Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Ήρθε, Άκουσε, Υποσχέθηκε προεκλογικά, Έφυγε

Ήρθε, Άκουσε, Υποσχέθηκε προεκλογικά, Έφυγε

0

Τη δυνατότητα να συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο και να θέσουν εκ του σύνεγγυς τα προβλήματα των τοπικών τους κοινωνιών είχαν οι νομάρχες και οι δήμαρχοι της περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της 25ης Συνόδου των Γ. Γραμματέων που πραγματοποιήθηκε από τις 5 – 8 Φεβρουαρίου στην Ξάνθη. Ειδικότερα ο κ. Παυλόπουλος, παρουσία του υφυπουργού κ. Νάκου συναντήθηκε την Παρασκευή στις 7μ.μ. σε άιθουσα του ξενοδοχείου «Ελισσώ» με τον πρόεδρο της Διευρυμένης Καβάλας – Ξάνθης – Δράμας κ. Κ. Τάτση, τον νομάρχη Ξάνθης κ. Παυλίδη, τον νομάρχη Δράμας κ. Ευμοιριδη, , τον νομάρχη Ροδόπης κ. Γιαννακίδη, τον νομάρχη Έβρου κ. Ζαμπουνίδη, ενώ απουσίαζαν από την συνάντηση λόγω ανειλλημένων υποχρεώσεων ο πρόεδρος της Διευρυμένης Ροδόπης – Έβρου κ. Μηνόπουλος και ο νομάρχης Καβάλας κ. Καλλιοντζής.
Σύσκεψη Παυλόπουλου με Νομάρχες – Δημάρχους της Περιφέρειας ΑΜΘ
Ο κ. Τάτσης δήλωσε στο «Ε» ότι «Οριοθετήθηκαν οι μακροπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες λύσεις που απασχολούν την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και θα επανεξετασθούν μέχρι το Συνέδριο της ΕΝΑΕ» και ότι μεταξύ άλλων αφορούν: «στις μετακινήσεις των μαθητών προς τα σχολεία, στην ανισότητα της μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων των Νομαρχιών σε σχέση με αυτούς της Περιφέρειας, καθώς επίσης και μεταξύ των υπαλλήλων των Νομαρχιακών και των Δημοτικών ΚΕΠ καθώς και οι δαπάνες συντήρησης του οδικού δικτύου».
Ο κ. Παυλίδης ζήτησε την έγκριση της δημιουργίας του Μεθοριακού Σταθμού του Αγ. Κωνσταντίνου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα: «Λάβαμε την θετική ανταπόκριση του κυρίου Παυλόπουλου σε οικονομικό και θεσμικό επίπεδο, για την κατασκευή και τη στελέχωση του σταθμού. Η διάνοιξη αυτού του δρόμου θα ενισχύσει όχι μόνο το Νομό Ξάνθης – για τη μεταβατική περίοδο μέχρι τη διάνοιξη των κύριων καθέτων αξόνων- αλλά και τουριστικά σε μια δύσκολη χρονική περίοδο θα ωφελήσει όλη την παράκτια ζώνη της Α.Μ.Θ και τα νησιά.», σημείωσε ο κ. Παυλίδης.
Παράλληλα έθεσε και άλλα θέματα, όπως η στελέχωση, η αποπληρωμή των μετακινήσεων των μαθητών και θέματα καθημερινότητας. Τέλος σημείωσε ότι η στελέχωση του Πυροσβεστικού σταθμού που εγκαινιάστηκε είναι αρκετά σημαντική όπως, γενικότερα η έναρξη των έργων που είναι σημαντική για την απασχόληση σε όλη τη χώρα».
Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης με τους νομάρχες ο κ. Παυλόπουλος συναντήθηκε με τους δημάρχους και τους κοινοτάρχες των δήμων της περιφέρειας οι οποίοι και έθεσαν με τη σειρά τους ζητήματα που απασχολούν τους δήμους τους.
Η δημόσια ομιλία Παυλόπουλου: «Η περιφέρεια ΑΜΘ έχει κάνει αξιοσημείωτα βήματα»
Πραγματοποιήθηκε στις 7.15 μ.μ. στο «Ελισσώ», ενώπιον του μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα, του τ. υπουργού κ. Κοντού και όλων των πολιτικών παραγόντων της περιφέρειας καθώς και πολυπληθούς κοινού. Της ομιλίας Παυλόπουλου προηγήθηκε η ομιλία του γ. γραμματέα ΑΜΘ κ. Σταμάτη, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο παραχθέν έργο της Περιφέρειας. Σ’ αυτό κυρίως επικεντρώθηκε και ο κ. Παυλόπουλος κάνοντας παράλληλα ένα συσχετισμό με το αντίστοιχο έργο της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Τα κύρια σημεία της ομιλία Παυλόπουλου αφορούσαν
τον επιτυχή τρόπο με τον οποίο ολοκληρώνεται το Γ΄ΚΠΣ με απορροφητικότητα που ξεπέρασε το 100%, συγκρίνοντάς με τον αντίστοιχο νούμερο 15% που ίσχυε το 2004.
Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι έχουν γίνει αξιοσημείωτα βήματα στην περιφέρεια μας και αυτό καταδεικνύεται από το γεγονός ότι το ΠΕΠ προέβλεπε 1610 συνολικού προϋπολογισμού 1,64 δις ευρώ από τα οποία τα 1.200 έχουν ολοκληρωθεί
Επιπλέον αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που αφορούν ειδικότερα στη στήριξη ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης της Περιφέρειας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα, την κοινωνική ένταξη και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.
Αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ 2007-2013 ο κύριος Παυλόπουλος σημείωσε ότι η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. πρόκειται να διαχειριστεί μαζί με τα τομεακά προγράμματα ποσό 2 δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ ειδικότερα για το Δήμο της Ξάνθης σημείωσε ότι χρηματοδοτείται με 8,5 εκατ. €, ποσό αυξημένο κατά 111% σε σχέση με αντίστοιχο πρόγραμμα Ε.Π.Τ.Α που είχε διάρκεια μεγαλύτερη κατά δύο χρόνια. Επιπλέον επεσήμανε για τις Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις το γεγονός ότι έχουν σταθερούς και θεσμοθετημένους πόρους, σημειώνοντας στο σύνολο της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. οι πόροι των Νομαρχιών αυξήθηκαν κατά 4,5 φορές. Ειδικότερα για το Νομό της Ξάνθης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το 2004 μόλις το 16% των πόρων διατέθηκε για λειτουργικά έξοδα και επενδύσεις και το υπόλοιπο 84% κατευθύνθηκε σε προνοιακά επιδόματα.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε: «… η Περιφέρεια αυτή, τουλάχιστον όσον αφορά τη διοικητική προσαρμογή της στις απαιτήσεις και στις προκλήσεις των καιρών μας είναι παράδειγμα προς μίμηση. Η προετοιμασία και οι συντονισμένες προσπάθειες που έχουν γίνει ως τώρα, ο καθορισμός με σαφήνεια των προτεραιοτήτων και εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης αποτελούν την απαραίτητη στερεή βάση και το ελπιδοφόρο εφαλτήριο για μια ακόμη καλύτερη και πιο δημιουργική πορεία στο πλαίσιο της 4Ης προγραμματικής περιόδου 2007-2013.»
Η πίτα της ΟΝΝΕΔ
Ο υπουργός κ. Παυλόπουλος έκοψε την πίτα της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης μέσα σε ένα «θερμό» και προεκλογικό κλίμα, τον τόνο του οποίου έδιναν τα συνθήματα της νεολαίας της κομματικής οργάνωσης. Σ’ αυτούς απευθύνθηκε ο κ. Παυλόπουλος μπαίνοντας στα χωράφια του υπουργείου Παιδείας δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο αλλά και ότι στηρίζει το Άσυλο. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στις 9μ.μ. στο Καφέ – μπαρ «Pilotis» του ξενοδοχείου «Ελισσώ» μίλησαν επίσης ο κ. Κοντός, ο κ. Τσαλίδης.
Συνέντευξη Τύπου Παυλόπουλου: «Πληρώνουμε τα απόνερα του ΠΑΣΟΚ»
Ολομέτωπη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα στον Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο κ. Παυλόπουλος στη συνέντευξη που παραχώρησε στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο, το Σάββατο το μεσημέρι στην Ξάνθη. Καίρια σημεία που πιστοποιούν την δριμεία κριτική που άσκησε είναι ότι: «πληρώνουμε τα…απόνερα της 20ετούς διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ» και ότι αναφορικά με τα σκάνδαλα: «το αυγό του φιδιού βρίσκεται πάντα στο ΠΑΣΟΚ». Παρότι κατέστησε σαφές ότι εκλογές θα γίνουν το 2010 και ότι το κλίμα εκλογολογίας το καλλιεργεί και το συντηρεί το ΠΑΣΟΚ, το έντονο «κατηγορώ» στο ΠΑΣΟΚ και η προσπάθεια συμψηφισμού που επιχείρησε έδωσαν μηνύματα προεκλογικού κλίματος!
Ο κ. Παυλόπουλος ακολούθησε την τακτική των συγκρίσεων για να καταδ&#

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Και τώρα …δουλειά στην ΕΑΠΑΞ

Με την υπογραφή τ …