Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Μας καταλογίζουν «επιθετική στάση»!

Μας καταλογίζουν «επιθετική στάση»!

0

Στο στόχαστρο του μειονοτικού Τύπου και συγκεκριμένα των εφημερίδων Κομοτηνής και Ξάνθης  Γκιουνδέμ και Μιλλέτ  έχει μπει ο κ. Παναγιώτης Σγουρίδης τόσο από παλιότερες δηλώσεις του στο «Ε» όπου με παρρησία μιλά για το ρόλο του τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή όσο και την μετεκλογική του συνέντευξη Τύπου στην οποία απέδωσε την ήττα του στο Τουρκικό Προξενείο και στην τακτική της «κατευθυνόμενης ψήφου» που ακολουθεί.

Στο στόχαστρο και το «Ε»

Παράλληλα η εφημερίδα Μιλλέτ και ο δημοσιογράφος της κ. Τσεγκίς Ομέρ αναφέρεται ονομαστικά στο «Ε» αποδελτιώνοντας δηλώσεις του κ. Σγουρίδη αλλά και άλλα ρεπορτάζ που αναφέρονται στην μειονότητα με την υποσημείωση ότι το «Ε» καθώς και οι εφημερίδες «Αντιφωνητής της Θράκης», και «Χρόνος» επιδεικνύουν «άσχημη επιθετική στάση κατά του μειονοτικού Τύπου κατά των παραγόντων της μειονότητας και κυρίως κατά του Γενικού Προξένου.

Δεν προτιθέμεθα να μπούμε σε διελκυστίνδα με τον μειονοτικό Τύπο. Η μειονότητα και οι πολιτικοί της παράγοντες  όμως γνωρίζουν καλά την θέση και τη στάση του «Ε» που κάθε άλλο παρά «άσχημη  και επιθετική» είναι παρά όπως αναφέρεται και ο εκδότης του «Ε» κ. Διαφωνίδης σε σχόλιό του για τη διεισδυτικότητα του «Ε» στην μειονότητα: «Κι αυτό βέβαια διότι τα δημοσιεύματα μας διακρίνονται από συνετή προσέγγιση με καθοριστικό στοιχείο της ανάλυσης , τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα , χωρίς φανατισμούς και ακραίες κραυγές».

Το «Ε» παρουσιάζει μερικά από αποσπάσματα άρθρων των εφημερίδων Γκιουνδέμ και Μιλλέτ που αναφέρονται στον κ. Σγουρίδη και στο «Ε» προσκειμένου να καταδειχθεί η ποιοτική διαφορά στην προσέγγιση σε θέματα της μειονότητας αλλά και να αναδειχθεί το ποιοι είναι τελικά είναι αυτοί που υποσκάπτουν την ισονομία την ισοπολιτεία και την αρμονική συνύπαρξη μειονότητας και πλειονότητας.

Απόσπασμα από το άρθρο του Τζεγκίζ Ομέρ στη ΜΙΛΛΕΤ με τίτλο: «Ας φύγει το ΠΑΣΟΚ με Σγουρίδη καλώς να έλθει η τουρκο – ελληνική φιλία»

«Σύμφωνα με εκείνους της νοοτροπίας του Σγουρίδη, όσοι αυτοπροσδιορίζονται τούρκοι είναι πράκτορες και πληρώνονται από τα Προξενείο. Σύμφωνα μ’ αυτή τη λογική ολόκληρη η μειονότητα πληρώνεται από το προξενείο.

Μπράβο στον Σγουρίδη. Βλέπουμε πως πάλι πετά στα σύννεφα. Τι γρήγορα που ξέχασε την μεγάλη ήττα του από τον Μανταντζη. Αν είχε μυαλό δεν θα έπρεπε να μιλά καθόλου, να κρυβόταν κάπου και να μην έβγαινε από εκεί καθόλου, το αν θα δώσει ο Υπουργός Εξωτερικών του Σγουρίδη τα παπούτσια στο χέρι. Όταν θα γίνει, το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση, δεν είναι γνωστό όμως σίγουρο είναι πώς οι τούρκοι της Ξάνθης κάτι θα δώσουν στα χέρια του Σγουρίδη. Στις τελευταίες βουλευτικές του έδωσε το ένα του παπούτσι, δίνοντας και το άλλο στις προσεχείς, είναι σίγουρο πως θα τον στείλει εκεί που του ταιριάζει. Ας, συνεχίσουν σ’ αυτό το ρυθμό και οι όμοιοί του…Όλοι θα πάρουν την απάντηση που πρέπει. Όσο αυτοί θα μιλούν έτσι θα αυξάνονται ευθέως ανάλογα και οι ψήφοι που θα πηγαίνουν προς τους τούρκους υποψηφίους. Όπως φαίνεται, ότι είχαμε πει τότε το ίδιο συνέβη και σ’ αυτές τις εκλογές. Η μειονότητα έβαλε στην θέση τους, αυτούς που την επίθεση στην μειονότητα και τις αξίες της την έκαναν συνήθεια και πόρο ζωής. Ο Σγουρίδης αυτή τη βδομάδα πάλι έκανε μια παρόμοια με την παραπάνω δήλωση στην εφημερίδα Εμπρός και το τιμολόγιο της αποτυχίας του το έκοψε στο Γενικό Προξενείο.

Όπως φαίνεται το άτομο αυτό δεν έχει σκοπό να πάρει μάθημα και να λογικευτεί. Δεν είναι και εύκολο, θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολο ένας σαν κι αυτόν να δεχτεί μια τέτοια κατάντια. Όμως όπως λέει και η παροιμία να σκεφτόμαστε «Όχι το τι ήμουν αλλά τι θα απογίνω». Αυτά λοιπόν κύριε Σγουρίδη, Σιγά σιγά βγαίνει η κατάρα του αδικημένου, του ταλαίπωρου. Πήρες λοιπόν στα χέρια σου τα παπούτσια σου; Η μειονότητα αυτή έτσι τον καταντά τον άνθρωπο. Αν συνεχίσεις μ’ αυτά τα μυαλά, πολλά πράγματα ακόμη θα πάρεις στα χέρια σου. Έληξε η περίοδος η δική σου και των παρομοίων σου και καλό θα ήταν να αρχίστε να το χωνεύετε. Το ελάχιστο θα είστε ήσυχοι, στην σύνταξη σας, Στο καλό…»

Απόσπασμα από την εφημερίδα Γκιουνδέμ Κομοτηνής (16 – 10 – 2009) με τίτλο: «Βρήκε ο Σγουρίδης «τον αποδιοπομπαίο τράγο του» 

«Το τιμολόγιο της αποτυχίας του, ο Παναγιώτης Σγουρίδης, έστω και έμμεσα, το είχε κόψει στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή.

Ο Σγουρίδης ο οποίος ήταν βουλευτής επί 20 χρόνια, αξιολόγησε τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, σε μια συνέντευξη Τύπου που έδωσε. Ο τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αντί να αναλύσει σωστά τα αίτια που τον άφησαν εκτός βουλής, προτίμησε να ψάξει για τον «αποδιοπομπαίο τράγο» (εξιλαστήριο θύμα). Όπως θα εκτιμήσετε οι περισσότεροι από εσάς, το όνομα του «εξιλαστήριου θύματος» είναι «Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή».

Στην ουσία ο Σγουρίδης είχε κάνει παρόμοιες δηλώσεις κι όταν είχε εκλεγεί με ελάχιστη διαφορά ψήφων στις εκλογές του 2007. Ωστόσο στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου που έμεινε εκτός βουλής, έκανε βαρύτερες δηλώσεις διότι, όπως φαίνεται, αιτία είναι η πικρία της λήξης της 20ετούς κοινοβουλευτικής του θητείας.

Δεν ξέρω γιατί, όμως, ο Σγουρίδης τις δηλώσεις αυτές τις έκανε μετά τις εκλογές. Τις έκανε διότι οι πάντες προεκλογικά προσέβλεπαν στο να αποσπάσουν ψήφο από την μειονότητα την οποία βλέπουν «ως αποθήκη ψήφων». Δεν συνέφερε προεκλογικά να δυσαρεστηθεί και να εξοργιστεί η μειονότητα. Ούτε και με τους φορείς της μειονότητας που δεν ενέκριναν δεν έπρεπε να πάνε κόντρα. Εχόντων συνεπώς έτσι των πραγμάτων, εκείνο που θα έπρεπε να κάνει ήταν να πει «υπομονή μέχρι την Κυριακή». Ας περάσει πρώτα η ημέρα των εκλογών και μετά βλέπουμε, είπε ο Σγουρίδης προφανώς και αυτό έκανε».

Σ’ άλλη παράγραφο του άρθρου αναφέρεται: «Ο Σγουρίδης ο οποίος επί 20 χρόνια ήταν βουλευτής και επί 11 συνεχή χρόνια αντιπρόεδρος της βουλής, το όνομα του οποίου στην διάρκεια αυτή είχε αναμιχθεί στην υπόθεση του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, με μια τέτοια συνέντευξη Τύπου που έδωσε αποχαιρέτισε την βουλευτική του σταδιοδρομία. Στον Σγουρίδη, που τις περιόδους που εκλέγονταν βουλευτής λάμβανε υψηλό ποσοστό ψήφων από την μειονότητα, ωφέλιμο θα ήταν να υπενθυμίσουμε ότι και στις 4 Οκτωβρίου πήρε πάνω από 1000 ψήφους από την μειονότητα».

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Γ. Μανιάτης στην Ξάνθη για την Πράσινη Ανάπτυξη

Στο Nομό Ξάνθης θα &…