Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009  «Ο φόβος φυλάει τα έρμα» στο δήμο Ξάνθης

 «Ο φόβος φυλάει τα έρμα» στο δήμο Ξάνθης

0

«Ο φόβος φυλάει τα έρμα» στο δήμο Ξάνθης και σύμφωνα με πληροφόρησή μας «μέγα φόβο» έχει προκαλέσει η δεδηλωμένη άλλωστε απόφαση στο Δημοτικό συμβούλιο της 19ης Νοεμβρίου,  του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θανάση Ξυνίδη να…στείλει στον εισαγγελέα τον πρόεδρο των  Βρεφονηπαικών Σταθμών του Δήμου κ. Φίλιππο Φιλίππου, καταγγέλλοντας ως παράνομη τη προγραμματική σύμβαση με την ΕΑΠΑΞ για την πρόσληψη 33 συμβασιούχων (ύψους 700.000 ευρώ) προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες προσωπικού στους Βρεφονηπιακούς του Δήμου.

Ψάχνουν να βρουν λύση…

Μάλιστα για το σκοπό αυτό ο κ. Ξυνίδης έχει υποβάλλει αίτημα για απομαγνητοφώνηση της συνεδρίασης και απόδοση των πρακτικών καταδεικνύοντας τη βούλησή του να το συνεχίσει το θέμα και να μην επηρεαστεί από το γεγονός ότι εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Είναι φανερό και απ’ τις δηλώσεις τους ότι βρίσκονται σε δύσκολη θέση Στυλιανίδης – Φιλίππου και ψάχνουν να βρουν λύση, καθώς ο κ. Ξυνίδης φαίνεται αμετάπειστος και αποφασισμένος να μην ανεχτεί τη διαιώνιση μιας κατάστασης  παρανομίας που συντελείται κάθε χρόνο και για την οποία έχει προειδοποιήσει από πέρσι στο δημοτικό συμβούλιο ότι δεν θα επιδείξει άλλη ανοχή σ’ αυτή τη λειτουργία.. Παρ’ όλα αυτά ούτε ο κ. Φιλίππου, ούτε ο δήμαρχος επιβεβαίωσαν την πληροφορία μας ότι έγινε χθες έκτακτη σύσκεψη του Δ.Σ. των Βρεφονηπιακών και αποφασίστηκε να …πάρουν πίσω την προγραμματική με την ΕΑΠΑΞ προκειμένου να μην μπλέξουν με τα δικαστήρια. Και ο μεν κ. Φιλίππου επικαλέστηκε εφημερία στο νοσοκομείο λέγοντας όμως : «θα δούμε τι θα γίνει…», ο δε δήμαρχος είπε ότι δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη στο θέμα, δεν παρέλειψε όμως να επαναλάβει τη θέση του κάπως πιο μετριοπαθώς από το δημοτικό συμβούλιο που είπε ότι προτιμά να τον πάνε για ηθικό αυτουργό παρά να κλείσουν κάποιοι παιδικοί από έλλειψη προσωπικού.

Δήμαρχος Ξάνθης: «Λέω ότι οι Βρεφικοί πρέπει να λειτουργήσουν …Αν δεν έχουμε προσωπικό δεν ξέρω τι θα γίνει…Μέχρι να κάνουμε σωστά τις προσλήψεις πρέπει να λειτουργήσουν. Η πολιτική ζωή δεν πρέπει να ποινικοποιείται…Η ουσία είναι ότι πρέπει πάση θυσία να λειτουργήσουν οι παιδικοί Φέτος η κατάσταση ήταν ανώμαλη λόγω εκλογών. Μην ξεχνάμε ότι εκκρεμεί αίτημα των Σταθμών για έκκριση από το ΑΣΕΠ για πρόσληψη 25 ατόμων. Αν είχε γίνει δεκτό δεν θα υπήρχε αυτό το θέμα. Δεν είναι σωστό χάριν της άκρας τυπικότητας να χάνουμε την ουσία…».

«Άκρα τυπικότητα» η νόμιμη διαδικασία;  

Και μπορεί μεν συμπολίτευση και αντιπολίτευση να θέλουν να λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί η διαφορά τους όμως (σύμφωνα με την τελευταία φράση του δημάρχου) έγκειται στο ότι την νόμιμη πρόσληψη προσωπικού ο κ. Δήμαρχος τη θεωρεί «άκρα τυπικότητα» ενώ η αντιπολίτευση απλά νόμιμη διαδικασία αλλά και αποκοπή του ομφάλιου λώρου μεταξύ δήμου – ΕΑΠΑΞ για την λειτουργία της οποίας πολλές φορές έχει εκφραστεί και την έχει χαρακτηρίσει «αμαρτωλή ΕΑΠΑΞ».

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Bόλτες στη φύση και συλλογή μανιταριών καθώς και πληθώρα ενημερωτικών εκδηλώσεων 

Πραγματοποιήθηκ…