Τον σκότωσε με τριάντα μαχαιριές!

0

Με μία πρωτοφανή σε αγριότητα υπόθεση ανθρωποκτονίας, για τα δεδομένα της Ξάνθης, ήρθαν αντιμέτωποι οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009, στις 15:30.
Πιο συγκεκριμένα, μετά από τηλεφωνική ενημέρωση, πιθανότατα από περιοίκους, άνδρες του τμήματος μετέβησαν στην οδό Παπανικολή 33 για να βρεθούν αντιμέτωποι με ένα θέαμα που σόκαρε και τους ίδιους. Εντός της μονοκατοικίας βρήκαν αιμόφυρτο, σε μία πραγματική λίμνη αίματος, τον 81χρονο ημεδαπό μουσουλμάνο ένοικο της μονοκατοικίας, ο οποίος έφερε πολλαπλά τραύματα, τριάντα στο σύνολο, στην κοιλιακή και θωρακική χώρα, στα χέρια, στην πλάτη και στην κεφαλή, που προκλήθηκαν από «τέμνον και νύσσον όργανο», σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης για το περιστατικό.
Άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης πραγματοποίησαν έρευνα και αυτοψία στον χώρο του εγκλήματος με την παρουσία Ιατροδικαστή του Εφετείου Θράκης, ο οποίος διενήργησε και την νεκροψία – νεκροτομή στο πτώμα του άτυχου θύματος.
Από τις έρευνες των ανδρών της Σήμανσης και του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, καθώς και από την αξιοποίηση των συλλεγέντων στοιχείων και πληροφοριών, συνελήφθη ένας 42χρονος ημεδαπός άνδρας, επίσης μουσουλμάνος, κάτοικος Ξάνθης και γείτονας του θύματος, ως δράστης του εγκλήματος, ο οποίος με την δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του, οδηγήθηκε το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009, στις 15:30, στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ο οποίος με την σειρά του τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ξάνθης. Από τις δικαστικές αρχές διατάχθηκε η κράτηση του 42χρονου άνδρα, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.
Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, ο 42χρονος άνδρας είχε απασχολήσει επανειλημμένα την Α. Δ. Ξάνθης αλλά και ολόκληρη την γειτονιά του με την δράση του, η οποία συμπεριλάμβανε χρήση αλλά και εμπορία ναρκωτικών, κλοπές, διαρρήξεις και συχνές διαταράξεις της κοινής ησυχίας. Αυτή η συμπεριφορά του προκαλούσε τις συχνές εμφανίσεις ανδρών της Α. Δ. Ξάνθης στην οδό Παπανικολή. Αξίζει επίσης ν’ αναφερθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος φερόμενος ως δράστης, παρά την σωρεία αξιόποινων πράξεων των οποίων ήταν υπεύθυνος, διέφευγε την σύλληψη λόγω της στάσης της Α. Δ. Ξάνθης να προσπαθεί μέσω της παρακολούθησης του ιδίου να μπορέσει να πλησιάσει μεγαλύτερου «βεληνεκούς» διακινητές ναρκωτικών ουσιών, κάτι το οποίο μένει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει η ίδια η Α. Δ. Ξάνθης. Για την στενή σχέση που είχε ο 42χρονος με τις ναρκωτικές ουσίες αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι ακόμη και η δολοφονία του άτυχου 81χρονου γείτονά του έγινε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα πάλι με πληροφορίες που δεν έχουν επίσημα επιβεβαιωθεί ή διαψευσθεί.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Καβάλα τη συνεδρίαση της Υπερνομαρχίας

Συνεδριάζει στην…