χωρίςκανείς νααρθρώσει μιλιά! Το «Ε» αποχώρησε  καιγιατο λόγο αυτό αλλά και λόγω διαμαρτυρίας σε αυτή την συμπεριφορά  δεν δημοσιεύει καμιάφωτογραφία της σύσκεψης.Από σεβασμό όμως στη δεοντολογία παραθέτει ρεπορτάζ με πληροφορίες πουσυνέλεξεεκτός αιθούσης.
 
Έδωσαν το O.Κ. για την«Ισότητα για το δήμο Ξάνθης»
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 8.30 το απόγευμα τηςΤετάρτης 29 Ιουλίου στην ταβέρνα «Χρυσή φωλιά». Προσήλθε διπλάσιοςκόσμος σεσχέση με την πρώτη σύσκεψη και υπήρξε εκπροσώπηση απ’ όλα τα χωριά τηςορεινήςκαι πεδινής περιορχής καθώς επίσης και από την Ξάνθη. Παρών και οβουλευτής κ.Τσετίν Μάντατζη καθώς επίσης και ο ψευδομουφτής κ. Μετέ. Επίσης η καΓκιουλΚαραχασάν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι κύριοι Δουλγκέρ και Χατζηγκενέ, οιδημοτικοίσύμβουλοι κ. Μπαντάκ – Μαλκότς και από το συνδυασμό του κ. Πούλιου οικύριοιΤοπ Ισμέτ και Φερντούν καθώς επίσης και ο αντιδήμαρχος κ. Μπεκτές.Προεδρεύωνστη σύσκεψη ορίστηκε ο δικηγόρος και πρώην πολιτευτής κ. ΟρχάνΧατζηιμπράμ, οοποίος και έδινε το λόγο στους παρευρισκόμενος, είναι δε καιεπιφορτισμένος να εκδώσειτην τελική απόφαση που θα δημοσιευτεί στο Τύπο εντός των ημερών.
 
Τι είπαν Μάντατζη –Μετέ – Μπηρόλ
Στη σύσκεψη πήρε το λόγο ο βουλευτής κ. Μάντατζη ο οποίοςεξέφρασε την άποψη πριν αποφασίσουν να κατεβάσουν ανεξάρτητο μειονοτικόσυνδυασμό στο δήμο Ξάνθης να ακολουθήσουν το δρόμο της συνδιαλλαγής.Δηλαδή νασυνομιλήσουν και να συνδιαλλαγούν με τα κόμματα και τους υπάρχοντεςσυνδυασμού(Πούλιου – Στυλιανίδη) και όποιος πλειοδοτήσει προσεγγίζοντας πιοθετικά ταπροβλήματα της μειονότητας να στελεχωθεί με συμβούλους ειδάλλως σεπερίπτωσηπου δεν τους ικανοποιεί το αποτέλεσμα να προχωρήσουν στο εγχείρημα τουανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού.
Ο κ. Μετέ κράτησε αποστάσεις και περιχαρακώθηκε στιςθρησκευτικές του αρμοδιότητες. Είπε συγκεκριμένα ότι ο ίδιος είναιθρησκευτικόςηγέτης και δεν πρέπει να αναμειγνύεται στα πολιτικά όμως θα στηρίξειπνευματικάόποια απόφαση παρθεί προς όφελος της μειονότητας.
Ο δήμαρχος Σελέρου κ. Μπηρόλ ήταν θετικός στη συνέχιση τηςδραστηριότητας του υπάρχοντος συνδυασμού κρίνοντας ότι η πορεία τουήταν θετικήκαι συνέφερε στη μειονότητα.
Να σημειώσουμε ότι η συζήτηση ήταν επί της αρχής αν δηλαδήθα πρέπει να συνεχιστεί η ύπαρξη του συνδυασμού και δεν συζητήθηκεκαθόλου ηστελέχωσή του όπως και το τι θα κάνει ο κ. Μπηρόλ στις επερχόμενεςεκλογές στοΔήμο Αβδήρων.  
 
Την απόφαση ανακοινώνειο κ. Ορχάν Χατζιμπράμ
Σύμφωνα μ’ αυτή, η οποία πάρθηκε ομόφωνα: Θα πρέπει νασυνεχίσει τη δραστηριότητά του ο μειονοτικός συνδυασμός «Ισότητα για τοδήμοΞάνθης» προκειμένου να έχει δυνατότητες παρέμβασης στις δημοτικέςεκλογές. Οσυνδυασμός δεν θα έχει αποκλειστικά εθνοτικά χαρακτηριστικά αλλάευρύτερουςορίζοντες και το διακύβευμά του είναι να δοθεί η δυνατότητα στημειονότητα νασυμμετέχει σ’ όλα τα κοινωνικά, οικονομικά πολιτιστικά δρώμενα τηςπόλης, νααποτρέψει τις πελατειακές και τις ευκαιριακές σχέσεις των κομμάτων καιτωνσυνδυασμών με τους μειονοτικούς ψηφοφόρους και να καταστήσει αξιοπρεπήτονμειονοτικό ψηφοφόρο. Επίσης να λειτουργήσει ως φυτώριο γι’ αυτούς πουενδιαφέρονται για τα κοινά και σαν πηγή άντλησης δημοτικών συμβούλωναπό τουςσυνδυασμούς: «Μέχρι σήμερα οι συνδυασμοί αντιλαμβάνονται την μειονότηταμόνο ωςστοιχείο ψήφου και όχι ως σύνοικο στοιχείο που θα μπορούσε να συμβάλλεικαι νασυμμετέχει στην πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα τηςτοπικήςαυτοδιοίκησης. Γι αυτό αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχίσουμε τηνλειτουργία τουσυνδυασμού χωρίς ν αποκλείουμε όμως το διάλογο με κανένα φορέα τηςτοπικήςαυτοδιοίκησης», επισημαίνει ο κ. Χατζηιμπράμ στο «Ε».
 
Μήπως θέλουν να«πιέσουν»;
Να σημειώσουμε ότι αποφασίστηκε επίσης να δοθεί ένα εύλογοχρονικό διάστημα μέχρι την νέα σύσκεψη στην οποία μετά από αξιολόγησητων νέωνδεδομένων που θα προκύψουν από την περίοδο των επαφών με κόμματα καισυνδυασμούς θα προχωρήσουν σε στελέχωση του συνδυασμού.
Πληροφορίες του «Ε» αναφέρουν ότι αν τελικά ευοδωθεί τοεγχείρημα και δεν αποτελεί ένα μοχλό «πίεσης» για καλύτερηδιαπραγμάτευση μετους άλλους συνδυασμούς – κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό και προφανώςέτσιεξηγείται μια γενικότερη αίσθηση απροθυμίας που εκφράστηκε και από τονκ.Μάντατζη –  ο νέοςεπικεφαλής δεν θαείναι ο κ. Μπαντάκ ο οποίος  -σύμφωνα μετις ίδιες πληροφορίες  -«έκλεισε» με τοσυνδυασμό του κ. Στυλιανίδη αλλά ούτε και ο κ. Μαλκότς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θύμα βιασμού 74χρονη στην Ξάνθη

Ελένη Διαφωνίδουelenidfn@yahoo.com Σοκάρει την τοπική κοινωνία της Ξάνθης άγριος βιασ…