Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Εξηγήσεις για αποφυγή παρεξηγήσεων από ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Εξηγήσεις για αποφυγή παρεξηγήσεων από ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

0

Προσπάθεια ν’ αναστρέψουν το κλίμα των φημολογιών για διασπαστικές κινήσεις εντός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έκαναν ο γενικός γραμματέας και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στην Ξάνθης, κύριοι Νίκος Καλιαμπάκας και Χρήστος Γκαρμπούνης αντίστοιχα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009, στις 1 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Ορφέας».
Οι κεντρικοί άξονες γύρω από την οποία περιστράφηκαν οι δύο εκπρόσωποι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Ξάνθη, ήταν τρεις: το πρόγραμμα του κόμματος, όπως αυτό εγκρίθηκε στο τελευταίο συνέδριό του, το ίδιο το συνέδριο και οι συσχετισμοί δυνάμεων, οι αντιθέσεις και οι αντιπαρατάξεις που παρατηρήθηκαν σε αυτό, καθώς και η προετοιμασία του κόμματος για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Αναλυτικότερα, δόθηκε βαρύτητα από τους ομιλητές στο περιεχόμενο του προγράμματος τους ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το «τούβλο» όπως χαριτολογώντας το ανέφερε παρουσιάζοντάς το ο κ. Καλιαμπάκας, το οποίο, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κόμματος προσφέρει άμεσες λύσεις και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. «Είναι ένα «ανοιχτό» πρόγραμμα, με πολλές δυνατότητες ανανέωσης, το οποίο όμως έχει και προοπτική» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλιαμπάκας. Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι η σύνθεση του προγράμματος έγινε με μεγάλη συμμετοχή της βάσης του κόμματος, μετά από συναντήσεις στελεχών του με τις τοπικές οργανώσεις, ώστε ν’ ακουστούν και οι θέσεις της βάσης, οι οποίες απηχούνται σε μεγάλο βαθμό στο νέο πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κλείνοντας το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Καλιαμπάκας προανήγγειλε επίσης και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων που θα στοχεύουν στη μεγαλύτερη και καλύτερη ανάλυση επιμέρους θέσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ιδιαίτερα σε ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, όπως είναι για την περιοχή μας το μειονοτικό ζήτημα.
Αναφορικά με το Συνέδριο του κόμματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, οι δύο εκπρόσωποι του κόμματος αναφέρθηκαν στις θεσμοθετημένες ομάδες που υπάρχουν μέσα στο κόμμα, οι οποίες, κατά τους ίδίους, έδωσαν στα μέλη του Τύπου που παρακολούθησαν τις εργασίες του Συνεδρίου την εντύπωση ότι πρόκειται για διασπαστικές κινήσεις. «Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από τους εκπροσώπους του Τύπου που παραβρέθηκαν στο Συνέδριο ερχόταν για πρώτη φορά σε Συνέδριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ήταν λογικό να παρεξηγήσουν την κατάσταση. Δεν υπάρχει καμία διασπαστική κίνηση εντός του κόμματος. Οι πόρτες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μπορούν να ανοίξουν μόνο προς τα μέσα και όχι προς τα έξω», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλιμπάκας, ενώ συμπλήρωσε ότι «το κόμμα βρίσκεται στην καλύτερή του στιγμή, τόσο οργανωτικά όσο και ιδεολογικά».
Τέλος, αναφορικά με τις ευρωεκλογές οι δύο ομιλητές τόνισαν ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι το μόνο κόμμα στο οποίο η επιλογή των υποψηφίων ευρωβουλευτών «δεν γίνεται με προεδρικό ορισμό ή με απόφαση κάποιου διευθυντηρίου αλλά με απ’ ευθείας και δημοκρατική επιλογή τους από την βάση του κόμματος μέσω εκλογικής διαδικασίας» σημείωσαν οι κύριοι Καλιαμπάκας και Γκαρμπούνης, οι οποίοι ανέλυσαν στη συνέχεια την εκλογική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί στις κατά τόπους οργανώσεις του κόμματος την Κυριακή και την Δευτέρα, 8 και 9 Μαρτίου 2009, αντίστοιχα και η οποία θα ολοκληρωθεί με την τελική διαμοίραση των εκλόγιμων θέσεων του ψηφοδελτίου του κόμματος μεταξύ των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων συνιστωσών δυνάμεων που τον αποτελούν και των στηρίζουν, στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Κυριακή 12 Απριλίου 2009.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ναι θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»!

Αναπτερώνονται ο…