Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ταμπουλέ με κολοκύθια και φέτα

Ταμπουλέ με κολοκύθια και φέτα

0
taboule-kolokithia

-4 κολοκύθια μέτρια

-500γρ. πλιγούρι

-4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα

-1 αγγούρι μικρό

-2 κουτ. σούπας μαϊντανό

-2 κουτ. σούπας δυόσμο

-150γρ. φέτα

-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

-χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

Προθερμαίνετε το γκριλ στο maximum. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το λεμόνι, το ξύσμα του λεμονιού και το ελαιόλαδο. Κόβετε τα κολοκύθια σε λωρίδες με πατατοκαθαριστή. Τα απλώνετε σε ένα ταψί και τα αλείφετε με τη σάλτσα. Τα ψήνετε στο γκριλ για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Βάζετε το πλιγούρι σε μια κατσαρόλα και το καλύπτετε με νερό. Το βράζετε για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσει (αλλά ακόμα να κρατάει). Το σουρώνετε και το βάζετε σε βαθύ μπολ.

Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγούρι και τα μυρωδικά και τα ρίχνετε στο πλιγούρι. Ανακατεύετε καλά, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε την υπόλοιπη σάλτσα. Μοιράζετε σε τέσσερα πιάτα μαζί με τα κολοκύθια, πασπαλίζετε με τη φέτα και σερβίρετε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Τσίζκεϊκ με γιαούρτι και λάιμ

    Για τη βάση 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive 80 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο Για την κρέμ…
  • Κροκέτες λαχανικών

    Για τις κροκέτες 1 φλιτζάνι αρακά 2 αυγά 3 τριμμένες πατάτες 1 τριμμένο καρότο 3 τριμμένα …
  • Κοτόπουλο γλυκόξινο

    -500 γρ. Στήθος κοτόπουλου -4 κ.σ. Αλμυρή σάλτσα σόγιας -2-3 κ.σ. Μέλι -Λίγο Φυτικό λάδι (…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τσίζκεϊκ με γιαούρτι και λάιμ

Για τη βάση 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive 80 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο Για την κρέμ…