Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 «Κάνει καλά τη δουλειά της η ΔΕΥΑΞ…»

«Κάνει καλά τη δουλειά της η ΔΕΥΑΞ…»

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Εξ Αθηνών (όπουβρίσκεται για το συνέδριο της Ν.Δ.) στέλνει τις απαντήσεις του, οπρόεδρος τηςΔΕΥΑΞ κ. Μανώλης Τσέπελης,  σ’ότι τουκαταλογίστηκε από Πούλιο – Μελισσόπουλο, στη συνέντευξη Τύπου τηςΠέμπτης μεθέμα τα «έργα και τις ημέρες» της ΔΕΥΑΞ. Υποστηρίζει απαρέγκλιτα ότι ηΔΕΥΑΞκάνει καλά τη δουλειά της , ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, ότι έχειεπιτύχει τουςστόχους της αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τα ευρωπαϊκά προγράμματα,προετοιμάζοντας σε υποδομές την ύδρευση της μελλοντικής Ξάνθης  των 100.000 κατοίκων.Επιπρόσθετα αποδίδειστη μεταβατική περίοδο της αντικατάστασης των δεξαμενών και των δικτύωντιςόποιες κακοτεχνίες  παρουσιάστηκανστοφωτογραφικό υλικό τονίζοντας ότι έγινε επιλεκτική φωτογράφηση για ναμειωθεί ηαξία του παραγόμενου έργου της ΔΕΥΑΞ, να δυσφημιστεί και έμμεσα νααμφισβητηθείη ποιότητα του νερού, ενώ αναφορικά μ’ αυτό δεν «δέχεται «μύγα στοσπαθί του»αναφορικά με την ποιότητα του νερού!
 
Τα 4 «κατηγορώ» τηςαντιπολίτευσης
Το «Ε» του έθεσε τα τρία επίμαχα σημεία της συνέντευξης: 1)Που οφείλονται οι κακοτεχνίες, η τσαπατσουλιά και η προχειρότητα πουεμφανίζονται στις δεξαμενές των Κιμμερίων και της Μορσίνης ( σκουριέςστουςσωλήνες κ.λ.π. );
2) Πόσο σίγουρος πρέπει να είναι ο πολίτης ότι το νερό πουτου παρέχει η ΔΕΥΑΞ είναι κατάλληλο όταν βλέπει τέτοιες εικόνες;
3)Το θέμα με τις περικοπές των μισθών των υπαλλήλων τηςΔΕΥΑΞ και αν αυτό εγκρίθηκε σε Διοικητικό συμβούλιο;
4) Τι έχει να πει για την πορεία και τους στόχους της ΔΕΥΑΞκατ’ αντιδιαστολή με όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη ότι δηλαδή είναι μιαυπερχρεωμένη επιχείρηση που παίρνει συνεχώς δάνεια και γίνεται βρόχοςγια τοδήμο και επιπλέον βάζει «χαράτσι» στους δημότες…
 
Φωτογραφίες κατ’επιλογήν…
Αναφορικά με όλα αυτά που παρουσιάζονται στις φωτογραφίες οκ. Τσέπελης υποστήριξε ότι είναι λογικό να συμβαίνει αυτό σε μιαμεταβατικήπερίοδο των έργων: «Στα Κιμμέρια έγιναν καινούργιες δεξαμενές ,συνδέονται μετις πηγές είναι λογικό να υπάρχουν σωλήνες ανοιχτοί…Γιατί δεν έδειξαντουςκαινούργιους σωλήνες; Είναι λογικό σε παλιούς σωλήνες εξωτερικά ναυπάρχουνσκουριές, είναι λογικό οι παλιές δεξαμενές να έχουν την εικόνα τηςεγκατάλειψης. Να το δεχτώ αν έβρισκαν κακοτεχνίες σε καινούργια έργα,σεκαινούργιες συνδέσεις, στις καινούργιες δεξαμενές. Στα Κιμμέρια θ’ αλλάξουμε όλο το δίκτυο…δενέχουν τελειώσει τα έργα. Βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο».
 
Το νερό είναι καθαρό!Τελεία και Παύλα!
Εκεί όμως που ο κ. Τσέπελης δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί τουείναι η ποιότητα του νερού. Να σημειώσουμε ότι τόσο ο κ. Πούλιος όσοκαι ο κ.Μελισσόπουλος δεν αμφισβήτησαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακώνελέγχων αλλάείναι εύλογο όλα αυτά που έδειξαν να παραπέμπουν και να δημιουργούν μιααμφισβήτηση για την καταλληλότητα του νερού και την αξιοπιστία τωναποτελεσμάτων: «Επ’ αυτού δεν δέχομαι λέξη! Κάθε μέρα και ταΣαββατοκύριακα καιτις γιορτές ο αρμόδιος χημικός της ΔΕΥΑΞ συλλέγει δείγματα απ’ όλα τασημείαύδρευσης,. Υπάρχει υπογραφή του, κρατείται αρχείο. Τα δείγματαεξετάζονται στοχημείο της ΔΕΥΑΞ, στέλνονται στο εργαστήριο του ΑΠΘ και επιπλέον αν καιδενείμαστε υποχρεωμένοι έχουμε σύμβαση με ιδιωτικό εργαστήριο στηνΑλεξανδρούποληκαι τα στέλνουμε για μικροβιολογικές εξετάσεις και εκεί για να κάνουμεδιασταύρωση των αποτελεσμάτων. Γίνονται όλες οι προβλεπόμενεςεξετάσεις.Επιπλέον δείγματα παίρνει και το υγειονομικό της Νομαρχίας. ΕπιπρόσθεταστοΔροσερό έχουμε εγκαταστήσει μονάδα επεξεργασίας ποιότητας νερού. Αν τονερό δενείναι στις προδιαγραφές που πρέπει αυτόματα οι αισθητήρες διακόπτουντην παροχήνερού , κλείνοντας το δίκτυο!», τονίζει με έμφαση ο κ. Τσέπελης.
 
Δεν υπάρχει απόφασηΔ.Σ. για τις περικοπές μισθών
Σ’ ότι αφορά τις περικοπές μισθών των υπαλλήλων ξεκαθάρισεότι δεν πήρε καμιά απόφαση του Διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΞ απλάέγινεενημέρωση εφαρμογής του νόμου για τις περικοπές.: «Υπήρχε μιασυγκεχυμένηκατάσταση αναφορικά με το αν το Προεδρικό διάταγμα με τις περικοπέςστουςμισθούς θα συμπεριλάβει και τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΞ. Υπήρξε μιασυνεργασία μετο σωματείο. Δεν πήραμε καμιά απόφαση το Δ.Σ. Ενημέρωση για τηνεφαρμογή τουνόμου κάναμε…Δεν κάνει η ΔΕΥΑΞ τις περικοπές ο νόμος το προβλέπει…».
 
Η ΔΕΥΑΞ είναι σε καλόδρόμο…
Τέλος σ’ ότι αφορά την γνωμοδοτική έκθεση του νομικούσυμβούλου κ. Γιαλάογλου που παρουσίασε ο κ. Μελισσόπουλος και μιλά «γιακατάρρευση της ΔΕΥΑΞ» ο κ. Τσέπελης σημειώνει ότι εκφράζει τηνπροσωπική τουάποψη ο κ. Γιαλάογλου και ότι: «Η ΔΕΥΑΞ επιτυγχάνει τους στόχους της.Αξιοποιείστο μέγιστο βαθμό τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Παρέχει και ποιότητα καιποσότητανερού. Ο κόσμος το ξέρει …το βλέπει το έργο της ΔΕΥΑΞ. Βάζουμε τιςβάσεις μευποδομές για την Ξάνθη μετά από 50 χρόνια . Είμαστε σε καλό δρόμο…»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην προανακριτική ο Κοντός

Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη, Δούκα και Κιλτίδη προβλέπει η πρόταση για σύσταση Προκαταρκτικής (…