-2 γεμάτα φλ ρύζι (400 gr)
-5 φλ ζωμό από ψάρι,
-8 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα,
-1 μικρό κρεμμύδι,
-1 σκελίδα σκόρδο,
-1 φλ σπιτική πασάτα ντομάτας (ή έτοιμη ντομάτα στον τρίφτη),
-300 γρ καλαμάρια (καλύτερα όχι θράψαλα),
-300 γρ μύδια με το κέλυφος,
-6 καραβίδες,
-10 γαρίδες μέτριες,
-1 φακελάκι κρόκο Κοζάνης σε σκόνη (0,25gr),
-1 κ.γλ. πάπρικα,
-1 καυτερό πιπεράκι,
– πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο, αλάτι
Καθαρίστε τα μύδια, βάλτε τα σε ένα κατσαρολάκι, σκεπάστε το με το καπάκι του και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν. Πετάξτε όσα μύδια παραμείνουν κλειστά. Αφού μάλλον είναι μάλλον απίθανο να διαθέτετε την παραδοσιακή παέγια, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο τηγάνι. Βάλτε μέσα το λάδι, σοτάρετε πρώτα τις καραβίδες και τις γαρίδες, και κρατήστε τες στην μάκρη.
Ρίξτε στο τηγάνι το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, το σκόρδο (αφήστε το ολόκληρο αν θέλετε μετά να το αφαιρέσετε, αλλιώς ψιλοκόψτε το) και τα καλαμάρια, κομμένα σε ροδέλες και σόταρε τε τα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε την ντομάτα και αφήστε λίγο να σοταριστεί και έπειτα ρίξτε τον ζωμό, που πρέπει να είναι ήδη ζεστός. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέστε το ρύζι, τον κρόκο, την πάπρικα, το καυτερό πιπεράκι τσακισμένο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε για μια και μόνο φορά. Αφήστε την παέγια να βράσει σε ζωηρή φωτιά για 10 λεπτά, χωρις να σκεπάσετε το τηγάνι.
Χαμηλώστε την φωτιά και τοποθετείστε τις καραβίδες και τις γαρίδες στην επιφάνεια της παέγιας. Αφήστε να σιγοβράσει για ακόμη 10 λεπτά, μέχρι να πιει το ζουμί του. Λίγο πριν την κατεβάσετε από την φωτιά, προσθέστε και τα μύδια. Τα μύδια, καλύτερα να τα βάλετε με το μισό κέλυφος, ώστε το πιάτο σας να έχει και καλύτερη εμφάνιση.
Κατεβάστε το τηγάνι από την φωτιά και αφήστε το να σταθεί για ένα δεκάλεπτο. Σερβίρετε αμέσως.