Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αγαπάμε τα ζώα αλλά και την ασφάλεια των παιδιών μας

Αγαπάμε τα ζώα αλλά και την ασφάλεια των παιδιών μας

0

Καυγάς στο Λιμνίο – Παππούς διεκδικούσε χώρο για να παίξουν τα εγγόνια του – Φιλόζωος απελευθέρωσε τον σκύλο του και αναστάτωσε τα παιδιά

 

 

Ο νόμος προβλέπει πρόστιμο για όσους λύνουν τα ζώα τους σε πάρκα, αναφέρει ο αντιδήμαρχος Φ. Χασάνογλου

 

«Κατάληψη» έχουν κάνει οι φιλόζωοι με τα ζώα τους τα πάρκα και τις παιδικές χαρές της Ξάνθης εκτοπίζοντας τα παιδιά»! Αυτό μας καταγγέλλει συμπολίτης μας, διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση αυτή και ζητώντας απαντήσεις για το τι είναι νόμιμο και τι όχι.

Μας διηγείται πως μια βόλτα με τα  εγγόνια του κατέληξε σ’ ένα σφοδρό διαπληκτισμό με άλλο συμπολίτη έως του σημείου να απειλείται με ξυλοδαρμό!

Καυγάς στο Λιμνίο – Παππούς διεκδικούσε χώρο για να παίξουν τα εγγόνια του

Ειδικότερα, ο καταγγέλλων ήταν με τα εγγόνια του στο πάρκο του Λιμνίου. Τα παιδιά έπαιζαν όταν ήρθε ένας άλλος συμπολίτης με δεσποζόμενο σκυλί το οποίο και απελευθέρωσε. Όπως είναι φυσικό το ζώο άρχισε να τρέχει πέρα δώθε προκαλώντας αναστάτωση στα παιδιά , σε μερικά δε και φόβο όπως και στο εγγονάκι του καταγγέλλοντα που έτρεξε έντρομο στον παππού του. Ο παππούς διαμαρτυρήθηκε στον κύριο που είχε το σκυλί λέγοντας πως είναι παράνομο αυτό που κάνει και πως το ζώο του καταλαμβάνει ζωτικό χώρο, όπου παίζουν τα παιδιά. Ο κύριος με τον σκύλο θύμωσε και τον κατηγόρησε ότι είναι απ’ αυτούς που μισούν τα ζώα και δεν τα ανέχονται και πως θα έπρεπε να χαίρονται να παίζουν μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια τους και όχι να έχουν αυτή την φοβική συμπεριφορά. Ο καταγγέλλων διατύπωσε την άποψη πως είναι επικίνδυνο στα παιδικά πάρκα να υπάρχουν σκυλιά όχι μόνο για να μην τα επιτεθούν αλλά και για λόγους δημόσιας υγείας και πως θα πρέπει αυτοί που έχουν δεσποζόμενα να τα πηγαίνουν βόλτα σε άλλους χώρους. Προκλήθηκε ένταση έως του σημείου όπως καταγγέλλει ο συμπολίτης μας να τον απειλήσει ο φιλόζωος με ξυλοδαρμό, κάτι που δεν έγινε γιατί ο καταγγέλλων πήρε τα εγγόνια του και έφυγε.

Ο νόμος προβλέπει πρόστιμο για όσους λύνουν τα ζώα τους σε πάρκα

Το «Ε» ανέφερε το περιστατικό στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Φερντούν Χασάνολγου, ο οποίος σημείωσε πως ο νόμος απαγορεύει κάποιον που έχει δεσποζόμενο ζώο να το απελευθερώσει σε δημόσιο χώρο είτε σε δρόμο είτε σε πάρκα και παιδικές χαρές. Μάλιστα προβλέπει πρόστιμο για τον παραβάτη. Έτσι συνέστησε ότι σε περίπτωση που κάποιος γίνει μάρτυρας μιας τέτοια παράβασης να το καταγγείλει στην αστυνομία ή στον δήμο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …