Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Με το δικηγόρο σου… και το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη

Με το δικηγόρο σου… και το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Από χθες 1 Ιουλίου 20, μαζί με την αύξηση του ΦΠΑ σταυπόλοιπα καταναλωτικά είδη, επιβάλλεται ΦΠΑ 23% και στις νομικέςυπηρεσίες, μεαποτέλεσμα οι τελευταίες να επιβαρύνονται ιδιαίτερα προσθέτοντας ένανακόμηβραχνά σε όσους έχουν ανάγκη νομικής υποστήριξης. Επιβαρημένες με ΦΠΑείναι καιοι υπηρεσίες συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών και τουυποθηκοφύλακα.
Οι δικηγόροι είχαν εναντιωθεί στην επιβολή του ΦΠΑπραγματοποιώντας συνεχείς αποχές και επιχειρηματολογώντας ότι οινομικέςυπηρεσίες δεν είναι καταναλωτικό προϊόν και θα οδηγήσει στις υπέρμετρηεπιβάρυνση των πελατών τους. Με την ψήφιση ωστόσο του νόμου τον Απρίλιοαποδέχθηκαν την κατάσταση, προτείνοντας μάλιστα τρόπους για τηναπλούστευση τηςδιαδικασίας είσπραξης του ΦΠΑ από τους δικηγόρους. Η πρόταση τωνδικηγορικώνσυλλόγων της Ελλάδας για τη μεσολάβηση των δικηγορικών συλλόγων, ώστε ηκαταβολή να γίνεται μέσω αυτών (που είναι συνολικά 63) και όχι μέσω τωνδικηγόρων μεμονωμένα (που είναι 50.000) δεν έγινε τελικά αποδεκτή απότουπουργείο οικονομικών, αφήνοντας πίσω για τους δικηγόρους ένα μεγάλομπέρδεμαμε πολλά κενά σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να ακολουθήσουν για τηνεκπλήρωσητων φορολογικών τους υποχρεώσεων, διπλότυπα, αποδείξεις, τήρηση βιβλίωνκλπ.
Στα πλαίσια της πληροφόρησης των δικηγόρων της Ξάνθηςπραγματοποιήθηκε την Τετάρτη ενημερωτική συνάντηση από το ΔικηγορικόΣύλλογο. Οπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Κώστας Γούναρης εκφράζονταςτηναπορία του για την απόρριψη της πρότασης για τη μεσολάβηση τωνδικηγορικώνσυλλόγων από τον κ. Παπακωνσταντίνου αφού κάτι τέτοιο θα ήταν προςόφελος καιτου κράτους και των ιδιωτών- δικηγόρων, εξήγησε ότι ελλείψειδιευκρινιστικήςεγκυκλίου τα πράγματα παραμένουν ρευστά και γι’ αυτό τη λύση στιςλεπτομέρειεςεφαρμογής του ΦΠΑ  προσπαθούννα βρουν εκτων ενόντων καθώς και σε συνεννόηση με άλλους δικηγορικούς συλλόγους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έβαλε νερό στο κρασί της η διοίκηση

Αίσιο τέλος είχαν 8 μηνών κινητοποιήσεις με 50 στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες του σω…