Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φακόρυζο με Καστανό Ρύζι και Καλαμπόκι

Φακόρυζο με Καστανό Ρύζι και Καλαμπόκι

0
fakorizo-stafides

100 gr. φακές

120 gr. ρύζι καστανό

1 κρεμμύδι ξερό

100 gr. καλαμπόκι

100 ml. ζωμό λαχανικών

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας ταχίνι

1 φύλλο δάφνης

Κύμινο

Κανέλλα, προαιρετικά

Μαύρες σταφίδες

Κουκουνάρι

Κόλιανδρο ή μαϊντανό ή δυόσμο

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με το φύλλο δάφνης να βράσουν. Τον χρόνο τον υπολογίζουμε σύμφωνα με το πόσο εύκολα θα μαλακώσουν οι φακές, δεν τις θέλουμε λιωμένες γι΄αυτό τις ελέγχουμε συχνά, ώστε να τις κρατήσουμε σωστά βρασμένες. Κατόπιν τις στραγγίζουμε.

Βράζουμε ξεχωριστά το καστανό ρύζι. Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το ρύζι, τις φακές, το ρύζι, το ταχίνι, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το ελαιόλαδο, τον ζωμό, το ταχίνι, τα μπαχαρικά και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Διορθώνουμε με αλάτι και βράζουμε μέχρι να γίνει το φακόρυζο σπυρωτό, θα χρειαστούν μόνο μερικά λεπτά.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, κουκουνάρι και σταφίδες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…