Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κουνουπίδι στο φούρνο με λουκάνικα

Κουνουπίδι στο φούρνο με λουκάνικα

0

-1 μέτριο κουνουπίδι, χωρισμένο σε πολύ μικρά μπουκέτα

-3 ντοματάκια κονσέρβας

-400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κατά προτίμηση με πάπρικα, σε φέτες πάχους 3 – 4 εκ.

-1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή

-1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή (ή όση αντέχουμε)

-1 κουτ. σούπας μουστάρδα (προτιμότερο πικάντικη)

-χυμός από 1/2 λεμόνι

-1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος

-60 ml ελαιόλαδο

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C στη λειτουργία του αέρα. Απλώνουμε το κουνουπίδι σε βαθύ ταψί διαμέτρου περίπου 28 – 30 εκ. και το αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα ντοματάκια, 70 ml νερό, τις πάπρικες, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κουνουπίδι, βάζουμε το λουκάνικο και το μαϊντανό και ψήνουμε για περίπου 30 – 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι (καλό είναι να μη λιώσει εντελώς), να ροδίσουν τα λουκάνικα και να δέσει η σάλτσα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…