Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Γ’ Εθνική: Έπεσε η «αυλαία» μίας απόλυτα επιτυχημένης χρονιάς για τον Ορφέα Ξάνθης

Γ’ Εθνική: Έπεσε η «αυλαία» μίας απόλυτα επιτυχημένης χρονιάς για τον Ορφέα Ξάνθης

0
orfeas 2017

Στην 5η θέση της βαθμολογίας τερμάτισε η ξανθιώτικη ομάδα στην πρώτη της συμμετοχή στην κατηγορία

Περιμένει τις εξελίξεις και τη φημολογούμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών για να ξεκινήσει τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν

Ο επίλογος μία απόλυτα επιτυχημένης χρονιάς γράφτηκε την περασμένη Κυριακή για τον Ορφέα Ξάνθης, που στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής πέτυχε ακόμη μία νίκη, αυτή τη φορά με σκορ 0-3 επί του Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη κι έτσι τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου της 3ης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην παρθενική του συμμετοχή στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής ο Ορφέας κατάφερε όχι μόνο να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός, αλλά να έχει σημαντική παρουσία που συνδυάστηκε με νίκες που τον οδήγησαν στην 5η θέση. Μάλιστα αν και η αρχική προκήρυξη του πρωταθλήματος ανέφερε ότι θα προβιβαστεί στη Β’ Εθνική μία ομάδα (ο Απόλλων Καλαμαριάς τερμάτισε 1ος), ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις για πιθανή αναδιάρθρωση των κατηγοριών και προβιβασμό πέντε ομάδων από κάθε όμιλο. Σενάριο που αν ισχύσει θα οδηγήσει την ξανθιώτικη ομάδα στη νέα, ανανεωμένη Β’ Εθνική.

Ακόμη και αν δεν αλλάξει κάτι πάντως, ο Ορφέας με εξασφαλισμένη την παρουσία του στη Γ’ Εθνική και την επόμενη σεζόν, περιμένοντας τις όποιες εξελίξεις με την αναδιάρθρωση. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 30 Μαΐου για τους παίκτες που επωμίστηκαν το μεγαλύτερο βάρος χρόνου συμμετοχής στους επίσημους αγώνες, ενώ οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν προπονήσεις μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Από εκεί κι έπειτα θα χορηγηθεί στους παίκτες η θερινή άδεια, με την επιστροφή στις προπονήσεις για την έναρξη της προετοιμασίας ενόψει της επόμενης σεζόν να προορίζεται για τις 19 Ιουλίου. Παράλληλα οι ιθύνοντες της ομάδας με επικεφαλής τον ιδιοκτήτη Μπάμπη Χατζημεστή θα προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις και τις «προσθαφαιρέσεις» στο ρόστερ, ανάλογα με τα κενά που θα προκύψουν και τις θέσεις όπου θα χρειαστεί ενίσχυση.

Για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες ο ιδιοκτήτης/προπονητής του Ορφέα Ξάνθης, Μπάμπης Χατζημεστής δήλωσε στο «Ε»:

Μ.Χ.: «Ολοκληρώσαμε μία χρονιά που θεωρώ πως ήταν πετυχημένη για πολλούς λόγους. Πρώτον ήταν ότι καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα ματς και στην πρώτη μας συμμετοχή στη Γ’ Εθνική να μη κινδυνεύσουμε με υποβιβασμό σε καμία περίπτωση. Επίσης οι παίκτες έδειξαν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και δυσκολίες της κατηγορίας, καθώς πίστεψαν στους εαυτούς τους αλλά και στα ζητούμενα της ομάδας. Πιστεύω ως Ορφέας δείξαμε ότι δίκαια είμαστε μία από τις πιο ιστορικές ομάδες όχι μόνο της Ξάνθης αλλά και ευρύτερα και μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα πράγματα στο μέλλον».

Για την επόμενη μέρα του Ορφέα ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου τόνισε:

Μ.Χ.: «Προς το παρόν περιμένουμε τις εξελίξεις για το αν θα προκύψει ενδεχόμενη αναδιάρθρωση, ώστε να κινηθούμε ανάλογα. Θεωρώ ότι τη δεδομένη στιγμή πιθανή κατάργηση της Γ’ Εθνικής και «απορρόφηση» των ομάδων στη Β’ θα προξενήσει πολλές αντικειμενικές δυσκολίες, ειδικότερα στα οικονομικά δεδομένα των ομάδων όπως η ασφαλιστική κάλυψη των παικτών, αλλά και στα άλλα τρέχοντα έξοδα. Από εκεί κι έπειτα με τους συνεργάτες μου θα φροντίσουμε να κάνουμε τον προγραμματισμό μας όσο το δυνατόν ταχύτερα για να μπορέσει να δουλέψει το αγωνιστικό τμήμα με μία πλήρη εικόνα».

Το «ρόστερ» του Ορφέα

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ρούφος Ιωάννης

Αθανασίου Θεόδωρος

Μαυρόπουλος Γιώργος

Ναθαναηλίδης Ανέστης

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Κατρανίτσας Γιώργος

Καρά Αλή Ονούρ

Τζαμπάζ Χαλήλ Χακή

Μαλαδένης Βασίλης

Μακράκης Ηλίας

Θεοδωρίδης Κώστας

ΜΕΣΟΙ

Καραγκιόζης Βασίλης

Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού

Μουμίνογλου Τουγιάλ

Τορομανίδης Θεόδωρος

Μαυρόπουλος Λάζαρος

Μπουνταγκίδης Γιάννης

Μελισσόπουλος Νίκος

Πιλέ Φεράτ

Μυγγίδης Παναγιώτης

Λαζαρίδης Βασίλης

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Ζιγκολάρι Γλεντίς

Μεκερά Οκάν

Καραγκιόζης Ιωάννης

Θεοδωρίδης Χαράλαμπος

Χιντ Ιμέρ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Χατζημεστής Μπάμπης

Μπογιατζίδης Μάκης

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Καμαράκης Παναγιώτης

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΕΡΜ.

Μπούκας Στέλιος

ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

Βουγιουκλής Ξενοφών

Γ. ΑΡΧΗΓΟΣ

Δημητριάδης Ρούλης

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 1ος ΟΜΙΛΟΣ

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Απόλλων Καλαμαριάς 70

2. Δόξα Δράμας 69

3. ΑΠΕ Λαγκαδά 50

4. Νέστος Χρυσούπολης 45

5. Ορφέας Ξάνθης 44

6. Απόλλων Παραλιμνίου 43

7. ΑΟ Καβάλας 43

8. Μακεδονικός Φούφα 42

9. Νάουσα 40

10. Καμπανιακός 38

11. ΑΟ Καρδίας 34

12. Αλμωπός Αριδαίας 30

13. Δόξα Προσκυνητών 25

14. Εορδαϊκός 17

15. ΑΕ Ποντίων (αποχώρησε)

* Προβιβάζεται στη Β’ Εθνική ο Απόλλων Καλαμαριάς ενώ υποβιβάζεται η ΑΕ Ποντίων Βατόλακκου που είχε ήδη αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…